Praca w Służbie Więziennej - IV

• Autor wątku Autor wątku Temida123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Jak wygląda zmiana nocna czy możliwości przymknąć oko są czy jest to surowo zabronione

[QUOTE=Persona1978 dziś spotkałem na mieście znajomego pracę w służbie wieziennej rozpoczoł w październiku zapytałem o to samo odpowiada że ma dwie godziny odpoczynku niewiem co miał na myśl nie dopytywałem także czy tylko w domu

Somat odpisałem jak coś to odp ewntualnie czyli w moim nicu masz adr pocz

Witam, czy obiegówka w MSWIA w Poznaniu zawiera badanie cytologiczne, jeśli tak to jaki jest czas oczekiwania na wyniki ?

Uzytkownik45 napisał:
Witam, czy obiegówka w MSWIA w Poznaniu zawiera badanie cytologiczne, jeśli tak to jaki jest czas oczekiwania na wyniki ?
Nie Zawiera

Uzytkownik45 napisał:

Zawiera, ja czekałam ok. 2 tygodnie, ale polecam zrobić sobie prywatnie i zanieść ginekologowi, chyba, że masz ważną cytologię to też z papierkiem idziesz i nie trzeba robić kolejny raz. Tak było we Wrocławiu, podejrzewam, że w każdym szpitalu jest podobnie.

Jestem w trakcie badań w Poznaniu. Sama obiegowka zawiera ginekologa, cytologii nie. Ja miałam cytologię swoją z przed kilku miesięcy, ginekolog załączył do karty. Nie wiem czy byłaby wykonywana, gdybym nie miała aktualnego wyniku.

Witam mam pytanie jaki jest czas zrobienia obiegówki? Od czasu jej otrzymania ile czasu jest na stawienie się na komisje?

Witam. Zaczynam służbę od Poniedziałku w Tarnowie. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak wyglądają początki tej pracy? Czego mogę się spodziewać w pierwszych dniach? I jak wygląda kwestia zmian bo z tego co slyszlalam działa to na zasadzie poniedzialek na rano później na popołudnie itp..

Pewnie w obecnej sytuacji przeciągnie się proces przyjęcia do służby i rozpoczęcia szkoleń wstępnych...Nowi funkcjonariusze musza się z tym liczyć. Najgorsze, że trudno określić jak długo to potrwa.

Krokodylica napisał:
Pewnie w obecnej sytuacji przeciągnie się proces przyjęcia do służby i rozpoczęcia szkoleń wstępnych...

A z jakiego powodu? Więzienia zostaną zamknięte a podopieczni zostaną zwolnieni? Raczej nie. Zatem kto będzie ich pilnował?
Co mają robić osoby odpowiedzialne za proces rekrutacji i szkolenia?

forg napisał:
A z jakiego powodu? Więzienia zostaną zamknięte a podopieczni zostaną zwolnieni? Raczej nie. Zatem kto będzie ich pilnował?
Co mają robić osoby odpowiedzialne za proces rekrutacji i szkolenia?

Bardziej chodzi mi o to, że podobnie jak zamknięte zostały placówki oświatowe na okres dwóch tygodni, to i wstępniaki mogą się nie rozpocząć póki sytuacja się nie ustabilizuje.

Krokodylica napisał:
to i wstępniaki mogą się nie rozpocząć póki sytuacja się nie ustabilizuje.

Ale z jakiego powodu? Pytam raz jeszcze. Przecież więzienia nie zostaną zamknięte a osadzeni wypuszczeni. Odchodzenie funkcjonariuszy na zaopatrzenia emerytalne lub choćby choroby też nie zostaną wstrzymane. Zatem są potrzebni nowi, przeszkoleni funkcjonariusze.

forg napisał:
Ale z jakiego powodu? Pytam raz jeszcze. Przecież więzienia nie zostaną zamknięte a osadzeni wypuszczeni. Odchodzenie funkcjonariuszy na zaopatrzenia emerytalne lub choćby choroby też nie zostaną wstrzymane. Zatem są potrzebni nowi, przeszkoleni funkcjonariusze.

Rozumiem Twój punkt widzenia, ale powód jest jeden- bezpieczeństwo, taki jak w przypadku szkół i uczelni. Co jak co, ale wstepniak o też pewna ilość ludzi na określonym obszarze.
Wiem, że takie głosy słychać „na górze”
Obyś miał racje, że to nie zaburzy rekrutacji i szkoleń, ale trzeba się spodziewać, że może się przesunąć nawet o te dwa , trzy tyg, póki sytuacja w kraju się nie uspokoi.

Krokodylica napisał:
Obyś miał racje, że to nie zaburzy rekrutacji i szkoleń, ale trzeba się spodziewać, że może się przesunąć nawet o te dwa , trzy tyg, póki sytuacja w kraju się nie uspokoi.

Za dwa, trzy tygodnie może się okazać, że sytuacja dopiero zaczyna robić się poważna ...
Są pewne służby, pewne zawody, których przedstawiciele muszą działać "na okrągło".

Krokodylica napisał:
Co jak co, ale wstepniak o też pewna ilość ludzi na określonym obszarze.

Co jak co, ale 700 przestępców + 100 kadry na kilkuset metrach kwadratowych, najczęściej w centrum miasta to chyba większe zagrożenie. Prawda?
Wstępniak można zamknąć. Wjazd, badanie każdego i wyjazd po dwóch lub trzech tygodniach.

"Wszelkie szkolenia zostają wstrzymane.
Aktualnie trwające praktyki zawodowe w ramach szkoleń zawodowych przygotowujących do zajmowania stanowisk podoficerskich SW i kursy przygotowawcze mają być zakończone zgodnie z planem."

Somat napisał:
"Wszelkie szkolenia zostają wstrzymane.
Aktualnie trwające praktyki zawodowe w ramach szkoleń zawodowych przygotowujących do zajmowania stanowisk podoficerskich SW i kursy przygotowawcze mają być zakończone zgodnie z planem."

To jest to o czym mówiłam. Nie mogło być inaczej

Dopiero rozpoczynam szkolenie w poniedziałek i dziś rozmawiałam z odpowiednią osobą z tego Zakładu i nic nie zostało wstrzymane, normalnie od poniedziałku zaczynamy ;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót