Pożyczka bez umowy.

• Autor wątku Autor wątku SzymonTobias
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ta osoba oraz świadek towarzyszyli mi podczas podpisania umowy kredytowej w placówce banku.

wpłata własna...

Dobry człowieku. Przyznasz naiwność nie zna granic?
Nie jestem takim optymistą jak @Ala..... jednak zrób tak;
Napisz pismo. Wezwanie przedsądowe do zapłaty. (tyle ile ci winna na datę sporządzania pisma, plus odsetki w/g Umowy z bankiem) Wyznacz termin. Wyślij za zpo....
Nie zapłaci. Napisz pozew o zapłatę. Dowody; ze świadka - owy kolega/dzy, przelew należności głównej, pozostałe przelewy, pismo wezwanie, inne. Uzasadnij. Staraj się już jej nie nagabywać.....jeśli już to przy świadku lub pisemnie. I klep zdrowaśki.

Nigdy nie spodziewałbym się że ona może zrobić mi coś takiego, Wiem że to byłem naiwny a dobro nie popłaca. Nigdy więcej nie dam się tak wymanewrować. Dziękuję bardzo za poradę. I jakby ktoś miał jeszcze jakieś pomysły to jestem bardzo wdzięczny za pomoc. Ale myślę że temat został wyczerpany.Ostatnie pytanie: Czy ma jakiś sens zatrudnianie adwokata do tej sprawy?

Jest sens ,aby chociaż na początek napisał wezwanie do zapłaty i opatrzył
je stosowną pieczątką.
Nie zapłacisz dużo a zredagowane będzie elegancko i też prezentować się będzie bardzo poważnie.

Dziękuję bardzo.

Chciałbym jeszcze poruszyć temat składania fałszywych zeznań przed sądem. Czy jesli pozwana będzie kłamała przed sądem to czy w takiej sytuacji moge pozwać ją na tej podstawie? Czy w takiej sytuacji smsy mogą zostać uznane jako materiał dowodowy? Bo w jednym smsie ta kobieta pisze ze odda mi moje pieniądze. Czy mozna zastosować wykrywacz klamstw?

I chciałbym jeszcze zapytac czy nie strzele sobie w stope jesli jutro splace caly kredyt?

Proszę przeczytać Umowę Kredytową być może spłata będzie niekorzystna...

Chciałbym jeszcze poruszyć temat składania fałszywych zeznań przed sądem. Czy jesli pozwana będzie kłamała przed sądem to czy w takiej sytuacji moge pozwać ją na tej podstawie? Czy w takiej sytuacji smsy mogą zostać uznane jako materiał dowodowy? Bo w jednym smsie ta kobieta pisze ze odda mi moje pieniądze. Czy mozna zastosować wykrywacz klamstw?

Powrót