Pozew przeciwko Funduszowi Sekurytyzacyjnemu - wkręcony inwestor funduszu

• Autor wątku Autor wątku korzen2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Na 100% inwestując zostaliście zapoznani z ryzykiem straty kapitału.
Następnym razem będziecie się trzymali z daleka od takich geniuszy biznesu jak Czarnecki...

Tak, to wiem, ale ponawiam pytanie: czy celowe wywołanie paniki żeby ludzie wyprzedawali udziały jest legalne? Bo jeśli tak, to można tak wykończyć każdy fundusz.
Tu jest ciekawy artykuł a propos:
***mod***

Ostatnią edycję dokonał moderator:
LeszkowiS żal ścisnął zwieracze, że ktoś może się czegoś dowiedzieć i wykasował link?
Tombonik, nikt się nie przyzna, że wywoływał panikę wśród inwestorów a wszyscy raczej jak jeden mąż będą twierdzili, że dzwoniąc wykazali się najwyższą troską o fundusze inwestorów.

To czy ktoś się przyzna czy nie to narazie sparawa drugorzędna. Pytanie zasadnicze: CZY TO JEST ZGODNE Z PRAWEM? Jeśli ktoś chce niech sobie wpisze w googlach zdanie Tajemnicze losy funduszu inwestującego w złe długi. Kto wywołał panikę klientów? Kto na tym zarobił. Jest to felieton Macieja Samcika.

OK, przeczytałem.
Informowanie klienta przez maklera czy doradcę inwestycyjnego o zagrożeniu inwestycji jest jak najbardziej zgodne z prawem i etyką. Od tego te zawody przecież są. Tyle, że w bankach pracują głównie sprzedawcy marzeń i doradzają wyłącznie jak klient ma stracić (aby oni mogli zarobić prowizję od wciśnięcia mu bałachu).

Witajcie,

Dołączam do tych co zakupili Perspective i stracili 25% przez 3 lata nie licząc wartości pieniądza w czasie.
Ostatnio dostałem z Open Life aneks na mocy którego decyzją Prezesa UOKIK Towarzystwo podwyższyło wartośc wykupu do min. 95% więc super! Dwa razy zapewniali mnie telefonicznie że różnicę otrzymam do 30 tego miesiąca czyli do 30 dni od otrzymania podpisanego i odesłanego im aneksu. Jednak po moim telefonie 31.08 zmienili zdanie twierdząc że mi sie nie nalezy, wprowadzili mnie w bład! Ups! Wysyłam pismo do Prezesa z zapytaniem o co chodzi. Ktoś otrzymał podobny aneks i zwrot róznicy czyli około 20%???

Przepraszam bardzo, ale uważam, że powinniście iść lizać swoje „ranki” gdzie indziej, to nie jest dział dla Was - inwestorów. Jeśli dobrze rozumiem, to jest to dział dla ludzi poszukujących pomocy, ludzi, którzy są pokrzywdzeni przez firmy, na których próbujecie pomnażać swoje majątki. Nie wiem, czy Wy inwestorzy jesteście świadomi co robicie? My ślę, że jednak brak Wam refleksji, albo nigdy nie spotkaliście się z kuglarzami - windykatorami, czego Wam nie życzę. Życzę Wam refleksji. Sami się przekonujecie z jaką materią macie do czynienia.

Zgłosiłem sprawę do Rzecznika Finansowego. Zobaczymy co uda mu się ustalić.

Witaj Korzeń 2,
Ja idę z tym do Rzecznika Praw Konsumenta. Zostańmy w kontakcie bo się może przydac.

Powrót