K
kargul1
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, około dwóch tygodni temu spowodowałem wypadek komunikacyjny(wymusiłem pierwszeństwo) w wyniku którego poszkodowany (motocyklista) złamał nogę. Na miejsce zdarzenia nie była wzywana policja ani pogotowie. Złamanie okazało się jednak dość poważne mianowicie operacja i 11 dni pobytu w szpitalu. Dziś wraz z poszkodowanym spisaliśmy oświadczenie w którym przyznaję się do spowodowania winy w celu uzyskania przez niego odszkodowania z OC.
Moje pytanie brzmi: Czy ubezpieczalnia(policja itp.) może założyć mi sprawę karną z tytułu spowodowania wypadku, szczególnie dlatego że poszkodowany przebywał ponad 7 dni w szpitalu ??
Zaznaczam że dogadałem się z poszkodowanym i uzgodniliśmy że On nie będzie mi zakładał sprawy, i chce tylko odszkodowanie z OC.
Z góry dziękuję za udzielone odpowiedzi.
Moje pytanie brzmi: Czy ubezpieczalnia(policja itp.) może założyć mi sprawę karną z tytułu spowodowania wypadku, szczególnie dlatego że poszkodowany przebywał ponad 7 dni w szpitalu ??
Zaznaczam że dogadałem się z poszkodowanym i uzgodniliśmy że On nie będzie mi zakładał sprawy, i chce tylko odszkodowanie z OC.
Z góry dziękuję za udzielone odpowiedzi.