Powiadomienie do drugiej wpłaty ?

• Autor wątku Autor wątku Wujek3
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Wujek3

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Witam otóż moja mama miała nałożoną karę przez TelePolska ponieważ zerwała umowę wczesniej. Przez EOS-KSI została nałożona kara , którą mama zapłaciła 3 dni przed terminem. Potem zaczęły się telefony że niby mama nie wpłaciła tej kary itd , wysłaliśmy skan wpłaty oraz po tygodniu zadzwoniliśmy i Pan nam powiedział z EOS-KSI że pieniądze wpłynęły na konto.
Dzisiaj dostała mama ponowne wezwanie do zapłaty , dlatego zadzwoniliśmy do EOS-KSI że wpłata została wykonana , Pani z EOS-KSI nam dzisiaj powiedziała że sprawa została zakończona , a wiadomość do zapłaty została po prostu za pozno wysłana. Pani Z EOS-KSI powiedziała że sprawa została zakończona. Co mamy przez to rozumieć może mi ktoś wytłumaczyć ? Co dalej robić nie chce by moja mama była przez to chora jest dosyć nerwowa i na takie sytuacje reaguje po prostu zle. Proszę o informacje na ten temat. // PS. Jutro jeszcze chcemy zadzwonić do TELEPOLSKI aby nam przesłali powiadomienie lub jakieś zaświadczenie że uregulowaliśmy wpłatę. Czekam na informację.

Proszę o nie usuwanie tego tematu ani postu to dla mnie bardzo ważne ! Z góry dziękuję każdemu który tutaj mi napisze co i jak dalej robić..

typowe działanie firm windykacyjnych - rośnie świadomość prawna pacjentów, coraz więcej sprzeciwów, a plany strzyżenia baranów trzeba wykonać więc to po prostu próby wykonania planu strzyżenia. a nuż baran ponownie da się ostrzyc... :) przecież nieważne kto zapąłci, byle siano się zgadzało, prawda?

poza tym - jaka kara nalożona przez eos-ksi???

280 + zł. Zapłacona kara została dzisiaj dzwoniła mama i Pani z EOS powiedziała że sprawa została zakończona u nich i że pieniądze do nich dotarły. Co robić dalej ? Będzie musiała mama płacić jakieś koszty czy coś ? Już mamy dosyć tego ! Proszę o pomoc.

Wujek3 napisał:
Już mamy dosyć tego ! Proszę o pomoc.
ale co mamy zrobić, pojechać tam i spacyfikować? jak zadzwonią znowu to powiedz że nie ma żadnego zadłużenia i dobranoc

Nie o to mi chodzi , chodzi mi o to czy mogą nam coś zrobić i czy możemy dostać taki wniosek że kwota została uregulowana.. // Jeżeli firma windykacyjna zakończyła sprawę to znaczy że już koniec co nie ? Tak to rozumieć ?

Wujek3 napisał:
chodzi mi o to czy mogą nam coś zrobić
mogą, przyjedzie windykator terenowy i dobierze odpowiednią długość kija...

zapłacone? dowód wpłaty jest? to trzymaj parę lat na wypadek sprawy sądowej. w przypadku firemek windykacyjnych nic nie gwarantuje świętego spokoju, mogą się im odsetki nie zbilansować, konta przesunąć, tytuły pozamieniać itp itd próby ponownego strzyżenia ostrzyzonych baranów będą coraz częstsze

Wujek3 napisał:
chodzi mi o to czy mogą nam coś zrobić
mogą, przyjedzie windykator terenowy i dobierze odpowiednią długość kija...

zapłacone? dowód wpłaty jest? to trzymaj parę lat na wypadek sprawy sądowej. w przypadku firemek windykacyjnych nic nie gwarantuje świętego spokoju, mogą się im odsetki nie zbilansować, konta przesunąć, tytuły pozamieniać itp itd próby ponownego strzyżenia ostrzyzonych baranów będą coraz częstsze

Wujek3 napisał:
i czy możemy dostać taki wniosek że kwota została uregulowana.. //
że jaki wniosek?

Wujek3 napisał:
Jeżeli firma windykacyjna zakończyła sprawę to znaczy że już koniec co nie ? Tak to rozumieć ?
lepiej byś rozumiał to tak, jak napisałem wcześniej - nie ma żadnej gwarancji że zakończyli i że sobie nie przypomną kiedyś

Aha , tylko z tego co mi wiadome jest to istnieje coś takiego jak Stalking i jeżeli oni są nachalni itd.. to jest to łamanie prawa. My z rodziną chcemy aby sprawa była już definitywnie zakończona , kara przyszła to od razu ją zapłaciliśmy. Oni powinni pilnować tego a nie obywatela straszą odsetkami itd..

no i co z tego że istnieje, myślisz że się tego boją?

Prawo to prawo myślałem że po to są te wszystkie paragrafy itp.

to źle myślałeś. zrobią tak, by nie dostać zarzutu

Ok Czyli sprawa jest prosta
- Mama wpłaciła kwotę zadłużeniową o wartości takiej jaka była podana przez nich.
- EOS-KSI potwierdził (telefonicznie ) że sprawa została zakończona i wpłata do nich dotarła.
- My mamy w domu dokument wpłaty w raz z pieczątką Poczty gdzie została kwota przelana.

Coś jeszcze nam jest potrzebne ?

Wujek3 napisał:
- Mama wpłaciła kwotę zadłużeniową o wartości takiej jaka była podana przez nich.
wpłacić należało to, co podała telepolska czy jak sie to wabi

Wujek3 napisał:
- EOS-KSI potwierdził (telefonicznie ) że sprawa została zakończona i wpłata do nich dotarła.
niczego to nie gwarantuje

Wujek3 napisał:
- My mamy w domu dokument wpłaty w raz z pieczątką Poczty gdzie została kwota przelana.
i trzymajcie to na parę lat minimum

Wujek3 napisał:
Coś jeszcze nam jest potrzebne ?
luzik by mama na OIOM-ie nie wylądowała

Powrót