Praca w Służbie Więziennej - IV

• Autor wątku Autor wątku Temida123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Anna 91 napisał:
Jak przechodzilam nabór to u psychologa były podstawowe pojęcia ogólne jak w podstawowce i pamiętam że był chyba chrząszcz i zamiast napisać owad to napisałam robak ... No i to mi pani psycholog wypomniała 😂😂
O tak też był ten robak, pamietam jeszcze kopiejka i dzieki bogu, że nie napisalam, że to fajka... Rany nie wiem skad mi się wzięła fajka dopiero by się usmiala psycholog.
Wiecej nie pamietam, byly mega łatwe, takie typowe slowa uzywane codziennie.

Magdalena.waw napisał:
A ja mam pytanie jak wyglada sprawa odwolania od decyzji komisji. Najprawdopodobniej uwalił mnie ginekolog. Kiedy komisja wbija wpis niezdolna co nalezy dalej zrobić? Z danym problemem jedzie się do Poznania i oni decydują czy należy wadę usunąć w jakiś sposób i wowczas próbować wyzej? Jest tuyaj ktoś po odwolaniu?
Ja tylko słyszałam że trzeba się odwoływać. Bo w Poznaniu zazwyczaj odwołania przechodzą pozytywnie.
Jak to ginekolog. Masz kartkę tam ginekolog wypisuje czy jest ok czy nie. Wtedy komisja lekarska na tej podstawie stwierdza czy jesteś zdolna czy nie do służby. Wszystko jest opisane w
"Rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości z dnia 18 grudnia 2014 r. w sprawie wykazu chorób i ułomności, wraz z kategoriami zdolności do służby kandydata do Służby Więziennej i funkcjonariusza Służby Więziennej". Z-zdolny N niezdolny

Witam wszystkich forumowiczów.
Pytanie jak długo ważna jest obiegowa lekarska ? Psycholog wiem,że rok ,czy lekarz ważny tyle samo?
W ubiegłym roku przechodziłam rekrutację ,wszystko przeszło pozytywnie,jednak okazało się,że wakatu nie ms, w zasadzie
cały czas czekam.zmieniły się przepisy,teraz nowe osoby przyjmuje Okręgowa Komisja SW, nie jak do tej pory ZK do którego się aplikowało? Dostałam zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną i TWO, do OKSW , czy wszystkie procedury przechodzić trzeba na nowo? Testy sprawnościowe i ta obiegówka właśnie? Czy psycholog teraz wygląda inaczej niż w ubiegłym roku? Może ktoś w ostatnim czasie byl.na roowieni miał TWO, czytalam.,że nie ma.sie czego obawiać,,czy rzeczywiście to takie
banały? Z góry dZiękuję za odpowiedź.

Jesli minał rok musisz wszystko od poczatku robic dodatkowo two ja jestem w takiej syt. Czy ktos jedzie z zg do poznania w srode na testy psycholog? Chetnie sie zloze i z kims zabiore
Dla mnie two nie byl banalem zdawalm wos na matirze ale juz wiekszosc zapomnialam.. sprawnosciowka taka sama atesty napisze w srode aczkowiek byly w miejscowosciach rodzimych a teraz ja np z zg mam
W poznaniu

Ostatnia edycja:
Rok nie minął , minie jakoś w czerwcu. Wnioskuje zatem że lekarz też ważny rok ? Trzymam kciuki za środę i daj znać czy psycholog taki sam jak był. A pamiętasz co było na tym Two? Jakieś pytania? W jakiej formie to w ogóle? Pytanie otwarte/zamknięte ?

To jak rok nie minal to tylko two i rozmowa kwalifikacyjna. Zamkniete a b c. Parlament europejski co ile wybory troche o sluzbie wieziennej kto napisal hymn godlo i wladza ustawodawcza sadownicza wykonawcza np ile lat by byc poslem senatorem ile razy mozna byc prezydentem etc

Ostatnia edycja:
Dziękuję bardzo. 🤗 Pamiętasz może co konkretnie było o tej służbie? Niebardzo wiem w którą stronę mogą uderzyć 😂 będę wdzięczna za wskazówki.

Inforamcje. Ustawy o sluzbie wieziennej. Wystarczajace.
Czy ktos 27 go w srode jedzie do poznania na testy psychologiczne? Bo chetnie sie złożę i z kims zabiore

Ja miałem komisje odwoławcza w grudniu i też czekam. To oni najpierw przyjmują tych co są zdolni na nowych zasadach? Bo ja jeszcze na starych wszystko mialem

Odwolawcza w jakim sensie ? W zg ci co mieli ba starych zasadach w lutym mieli dodatlowo rozmowe kwalifikacyjna i test wiedzy i juz sa na sluzbie

Odwolywalem się w grudniu, miałem odwoławcza i mam zdolny. Jestem z Warmii i Mazur. Na razie nic nie dzwonili

To dziwne a kiedy uznali cie niezdolnym . Tak czy inaczej musisz zdac test wiedzt ogolnej . Nie czekaj tylko dzwon trzeba walczyc o swoje byc upierdliwym oni maja to w nosie. Mi minal rok i musialam zaczynac od poczatku

W lipcu miałem obiegowe ale się odwolalem, to miałem komisje odwoławcza w grudniu, na początku stycznia dostałem list ze zdolny, zadzwoniłem do ZK to powiedzieli żeby czekać na telefon

To b dlugo czekales .. ja bym dzwonila bo juz pewnie o tobie zapomnieli mnie tak wlasnie przeciagali az minal ok i papa od poczatku. A na czym cie komisja lekarska uwalila jesli moge spytac?

veles1985 napisał:
To b dlugo czekales .. ja bym dzwonila bo juz pewnie o tobie zapomnieli mnie tak wlasnie przeciagali az minal ok i papa od poczatku. A na czym cie komisja lekarska uwalila jesli moge spytac?

Tam to w ogóle przygody były ;) uwalili mnie za to, że jestem za młody, w orzeczeniu napisali "niedojrzaly emocjonalnie". Pani psycholog dopiero na końcu rozmowy się zorientował, że mam 24 lata haha :) kazała mi następnego dnia przyjeżdżać abym zrobił jakiś test. Na komisji odwolawczej było już lepiej, normalna rozmowa, pani mnie nie próbowała przekonać, że jestem za młody.

A ktoś wie co z tymi słówkami? Bo słyszałem że definicje... A z drugiej strony mówią że zdania?

I teraz np mamy takiego osła.
Czyli mam powiedzieć.
Osioł to ssak z rodziny koniowatych
Czy np.
Karmiłem kiedyś osła w zoo

??

Masz podać definicje np cierń - roślina z kolcami, pomidor - okrągłe czerwone warzywo, coś w tym stylu :)

semonydex napisał:
A ktoś wie co z tymi słówkami? Bo słyszałem że definicje... A z drugiej strony mówią że zdania?

I teraz np mamy takiego osła.
Czyli mam powiedzieć.
Osioł to ssak z rodziny koniowatych
Czy np.
Karmiłem kiedyś osła w zoo

??

Jabłko - owoc jabłoni
Łączyć - scalać
Osioł - uparte zwierzę
Itp. itd

Słuchajcie przyjęcie do służby moze być napisane odręcznie czy napisane na komputerze i wydrukowane? Może jakie wy pisaliscie?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót