Praca w Służbie Więziennej - IV

• Autor wątku Autor wątku Temida123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Sylwia_20 napisał:
Dopiero rozpoczynam szkolenie w poniedziałek i dziś rozmawiałam z odpowiednią osobą z tego Zakładu i nic nie zostało wstrzymane, normalnie od poniedziałku zaczynamy ;)

Koleżance chyba się pomieszały wyjazdy na szkolenia z pierwszym dniem w pracy. Jak wspomniały inne osoby wcześniej wszystkie szkolenia zostały wstrzymane do odwołania. Przyjęcia, nabory do służby pozostają bez zmian.

Ostatnia edycja:
Sylwia_20 napisał:
Dopiero rozpoczynam szkolenie w poniedziałek i dziś rozmawiałam z odpowiednią osobą z tego Zakładu i nic nie zostało wstrzymane, normalnie od poniedziałku zaczynamy ;)

Zanim pójdziesz musisz rozróżniać pojęcia - szkolenia wstępnego tzw wstępniaka nie rozpoczniesz, bo jest w związku z sytuacją w kraju wstrzymany jak i inne kursy, zresztą nie tylko w sw. W poniedziałek rozpoczynasz prawdopodobnie praktyki na każdym z działów, czyli zaczynasz pracę. Z tego co się orientuje wstepniak też miał rozpocząć się na dniach, ale to się przesunie.
To samo tyczy się teraz badań, obiegówki, jeśli ktoś miał rozpocząć lub jest w trakcie. Wszystko zawieszone. Oby można było szybko kontynuować, tak jak kolega wyżej wspomniał, niedługo brali kadrowe w związku z emeryturami dadzą o sobie znać.

Macie świadomość że tylko niespełna 2800zl i zapomnij o normie a skazany powiedział mi się należy i ma wyjeb.. A podejście innych funkcjonariuszy do młodego..... Praca marzeniem była ale po miesiącu rozczarował się nie jeden... wchodzisz do pracy do innego świata najbardziej nie doceniana słabo opłacana formacją jest SW

Czy obiegówki w MSWiA Poznań zostały wstrzymane ?

Uzytkownik45 napisał:
Czy obiegówki w MSWiA Poznań zostały wstrzymane ?

W Rzeszowie tak. Zresztą pewnie wszędzie biorąc pod uwagę to co się dzieje w szpitalach.

Cześć, czy jest ktoś na tym forum, kto przerwał obiegówkę w związku z zaistniałą sytuacją w kraju? Czy ma ktoś jakieś informacje z kadr jak dalej będzie to wyglądać i czy gdzieś ktoś obecnie ma robione jakieś badania mimo napiętej sytuacji w szpitalach? Ktoś w ogóle rozmawiał z kimś ludzkim i kompetentnym w kadrach? Ja niestety u nas nie mogę się nic dowiedzieć. Proszę o jakieś info, z góry dzięki i zdrowia wszystkim!

Goscniedzielny napisał:
Cześć, czy jest ktoś na tym forum, kto przerwał obiegówkę w związku z zaistniałą sytuacją w kraju? Czy ma ktoś jakieś informacje z kadr jak dalej będzie to wyglądać i czy gdzieś ktoś obecnie ma robione jakieś badania mimo napiętej sytuacji w szpitalach? Ktoś w ogóle rozmawiał z kimś ludzkim i kompetentnym w kadrach? Ja niestety u nas nie mogę się nic dowiedzieć. Proszę o jakieś info, z góry dzięki i zdrowia wszystkim!

Komisje są zawieszone do odwołania, ciekawa sytuacja o tyle że nabory są nadal prowadzone.

kandydat30 napisał:
Komisje są zawieszone do odwołania, ciekawa sytuacja o tyle że nabory są nadal prowadzone.

To akurat nie dziwi, bo kadry w zakładach normalnie pracują, a więc to co w zakładzie, to odbywa się w zakładzie, a niestety badania są wstrzymane... Po prostu ludzie z obecnego naboru będą czekać na ranking i lekarzy, ciekawe tylko jak długo. Miałem nadzieje ze gdzieś w Polsce może badania są dokańczane, tyle się mówi o brakach kadrowych i wolnych wakatach

A jak to jest w sytuacji, gdy ukończyłam komisje lekarska pozytywnie? Nadal trzeba czekać na resztę osób z naboru aby był ranking czy będą rozpatrywać to indywidualnie? Kurczę, szkoda ze teraz ci, którzy czekają na pierwszy dzień pracy będą do tylu.:confused::confused:

Pmjk napisał:
A jak to jest w sytuacji, gdy ukończyłam komisje lekarska pozytywnie? Nadal trzeba czekać na resztę osób z naboru aby był ranking czy będą rozpatrywać to indywidualnie? Kurczę, szkoda ze teraz ci, którzy czekają na pierwszy dzień pracy będą do tylu.:confused::confused:

Wydaje mi się, że to co pisałem wcześniej- to co w oddziale będzie załatwiane w oddziale. Trudno powiedzieć czy będą czekać na innych, zależy ile jest stanowisk do obsadzenia. Ciesz się, że jesteś już po komisji, ja jestem w trakcje i nie wiem kiedy w ogóle będzie możliwość dokończenia badań. Rozglądam się już za innym zajęciem, bo nie mogę sobie pozwolić na czekanie do czerwca dajmy na to.

Goscniedzielny napisał:
Wydaje mi się, że to co pisałem wcześniej- to co w oddziale będzie załatwiane w oddziale. Trudno powiedzieć czy będą czekać na innych, zależy ile jest stanowisk do obsadzenia. Ciesz się, że jesteś już po komisji, ja jestem w trakcje i nie wiem kiedy w ogóle będzie możliwość dokończenia badań. Rozglądam się już za innym zajęciem, bo nie mogę sobie pozwolić na czekanie do czerwca dajmy na to.

No racja, cieszę się. Katastrofa i nic nie wskazuje żeby ruszyło do przodu a dla gotowych tez nie ma żadnych info...

W okręgu wrocławskim pojawiły sie jakieś rankingi. Jak sprawdzić w jakim rankingu bralo sie udzial? Przeważnie jest to ranking 7.Chodzi mi o grudzień styczeń.

Uwaga w poniedziełek 30.03.2020 zaczynam z kolegami wstępniak w swojej jednostce.

kandydat30 napisał:
Uwaga w poniedziełek 30.03.2020 zaczynam z kolegami wstępniak w swojej jednostce.

Jaki wstepniak w jednostce ? Wyjaśnij bo te dwa pojęcia chyba się gryzą 🤔😕

Ok, po prostu byłem przekonany ze wstępniaki tylko w ośrodkach szkolenia sw się odbywają. Mogę zapytać kiedy miałeś badania?

Gosc9a9b9c napisał:
Ok, po prostu byłem przekonany ze wstępniaki tylko w ośrodkach szkolenia sw się odbywają. Mogę zapytać kiedy miałeś badania?

Luty

Witam wszystkich, odnośnie rozmowy kwalifikacyjnej to oprócz tych pytań które już czytałem w postach, ja miałem pytanie dlaczego więźniowie nie mogą pić alkoholu

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót