Pozew ITI Czyli tv N w akcji. Pomocy.

• Autor wątku Autor wątku rysa10
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
szymon.bednarczyk napisał:
jerry widze,ze uczysz jak nie placic zobowiazan.

Jak prowadzisz jakas dzialalnosc to zglos sie do mnie,wezme od Ciebie towar i nie zaplace ;)
Mozesz byc ewentualnie moim pracownikiem - wynagrodzenia tez nie otrzymasz.

Nie wygłupiaj się. Większość tych firm sprzedaje i kupuje długi przedawnione za drobny % kwoty a potem jeszcze na tym chce zarobić. To ewidentna wina wierzyciela, że nie dopilnował terminów i nie wystąpił do sądu i nie uzyskał nakazu w terminach. Jeśli dopuścił do przedawnienia to musi ponosić za swoje błędy koszty...

Duża część tych długów nie istnieje to błędy księgowe lub fikcyjne zapisy. Dodatkowo dlaczego tak długo czekają z windykacją bo po okresie takim trudno jest udowodnić dokonanie spłaty. Pokaż mi osobę która trzyma potwierdzenia 5-10 lat :)

Dlatego też należy instruować ludków jak mają z takimi sytuacjami postępować.

PS. np wczoraj wysłałem dokumenty do prawnika za dług, który był przeterminowany tylko 180 dni. jak dostaniemy nakaz to będziemy mieć kolejne 10 lat na windykację. W interesie naszym jest to aby nie dopuścić do przedawnienia....

Ostatnia edycja:
szymon.bednarczyk napisał:
jerry widze,ze uczysz jak nie placic zobowiazan.

Jak prowadzisz jakas dzialalnosc to zglos sie do mnie,wezme od Ciebie towar i nie zaplace ;)
Mozesz byc ewentualnie moim pracownikiem - wynagrodzenia tez nie otrzymasz.
hahaha oj zapłaciłbyś i jeszcze na mszę o moje przebaczenie byś dawał :)

Domi69 napisał:
To ewidentna wina wierzyciela, że nie dopilnował terminów i nie wystąpił do sądu i nie uzyskał nakazu w terminach. Jeśli dopuścił do przedawnienia to musi ponosić za swoje błędy koszty...

Duża część tych długów nie istnieje to błędy księgowe lub fikcyjne zapisy. Dodatkowo dlaczego tak długo czekają z windykacją bo po okresie takim trudno jest udowodnić dokonanie spłaty. Pokaż mi osobę która trzyma potwierdzenia 5-10 lat :)
otóż to. jest to podmiot profesjonalny więc jak nie pilnuje swoich interesów to już jego problem. widać woli rozliczyć się z klientem za te parę % zapłaconych przez FW

Witajcie chiałem podziękować jerry23 i innym za pomoc w mojej sprawie.Dzis dowiedziałem sie że wygrałem sprawe fikcyjnego długu.

Ps. Wyrok nie jest prawomocny.

Powrót