Praca w Służbie Więziennej - IV

• Autor wątku Autor wątku Temida123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
rafal194 napisał:
Witam wszystkich.Mam pytanko co odpowiedzieliście na pytanie dlaczego praca w sw?. Niby proste ale w środę ma RK i nie wiem co odpowiedzieć bo na pewno nie to ze praca stabilna na lata.
A drugie pytanko czy jak przejdzie się wszystko pozytywnie i dostaniemy się na wstępniak czy można go oblać czy już tam wszystkich puszczają dalej i to tylko przygotowanie to służby gdzie każdy to przechodzi.
Czy na rozmowę kwalifikacyjną należy założyć garnitur czy wystarczy spodnie z koszulą,jak wejdziemy do pokoju czy podajemy wszystkim rękę.

Powiedz dlaczego chcesz pracować a na końcu dodaj że chcesz związać swoje życie ze służbą. A co do ubioru to weź koszule.
A co do RK to w moim przypadku było od razu test wiedzy

Ktoś ostatnio miał komisje lekarską?

Andzia19 napisał:
Nie badają tarczycy.
Miałam dziś komisję i w karcie informacyjnej musiałam uzupełnić czy choruję na tarczyce. Zlecili mi dostarczenie zaświadczenia od lekarza oraz wyniki hormonów. No i dlatego moje pytanie, czy ktoś z hashi przeszedł czy raczej już się nie nastawiac na pozytywne orzeczenie.

Forumkaaaa napisał:
Miałam dziś komisję i w karcie informacyjnej musiałam uzupełnić czy choruję na tarczyce. Zlecili mi dostarczenie zaświadczenia od lekarza oraz wyniki hormonów. No i dlatego moje pytanie, czy ktoś z hashi przeszedł czy raczej już się nie nastawiac na pozytywne orzeczenie.

We Wrocławiu z tego co mi wiadomo jedna osoba z tego powodu odpadła przy komisji .

Mxxx88 napisał:
We Wrocławiu z tego co mi wiadomo jedna osoba z tego powodu odpadła przy komisji .
Ehh no właśnie tego się obawiam, ale mam jeszcze nadzieję że skoro nie odrzucili od razu to może jakaś szansa jest.

D4Y0U napisał:
I co było na komisji? Patrzeli tylko na wyniki badań czy?

Każdy lekarz wydaje Ci swoją opinię i na koniec na komisji podejmują decyzję czy zdolny czy nie. Trzeba zrobić rtg, ekg, wyniki z krwi i moczu, a potem jest bieganie od lekarza do lekarza. U nas chłopak odpadł za krzywa przegrodę nosowa.

Czy znajdę gdzieś w Internecie test wiedzy lub psychologiczny ? Może ktoś mógłby opisać swoją ostatnią rozmowę i jak przebiegła ?

LilianWest napisał:
Czy znajdę gdzieś w Internecie test wiedzy lub psychologiczny ? Może ktoś mógłby opisać swoją ostatnią rozmowę i jak przebiegła ?
Test wiedzy bardzo ogólny , generalnie zrób sobie powtorke z Wosu i będzie ok. ( Pytania na temat, sejmu ,senatu, RM, Prezydenta, konstytucji. )
Psychologiczne, 30kilka pytań do wyboru.
Nie ma złych odpowiedzi , test ma na celu określić Twoja osobowość i inteligencje, nie możesz go oblać,także spokojnie

LilianWest napisał:

Na stronie 56 jak dobrze pamiętam kilka osób opisało 80% pytań jakie są na teście. Co do rozmowy to luźna rozmowa. Tylko zastanów się co odpowiedzieć na pytanie ,, dlaczego chcesz pracować w sw"

D4Y0U napisał:
Na stronie 56 jak dobrze pamiętam kilka osób opisało 80% pytań jakie są na teście. Co do rozmowy to luźna rozmowa. Tylko zastanów się co odpowiedzieć na pytanie ,, dlaczego chcesz pracować w sw"
Niby widziałam te pytania Ale myslalam, że może gdzieś znajdę jakieś przecieki itp😊 czy to prawda że 2 lata temu nie obowiązywał test wiedzy ?

LilianWest napisał:
Niby widziałam te pytania Ale myslalam, że może gdzieś znajdę jakieś przecieki itp😊 czy to prawda że 2 lata temu nie obowiązywał test wiedzy ?

W zeszłym roku nie było testu wiedzy do SW

LilianWest napisał:

Przecież tam masz takie same pytania jak na teście wiedzy. Np
Kiedy uchwalono konstrukcje
Autor hymnu
W którym roku powstał hymn
Ile trwa kadencja sejmu,senatu,prezydenta
Ile członków liczy sejm i senat
Itp

Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej.Jakoś poszło ale trema była i trochę zapomniałem przygotowanych odp.Wszyscy kandydaci byli w garniturach.Teraz kazali czekać na tel w sprawie testów.
Trochę wybiegnę w przyszłość jest ktoś wstępniaku.Jak tam jest naprawdę dużo nauki,czy osoby mające problem z nauką dadzą radę.Tak wiem mając średnie nie jest problemem.,ale nie oszukujmy się w tych czasach średnie ma się bez niczego za samą frekwencję.

rafal194 napisał:
Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej.Jakoś poszło ale trema była i trochę zapomniałem przygotowanych odp.Wszyscy kandydaci byli w garniturach.Teraz kazali czekać na tel w sprawie testów.
Trochę wybiegnę w przyszłość jest ktoś wstępniaku.Jak tam jest naprawdę dużo nauki,czy osoby mające problem z nauką dadzą radę.Tak wiem mając średnie nie jest problemem.,ale nie oszukujmy się w tych czasach średnie ma się bez niczego za samą frekwencję.

Próbowali Cię zbić z tropu ? Wmówić, że ne poradzisz sobie itp.?

rafal194 napisał:

Na początku służby masz mentoring tam już uczysz się przepisów i podstaw jakie musisz znać. Na wstępniaku masz 3 tyg nauki mniej więcej tego samego co na mentorimgu - przepisy, słowo w słowo. ( Prawo użycia broni, środki przymusu bezpośredniego ) i dodatkowo strzelanie. Że strzelania musisz pamiętać najbardziej o bezpieczeństwie użytkowania broni.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót