N
natalcia081
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Mam problem bylam na stazu w Stowarzyszeniu pracowalam z chorymi dziecmi.Wiele lat sie staralam,zeby dostac sie tam do pracy,glownei przyjmuja wszystkich po znajomosci,jak to bywa w malych miastach.Na poczatku stazu dyrekcja kazala mi za darmo pracowac przez 3 dni zeby sie wdrozyc z tych 3 dni zrobily sie 3 tygodnie.Pracowalam na grupie z dziewczyna co mi caly czas rozkazywala i sie rzadzila.Nagadywala inne osoby w osrodku na mnie i mnie obrazala.Niszczyla mnie caly czas z zazdrosci,ze dobrze mi idzie zmawiala sie z koleżanka z grupy na mnie i donosily oszczerstwa na moj temat do dyrektorki.Np ze kaze sikac dziecia przez okna i przeklinam na sali>Dyrektorka zmusila mnie do podpisania tych oszczerstw na piśmie strasząc,ze wyrzuci mnie ze stazu i zadzwoni do urzedu.Tym pismem dyrektorka miala na mnie haka,zeby sie mnie pozbyc z pracy wymyslala rozne rzeczy i donosila prezesce.jak byly kradzieze w osroku to dyrekcja zamknela pracownikow w sali na kilka godz i sprawdzali torebki bez udzialu policji.W umowie z urzedem pracy mialam ze musza mnie zatrudnic po stazu na pol roku.Dyrekcja wymyslala,ze nie ma etatow a pozniej ze przez skargi na mnie nie przyjmie mnie.Pod koniec stazu wyrzucili mnie i dali zakaz wstepu do osrodka bez zadnych papierow nic nawet umowy o staz nie mam wszystko jest w urzedzie pracy.opiekuna stazu tez nie mialam.Powod podali wulgaryzmy i ze dziecmi nie umiem sie zajac dlatego mi staz przerwali.Prezeska ma kontakty w calym miescie i mi powiedziala ,ze zrobi opinie mi w calym miescie i nigdzie pracy nie dostane i powie staroscie wszystko.Jeszcze sobie dyrekcja wymyslila,ze mnie ze stazu w poprzedniej pracy tez wyrzucili bo one mnie sprawdzaly.Co jest oszczerstwem.Welecialam ze stazu bez dyrekcje,ktora chciala sie mnie pozbyc i zazdorsne dziewczyny donoszace pierdoly z zazdrosci.Zlozylam pismo w urzedzie pracy chodzi mi glownie,zeby miec dobra opinie ze stazu.Co sie robi w takim wypadku komu to sie zglasza?Ta kobieta mi zycie chce zniszczyc