postępowanie urzędu

• Autor wątku Autor wątku martuniam
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

martuniam

Użytkownik
Odpowiedzi
145
W 2013R złożyłam wniosek do urzędu miasta o uregulowanie treści księgi wieczystej w której ,jest nie odpisany teren przejęty na mocy zarządzenia naczelnika miasta.w 1979r.(wnioski o uregulowanie treści księgi wczesniej kierował ojciec ale niestety urząd miasta nie uczynił tego przypuszczam ,że nie było wykazu nieruchomości przejętych zarządzeniem , bo wykaz poszukiwany jest już od wielu lat )
po złożeniu mojego wniosku otrzymywałam pisma informujące o poszukiwaniach wykazu w archiwach, starostwie .i wniosku do sądu wieczystoksięgowego ale sąd odrzucil wniosek urzędu bo nie było wykazu nieruchomości
w 2015r otrzymałam postanowienie o wszczęciu postępowania z urzędu celem odtworzenia wykazu nieruchomości ,
CO OZNACZA odtworzenie wykazu nieruchomości przejętych na podstawie zarządzenia ,( BO od chwili wydania postanowienia do obecnej chwili urzad pytał mnie czy nie mam wykazu, następnie informował o ponownych zapytaniach do starostwa ,archiwów to poszukiwania moim zdaniem ale...) na czym ma polegać odtworzenie i jaki czas ma urząd na postępowanie

w dn.14.04.2015 na podstawie art61par.4 ustawy z dnia 14 czerwca 1960r kodeks post.administracyjnego (tekst jednolity DZ.U.Z 2016 poz 23)wszczęto postępowanie admin.w sprawie odtworzenia zaginionego wykazu nieruchomości
1)03.07.2015 wystąpiono do starostwa w Tomaszowie odpowiedz 20.07 2015 że wszystkie dokumenty przekazane do st.łódzkiego
2)08.09.2015 wezwano mnie ,ośrodek dokumentacji geodezyjnej i archiwum w piotrkowie do zlożenia wykazu lub oświadczenia ,że nie są w posiadaniu wykazu. (przed wszczęciem postępowania urząd już występowała i do archiwum i do starostwa o sprawdzenie czy nie ma tam wykazu nieruchomości)
odpowiedzi ,że nie posiadają.
w kwietniu 2016 informacja.że postępowanie w toku

martuniam napisał:
w dn.14.04.2015 na podstawie art61par.4 ustawy z dnia 14 czerwca 1960r kodeks post.administracyjnego (tekst jednolity DZ.U.Z 2016 poz 23)wszczęto postępowanie admin.w sprawie odtworzenia zaginionego wykazu nieruchomości

niestety niepełna ta podstawa prawna w zawiadomieniu :(

czy ta niepełna podstawa prawna upoważnia mnie do złożenia zażalenia na przewlekłe postępowanie do SKO na z-ce burmistrza miasta (tak podpisane postanowienie)

Ostatnia edycja:
Powrót