Praca w Służbie Więziennej - IV

• Autor wątku Autor wątku Temida123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam, może ktoś mi powiedzieć jak wyglądają pierwsze dni służby? Czy od razu "wskakuje się" na zmianę? Jak to wygląda pozdrawiam :)

Andzia19 napisał:
Nie ma nic takiego , może po prostu ranking jest jeszcze niedostępny ?

Przeciez wyzej dodalem bezposredni link do rankingu!! Ranking jest dostepny a osoby z rankingu juz pracuja.

Rekrut1234 napisał:
Przeciez wyzej dodalem bezposredni link do rankingu!! Ranking jest dostepny a osoby z rankingu juz pracuja.

Nie dają czasu na wypowiedzenie ze starej pracy? Wszyscy na jeden termin są przyjmowani?

dinolordzio napisał:
Witam, może ktoś mi powiedzieć jak wyglądają pierwsze dni służby? Czy od razu "wskakuje się" na zmianę? Jak to wygląda pozdrawiam :)

W pierwszym dniu masz ślubowanie (jeśli masz już wcześniej załatwiony mundur to nie musisz przychodzić na galowo bo każą przebrać się w szatni) w obecności dyrektora, kadrowej i kierownika ochrony, który potem oprowadza przez ok. godzinę po AŚ, potem dostajesz mentora z którym chodzisz i nic nie robisz, tylko obserwujesz do momentu odbycia wstępniaka. godziny 7:30 - 15:30 albo 8:00 - 16:00.

Co warto zabrać na wstepniak? 3 tygodnie bez powrotów do domu, wiec pytam o to czy są: ręczniki/szampony/pralnia?

A nie wraca sie przypdkiem na weekendy?

Daoi napisał:
Co warto zabrać na wstepniak? 3 tygodnie bez powrotów do domu, wiec pytam o to czy są: ręczniki/szampony/pralnia?

Nigdy nie byłeś na koloniach, obozach, zielonej szkole? :D To co wymieniłeś to w swoim zakresie. Nie wiem jak z pralką, jak nie będzie to zawsze można ręcznie w misce. :)

Czy wiecie cos czy w SW jest mozliwosc wykupienia karnetow sportowych?
W Policji maja to moze i my tez.

Zbierz kilkadziesiąt osób, pogadaj z jakaś firmą oferującą "karnety" i będziesz miał. Tak to działa.

@vales1985 Jest mozliwosc, ale ja nie bede wracac.

@klaymen96 Nie. Ale dzieki za odp.

Witam! Mam takie dwa pytania:

1. Wie może ktoś z Państwa jak to jest z dokumentacją medyczną kandydata? Czy mają dostęp do dokumentacji medycznej w której przychodni prywatnej się leczyłem, na co itp? Czy aż takiej wiedzy na temat kandydata nie posiadają?

2. Czy podczas powołania komisji jak już kandydat przejdzie wszystkich lekarzy np. badają mu jeszcze raz ciśnienie jak wyjdzie mu podwyższone u kardiologa a na holterze będzie prawidłowe czy po prostu komisja stosuje się do zaleceń kardiologa i nie drąży tematu? Pytam dlatego ponieważ miałem kardiologa miałem podwyższone ciśnienie skierował mnie na holtera tam już były wyniki w normie i podbił mi obiegówkę i teraz czy mam się spodziewać doszukiwań przez komisję czy komisja zgodnie z obiegówka od kardiologa nie będzie się czepiać i mierzyć jeszcze raz.

adiono23 napisał:
Witam! Mam takie dwa pytania:

1. Wie może ktoś z Państwa jak to jest z dokumentacją medyczną kandydata? Czy mają dostęp do dokumentacji medycznej w której przychodni prywatnej się leczyłem, na co itp? Czy aż takiej wiedzy na temat kandydata nie posiadają?

2. Czy podczas powołania komisji jak już kandydat przejdzie wszystkich lekarzy np. badają mu jeszcze raz ciśnienie jak wyjdzie mu podwyższone u kardiologa a na holterze będzie prawidłowe czy po prostu komisja stosuje się do zaleceń kardiologa i nie drąży tematu? Pytam dlatego ponieważ miałem kardiologa miałem podwyższone ciśnienie skierował mnie na holtera tam już były wyniki w normie i podbił mi obiegówkę i teraz czy mam się spodziewać doszukiwań przez komisję czy komisja zgodnie z obiegówka od kardiologa nie będzie się czepiać i mierzyć jeszcze raz.

1. Ty przynosisz zaświadczenie o chorobach przewlekłych od lekarza rodzinnego. - wpisze co uważa chyba że da się coś podpowiedzieć.
2. Zależy od lekarza. Może sprawdzić ponownie ale jak lekarz podbił że prawidłowe i będziesz miał wyniki prawidłowe to przejdzie bez badań.

Cześć mam pytanie czy ktoś z ostatniego testu sprawnosciowego który odbył sie w Krk 26.02.2019 dostal jakis telefon z oisw
Albo wiecie czy są juz jakies wyniki itp.

tak, dzisiaj dostałem telefon żeby zgłosić się po skierowanie

Jaki jest mniej więcej czas oczekiwania od momentu otrzymania orzeczenia komisji do wieści z jednostki o przyjęciu ( yyyy lub odrzuceniu ????????????) kandydatury ???

Mxxx88 napisał:
Jaki jest mniej więcej czas oczekiwania od momentu otrzymania orzeczenia komisji do wieści z jednostki o przyjęciu ( yyyy lub odrzuceniu ������������) kandydatury ???
Komisję miałam zaliczona 03 lipca. Zadzwoniłam że mam opinie pozytywną i powiedzieli że mam czekacna telefon. Końcem lipca zadzwonili że mam się zglosic 1 sierpnia do pracy.

Witam,mam pytanie jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna ?i czy odrazy po rozmowie jest test z władzy publicznej porządku publicznego i bezpieczeństwa? I czy jest opcja skąd wziąć matryce ravena?😀ktoś składał papiery na opolskie?

Lukasz21109 napisał:
Słuchajcie przyjęcie do służby moze być napisane odręcznie czy napisane na komputerze i wydrukowane? Może jakie wy pisaliscie?
odrecznie moze być. nikt tego i tak nie czyta
:)

Marek19852 ja składałem na Opolskie.Nie wpierw dzwonią i mówią na kiedy będzie rozmowa kwalifikacyjna mi kadrowa powiedziała że mniej więcej koło 15 marca ale wpierw dzwonią.I najpierw w tym samym dniu jest test z wiedzy i po tym rozmowa.Dzwonili może do Ciebie?

Lukasz21109 napisał:
Marek19852 ja składałem na Opolskie.Nie wpierw dzwonią i mówią na kiedy będzie rozmowa kwalifikacyjna mi kadrowa powiedziała że mniej więcej koło 15 marca ale wpierw dzwonią.I najpierw w tym samym dniu jest test z wiedzy i po tym rozmowa.Dzwonili może do Ciebie?[/QUOTEnapisalem.ci pw

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót