Praca w Służbie Więziennej - IV

• Autor wątku Autor wątku Temida123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
A i jeszcze kto do Wrocławia z 1 naboru do ZK nr 1 bo w piątek test TWO.

Matrixs79 napisał:
A i jeszcze kto do Wrocławia z 1 naboru do ZK nr 1 bo w piątek test TWO.

Dziś miałam telefon z inspektoratu .... jestem zaproszona na two

Chyba trzeba zacząć się jakoś przygotowywać co by plamy nie dać 😆

Czy może ktoś mi odpowiedzieć na pytanie czego mogę się spodziewać na odwołaniu od decyzji psychologa do SW?

Spodziewać sie moźna tylko jednego. Poprostu tego co miałeś wcześniej. Czyli test psychologiczny, rożne bajery i rozmowa z psychologiem. A to czy podważy decyzje poprzedniego psychologa to nikt nie wie ;) Idź zrób swoje , bądz na luzie, nie kłam na teście. Jezeli przybrales na poczatku cechecharaktetu to tego sie trzymaj do konca, badz pewny w odpowiedziach. Niezaznaczaj odpowiedzi " nie wiem" . Odpowiadaj prosto i pelnymi zdaniami na rozmowie. Nie krec sie i patrz w oczy podczas rozmowy.

KowalOo93 napisał:
Spodziewać sie moźna tylko jednego. Poprostu tego co miałeś wcześniej. Czyli test psychologiczny, rożne bajery i rozmowa z psychologiem. A to czy podważy decyzje poprzedniego psychologa to nikt nie wie ;) Idź zrób swoje , bądz na luzie, nie kłam na teście. Jezeli przybrales na poczatku cechecharaktetu to tego sie trzymaj do konca, badz pewny w odpowiedziach. Niezaznaczaj odpowiedzi " nie wiem" . Odpowiadaj prosto i pelnymi zdaniami na rozmowie. Nie krec sie i patrz w oczy podczas rozmowy.

Oczywiście, wszystko będę brał pod uwagę, co do pytań i odpowiedzi typu "nie wiem" zaznaczyłem może dwie takie opcje na pewno przy pytaniu "Czy kolejka górska wywołuje w Tobie adrenaline" czy coś w tym stylu. Pytanie czy źle zrobiłem to zaznaczając chociaż w komisji określili moja inteligencję na ponad przeciętna. Błędem moim było to że wracałem do przeszłości i opowiadałem historie z życia które miały miejsce nawet na przełomie lat 90tych..

Flasher18 napisał:
Pytanie czy źle zrobiłem to zaznaczając

Szanowni kandydaci. Zrozumcie. Procedura rekrutacji nie ma na celu odrzucić jak największej ilości kandydatów. To wszystko jest po to, by ocenić, czy się nadajecie do służby. Tam nie każdy da sobie radę .... Naprawdę chodzi o to by oszukać psychologa a później psychicznie nie dać rady i na przykład popełnić samobójstwo?

Powiem tak, jedni kręcą, drudzy mówią prawdę do bólu. Nie rozumiem podejścia bo jestem osobą silna psychicznie i wiem z czym się to je. Nie pchalbym się gdzieś gdzie fizycznie a na pewno psychicznie nie dałbym sobie rady. Podejdę drugi raz, uważam że opinia jest krzywdząca i powalcze.

Flasher18 napisał:
Nie pchalbym się gdzieś gdzie fizycznie a na pewno psychicznie nie dałbym sobie rady.

I to świadczyć może o tym, że się nie nadajesz. Że możesz wiele na tym stracić.

Nadaje, nie nadaje, a gdyby Babcia miała wąsy była by dziadkiem.. Widziałem i naprawde wśród osób którzy kandydował było może kilku z kilkunastu co się nadawali. Pójdę drugi raz, mam szansę i z niej skorzystam.

Flasher18 napisał:
Widziałem i naprawde wśród osób którzy kandydował było może kilku z kilkunastu co się nadawali.

Ale kim ty jesteś by to rozpoznawać?

forg napisał:
Ale kim ty jesteś by to rozpoznawać?

Kim jestem? Hmm.. no chyba człowiekiem, który ma prawo się wypowiedzieć na temat tego co widziałem, może fakt, nie sprecyzowalem odpowiedzi bo jedynie w ten sposób mogę się wypowiadać tylko odnośnie testu sprawnosciowego.

Jak wrażenia po dzisiejszym teście we Wrocławiu?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót