Praca w Służbie Więziennej - IV

• Autor wątku Autor wątku Temida123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Aguska2809 napisał:
Rzeszów kto się teraz przyjmuje jak to ma wyglądać bo pewne oddelegowenie do Wawa a potem co?
No właśnie.. Wie ktoś może jak to ma wyglądać nawet w tej Warszawie? I czy po pół roku powrót czy to może się przeciągnąć do dwóch lat?

Esolek a Ty juz dzwoniłeś i na kiedy się zdecydowałeś na nabór? Bo jak ja dzwoniłem i pytałem o tą warszawe to pani mówiła że nic nie wie na ile może być na dwa lata chyba nawet, odezwij się na priv

Czy ktoś z OISW Wrocław po sprawnościowe dostał odpowiedz ?

Do osób przyjętych w oisw Rzeszów.Czy ktoś z nowo przyjętych orientuje się jak ma wyglądać sytuacja po przyjęciu na ile oddelegowenie czy może na stałe już Warszawa itp. bo ciężko w Oisw Rzeszów uzyskać jakiekolwiek informacje. Jak ktoś coś wie proszę o wiadomość na priw. POZDRO

Orientuje się ktoś w jakim kolorze garnituru przyjść pierwszego dnia służby? Lepszy będzie czarny czy ciemno-granatowy?

forg napisał:
Tylko grant w odcieniu indygo.

Dzięki za sarkazm ale nie każdy jest w posiadaniu garnituru. Ja np. muszę go kupić więc zastanawiam się czy to wszystko jedno jakiego koloru czy można przyjść na galowo np. w koszuli i eleganckich spodniach, i może od razu dostaniemy mundur.

Witam serdecznie .

Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej i testach sprawności .....teraz czekać po skierowanie do lekarzy ( podobno ) .
Gdzie we Wrocławiu odbywają się te wszystkie badania i komisja lekarska ? Jak długo to trwa mniej więcej ?
Jak wygląda dalsza droga od tego etapu do rozpoczęcia służby ? I ewentualnie jeśli dojdzie do przyjęcia to kiedy wysyłają na wstępniak , gdzie najczęściej i na jak długo ?

Z góry dziękuję za odp.

Mxxx88 napisał:
Witam serdecznie .

Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej i testach sprawności .....teraz czekać po skierowanie do lekarzy ( podobno ) .
Gdzie we Wrocławiu odbywają się te wszystkie badania i komisja lekarska ? Jak długo to trwa mniej więcej ?
Jak wygląda dalsza droga od tego etapu do rozpoczęcia służby ? I ewentualnie jeśli dojdzie do przyjęcia to kiedy wysyłają na wstępniak , gdzie najczęściej i na jak długo ?

Z góry dziękuję za odp.

Na ul. Grabiszynskiej.

serio idziecie w garniturach na pierwszy dzien? Koszula i czarne spodnie będą okey.

Garnitury się odradza, ma być elegancko po prostu.

Po jakim czasie od przyjęcia są pierwsze badania okresowe/kontrolne ?

Witam serdecznie,
Przed chwilą dzwoniłem w sprawie wyników komisji lekarskiej. Status "zdolny do służby". Rozumiem, że mam sam zgłosić się do ZK i ich o tym poinformować ?

Witam,czy zdawał ktoś psychologa we Wtorek w Warszawie bądź w innym dniu w tym tygodniu? Czy wasze rozmowy też trwały tylko 5-10 min? Jestem z grupy do której psycholog się spóźnił..

gerzriv napisał:
Witam serdecznie,
Przed chwilą dzwoniłem w sprawie wyników komisji lekarskiej. Status "zdolny do służby". Rozumiem, że mam sam zgłosić się do ZK i ich o tym poinformować ?
.

Oni wysyłają z komisji informacje o tym czy zdolny do ZK. Ja jak otrzymałem list o tym że zdolny, zadzwoniłem do kadr i pytałem co dalej. Odpowiedzieli, że trzeba cierpliwie czekać... Czekam już prawie miesiąc. ;)

Siemka, takie pytanko, rozmowę i test wiedzy miałem już, minął tydzień zero odezwu. Co dalej? Dostałem jakiś numerek po którym mogę sprawdzić wyniki ale pytanie gdzie to sprawdzić? Po jakim czasie do was dzwonili? Na rozmowie mówili że czekać na telefon i skierowanie do psychologa będzie. Podobno każdemu tak powiedzieli... A co ze sprawnościowka?

Jeżeli chodzi o RK to pytają ogólnie dlaczego SW, czy jakieś sport i pytania o was :) U mnie za bardzo się wypowiedzieć nie dali więc szybko i zwięźle musi być ;p

Test wiedzy to banał, pytania pokroju tytuł, autor hymnu, pod kogo podlega SW ogólnie 20 pytań to wstyd nie wiedziec, na pozostałe 10 warto sobie przypomnieć co nieco. Mi osobiście wystarczyły informacje z wikipedii o sw, konstytucji i Polsce :)

Pozdrawiam

Ten numer to jest numer kandydata, jak przejdziesz cała rekrutację łącznie z badaniami lekarskimi to potem jest lista rankingowa i osoby z najwyższą liczba punktów są przyjmowane do służby i na podstawie numeru sprawdzasz który jesteś na liście.Przed Tobą teraz test sprawnksci musisz czekać na telefon cierpliwie oni o wszystkim informują na bieżąco.

Czyli tak czy siak będę przechodził każdy etap tak? Bo obawiam się z czasu oczekiwania że może na rozmowie słabo wypadłem i już odpadłem? Ehhh zależy mi a tu taka nuta niepewności... :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót