Praca w Służbie Więziennej - IV

• Autor wątku Autor wątku Temida123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
rafal194 napisał:
To jest normą 12 godzin bez posiłku ani niczego?.
Czy nadgodziny w służbach są normą w każdym ZK,ja staram się na warszawę.
Mówisz o dodatku godzinnym czyli dodatkowe służby?. Ale one chyba są lub mają być płatne.Naprawdę ciężko jest się dowiedzieć co i jak,jesteś jedna z nielicznych osób co odp.
Teraz mam pracę ze soboty mam dodatki 100%.

Czyli teraz jest okres kiedy najłatwiej jest się dostać do SW?.

Zna ktoś odpowiedz na pytanie czy np. przerobie w SW 5 lat czy mogę je doliczyć do stażu pracy w cywilu gdzie mam już 15lat.
Tak jest że pracujesz 12,5h, brak kasy za godziny nocne, brak kasy za dodatkowe służby ( prawdopodobnie od lipca maja być płatne). Jesz jak masz czas a go nie masz, chyba że siedzisz na wieży. Brak przerwy . Nie ma odpoczynku. Pracujesz 12,5h.
Nadgodziny norma. Okres rozliczeniowy 4miesieczny. Policzmy:
Maj(16dni pracy), czerwiec (15), lipiec(15), sierpień (16).sumując w 4 miesiące pracujesz 62 dni po 12,5h. Więc 4miesiace to 775h. W tym okresie powinieneś wypracowac jedynie 672h.
Dodatkowo możesz sobie doliczyć służby "dodatki". Jak przyjdziesz za kogoś bo poszedł na ZLA to dostaniesz jakiś dodatek.. śmieszny ale jest.

Znam kilku strażników i nikt nie odradzał pracy tam.Co jest więc takiego ze warto tam pracować.Praca jedynie dla młodych bo w wieku 45 lat ma emeryturę?.Ja mam 38 lat i teraz się zastanawiam czy warto.Więc praca do 63 lat.Czy pracują tam ludzie w tym wieku.

Ostatnia edycja:
rafal194 napisał:
Znam kilku staników i nikt nie odradzał pracy tam.Co jest więc takiego ze warto tam pracować.Praca jedynie dla młodych bo w wieku 45 lat ma emeryturę.Ja mam 38 lat i teraz się zastanawiam czy warto.A pracują tam strażnicy w wieku 50-60lat?.
nie pytałam nigdy o wiek. 😁

No ja jestem już po testach jest 30 pytań i 35minut na nie.Czytajcie konstytucje i podstawowe zadania sw co mają napisane i wszystko.Przynajmniej w tym wypadku tak było.

Był ktoś dziś na testach w warszawie na Kocińskiego?

Nurtuje mnie jedno pytanie jeżeli jest tak źle, był strażnik co opowiadał że majo multum nadgodzin niepłatnych że w domu tylko się śpi.Dlaczego mimo tego jest tyle osób chętnych?.

rafal194 napisał:
No ja jestem już po testach jest 30 pytań i 35minut na nie.Czytajcie konstytucje i podstawowe zadania sw co mają napisane i wszystko.Przynajmniej w tym wypadku tak było.

Był ktoś dziś na testach w warszawie na Kocińskiego?

Nurtuje mnie jedno pytanie jeżeli jest tak źle, był strażnik co opowiadał że majo multum nadgodzin niepłatnych że w domu tylko się śpi.Dlaczego mimo tego jest tyle osób chętnych?.

Bo zawsze to mundurowka.

rafal194 napisał:

Pamiętasz może pytania? :)

Nie można edytować posta.Czy ciężko przejść psychologa,podobno tu odpada najwięcej osób,czego można się tam spodziewać podobno trzyma na badaniach od 3-4 godzin.

Asystentka prokuratora ,strach przemycac pytania :-).U mnie mineło 2 tygodnie ale byli tacy co kilka dni mineło i mieli testy.Poprostu rozmowy rozlozyli na pare dni.2 dni po testach zadzwonili zeby zglosic sie do poradni zdrowia psychicznego.
Co cię skłoniło do startowania do SW podobno brud ,ubustwo i nadgodzin niepłatnych multum.

rafal194 napisał:
Asystentka prokuratora ,strach przemycac pytania :-).U mnie mineło 2 tygodnie ale byli tacy co kilka dni mineło i mieli testy.Poprostu rozmowy rozlozyli na pare dni.2 dni po testach zadzwonili zeby zglosic sie do poradni zdrowia psychicznego.
Co cię skłoniło do startowania do SW podobno brud ,ubustwo i nadgodzin niepłatnych multum.

Bez obaw :D Ja jednego dnia mam test i rozmowę. Nie wszędzie jest tak źle jak mówią. Ja startuję do biura.

A można wiedzieć jaki okręg?.

Przed kim odpowiada Rzecznik Praw Obywatelskich?,
Kto kieruje pracami rządu?.
Było pytanie lecz nie pamiętam coś o władzy ,jedna z odpowiedz była centralizacja władzy .

Ktoś orientuje się czy jak zwolnię się z SW z jakiś przyczyń to te lata wliczają do emerytury w cywilu czy pozostaje dziura w życiorysie.

rafal194 napisał:
Ktoś orientuje się czy jak zwolnię się z SW z jakiś przyczyń to te lata wliczają do emerytury w cywilu czy pozostaje dziura w życiorysie.
No jak może być dziura w życiorysie? Okres służby jest stosownie przeliczany przez DF i wysyłany do ZUS-u.

Szkoda ze odwrotnie nie działa.Dziś miałem rozmowę z psychologiem i testy.Kazał zgłosić się po wyniki za tydzień,ale nic nie mówili czy pozytywne czy nie.Kiedy u was poznaliście wyniki od psychologa?. Czy jeżeli będzie niezdolny to już będzie wiadomo przed innymi lekarzami?.

Witam!
Czy ktoś z Was jest już na liście rankingowej i musiał uzupełnić oświadczenie do jakiej jednostki i jakiego dnia jest gotów przystąpić do służby? (poniżej w takim oświadczeniu były wypisane daty przyjęć). Czy jeżeli wpiszę, którąś z tych dat to faktycznie jestem tego dnia przyjęta?

Hej. Czy u was też tak jest, że po teście wiedzy i rozmowie nie wszystkich kierują na ten sprawnościowy?

Aaendrjuaa napisał:
Hej. Czy u was też tak jest, że po teście wiedzy i rozmowie nie wszystkich kierują na ten sprawnościowy?

Ja miałem TWO i TSF tego samego dnia jedno po drugim.I już na teście wiedzy powiedzieli ze ten test wszyscy przechodzą bo liczy się ogólna punktacja.Więc może u was jest rozdzielone na parę razy.

rafal194 napisał:
Ja miałem TWO i TSF tego samego dnia jedno po drugim.I już na teście wiedzy powiedzieli ze ten test wszyscy przechodzą bo liczy się ogólna punktacja.Więc może u was jest rozdzielone na parę razy.
Też miałem test wiedzy i rozmowę tego samego dnia, ale powiedzieli że na test sprawnościowy nie puszczą wszystkich. Zastanawiam się właśnie czy to zgodne jest z prawem? Skoro dopiero po wszystkich testach ustalają całą punktacja. Każdy powinien mieć takie same szanse :/

Ja mówię jak u nas było przed rozpoczęciem testów pisemnych oświadczyli te testy wszyscy państwo przechodzą, liczy się ogólna punktacja, pewnie każdego mogą w każdej chwili odrzucić.Dopytaj się.Ja robię wszystko aby mnie odrzucili a wszystko na odwrót wszystkie etapy przechodzę:mad:

rafal194 napisał:
Ja mówię jak u nas było przed rozpoczęciem testów pisemnych oświadczyli te testy wszyscy państwo przechodzą, liczy się ogólna punktacja, pewnie każdego mogą w każdej chwili odrzucić.Dopytaj się.Ja robię wszystko aby mnie odrzucili a wszystko na odwrót wszystkie etapy przechodzę:mad:
Właśnie będę musiał się spytać. Pewnie taki dobry jesteś

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót