J
Jeden Grzeszczyk
Nie.MartykaKP napisał:na sprawie
Nie. Masz napisać wszystko w sprzeciwie, ew. w innych pismach procesowych.MartykaKP napisał:Czy zadzwonić i wyjaśnić
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie.MartykaKP napisał:na sprawie
Nie. Masz napisać wszystko w sprzeciwie, ew. w innych pismach procesowych.MartykaKP napisał:Czy zadzwonić i wyjaśnić
Zawsze w dwóch (lub więcej, jeśli więcej osób uczestniczy w procesie).MartykaKP napisał:czy w dwóch (ew. dla strony postępowania)?
Z chwilą, gdy sąd wyda wyrok oddalający powództwo (ściślej, z chwilą jego uprawomocnienia), przestaniesz być dłużnikiem i nikt nie będzie miał prawa wpisywać Cię na listy dłużników. Dzwonić może każdy do każdego. To po prostu wolność.MartykaKP napisał:zakładając, że sąd przychyli
Powstanie więc po stronie wierzyciela obowiązek wykreślenia, pod rygorem możliwości dochodzenia odszkodowania.LLawyer napisał:Wpisywać nie, bo już jest wpisany.
W sensie, możesz nie rozmawiać. Jak z każdym.MartykaKP napisał:to chyba mogę odmówić?
Nie wiem co to takiego i kto Ci coś tak dziwnego poradził. Powinnaś wysłać postanowienie o uchyleniu nakazu zapłaty.MartykaKP napisał:im sprzeciw do egzekucji
Na nic to nie wpływa. Należało wnieść o umorzenie egzekucji i dołączyć postanowienie o uchyleniu nakazu zapłatyMartykaKP napisał:Chodziło o pismo, w którym poinformowałam komornika o tym, że wnoszę sprzeciw od nakazu zapłaty i wszystkie pisma z tym związane.
Ty w ogóle czytasz co się tu pisze? Prawie miesiąc temu ci napisałam: wniosek o umorzenie i dołączasz postanowienie o uchyleniu nakazuMartykaKP napisał:Co zrobić, aby postępowanie komornicze zostało wobec mnie zakończone? Powinnam przesłać kserokopię decyzji o umorzeniu czy coś innego?