Powód ultimo

• Autor wątku Autor wątku damian xxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
damian xxx napisał:
a jeszcze w serialach TV pokazują , jak to trzeba się dogadywać z FW , reklamy (kruk, czy ultimo) przecież ludzie niestety wieżą w te głupoty.
Niestety. Do tego trzeba by jakiejś kampanii organizacji pozarządowej, bądź wręcz pod egidą władzy. Tylko że ona ma inne cele i priorytety...

damian xxx napisał:
Taki miałem układ z prawnikiem , że ja nie płacę mu nic , a on zarabia sobie kasę .
Trzeba tak robić , może zaczną myśleć.

I tak właśnie powinien robić każdy.
Zupełnie inaczej by wyglądały sprawy z FW wtedy.

O patrz pan jak szybko zapłacili, biegusiem... Szkoda, bo z komornikiem byłoby śmieszniej.

Ale tak, też popieram takie postępowanie, jak zrobił @damian_xxx

Szczególnie, że naprawdę, prawnicy się ucieszą z takich propozycji. Wtedy się fajnie pompuje to, co się ma dostać... A FW niech płacą...

W dniu dzisiejszym byłem u prawnika , poprosił o spotkanie i o dziwo oddał mi 17zł. które musiałem zapłacić za pełnomocnictwo (cały koszt który poniosłem)

Czemu o dziwo? Ja też tak postępuję za każdym razem gdy reprezentuję klienta w Sądzie.

Ultimo nie przestaje mnie zadziwiać.
Jest następne pismo o tytule ULTIMO CZY KOMORNIK?
Teraz do rzeczy , kwota większa o prawie 500zł. i na drugiej stronie pisma tabelka
nr. sprawy nr umowy zadłużenie nr. rachunku bankowego wierzyciel obsługa
xxxxxxxx xxxxxxxxx 3 065,75 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx FS ultimo
xxxxxxxx xxxxxxxxx 492,03 xxxxxxxxxxxxxxxxxxx UPI ultimo
wychodzi na to że znowu coś kupili (ten mniejszy dług) nie mam pojęcia co to jest (UPI) nie dostałem żadnej informacji wcześniej , połączyli to razem i straszą sądem .
Czy ktoś rozjaśni mi co to jest UPI jako wierzyciel ?

Kluczowe spółki wchodzące w skład Grupy ULTIMO to:

"..ULTIMO S.A. - odpowiadająca za procesy windykacyjne,
Ultimo Portfolio Investment - dokonuje inwestycji w portfele wierzytelności obsługiwane następnie przez ULTIMO, na podstawie umów o administrowanie wierzytelnościami i dokonywania ich wyceny,
Ultimo Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny Fundusz Inwestycyjny Zamknięty - który gromadzi środki przeznaczone na finansowanie kolejnych zakupów dużych portfeli wierzytelności nieregularnych,
Kancelaria Prawna K. Buczek i Wspólnicy sp. k. - zajmująca się obsługą prawną spraw przekazanych do obsługi ULTIMO,
TAKTO Finanse spółka z ograniczoną odpowiedzialnością - prowadzi działalność polegającą na udzielaniu pożyczek gotówkowych - oferując klientom indywidualnym propozycję bezpiecznej i dostępnej oferty pożyczkowej z odpowiednią ofertą cenową, dopasowanej do potrzeb klienta. Więcej informacji o firmie i jej usługach na stronie www.taktofinanse.pl
TAKTO Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny Fundusz Inwestycyjny Zamknięty - który gromadzi środki przeznaczone na finansowanie zakupów wierzytelności lub portfeli wierzytelności wynikających w szczególności z umów pożyczek. ..."

Wychodzi na to że skrót UPI , to może być Ultimo Portfolio Inwestment
Tylko co to jest za dług ? trzeba poczekać na jakiś kontakt telefoniczny , odebrać i dopytać .Wiem z praktyki że na pisemne prośby nie odpowiadają .
Więc skrót FS co by oznaczał ? Pierwotny wierzyciel Provident

Ostatnia edycja:
Pojęcia nie mam... Sprawę tego długu masz już załatwioną, czy to coś nowego?

damian xxx napisał:
Wychodzi na to że skrót UPI , to może być Ultimo Portfolio Inwestment
Tylko co to jest za dług ? trzeba poczekać na jakiś kontakt telefoniczny , odebrać i dopytać .Wiem z praktyki że na pisemne prośby nie odpowiadają .
Więc skrót FS co by oznaczał ? Pierwotny wierzyciel Provident

Te Ultimo Portfolio Inwestment operuje z Luxemburga to zwykłe z Warszawy.
Mialeś coś z Axcess financial ?

Syphar napisał:
Sprawę tego długu masz już załatwioną, czy to coś nowego? [/quote
Tak Ultimo przegrało sprawę w sądzie (powództwo oddalone)
teraz chodzi o to że podłączyli jakieś dziwne coś (wierzyciel UPI kwota 492.03) połączyli te długi w jeden kwota całości to 3557,78 i straszą sądem .
Do spłaty podają jedno konto , wygląda na to że będą coś kombinować.
Dowgird napisał:
Może to być Financial Solutions Arvato .
Czyli co Ultimo przegrali sprawę w sądzie i sprzedali to innej firmie i windykują to dla nich ?
Pomału się zaczynam gubić , ale mieszają , ale to z drugiej strony dobrze im więcej matactw tym lepiej dla mnie.

Czyli co Ultimo przegrali sprawę w sądzie i sprzedali to innej firmie i windykują to dla nich ?
Pomału się zaczynam gubić , ale mieszają , ale to z drugiej strony dobrze im więcej matactw tym lepiej dla mnie.
A żebyś wiedział. Na daną chwilę jeszcze nie, ale bardzo im się zbiera na 286kk. Przestań traktować listy jak makulaturę i zacznij je zbierać, rozmowy nagrywaj. Do celów dowodowych na później.

Powrót