Praca w Służbie Więziennej - IV

• Autor wątku Autor wątku Temida123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
brutalnie, ale przynajmniej zaoszczędziłeś mi niepotrzebnie zmarnowanego czasu.

bigi001 napisał:
brutalnie, ale przynajmniej zaoszczędziłeś mi niepotrzebnie zmarnowanego czasu.

W Szczecinie akurat komisja jest rygorystyczna. Przechodzisz badanie słuchu, gdzie ta wada od razu by wyszła. Laryngolog na pewno by Ci wpisał paragraf

Pytanie dotyczyło pracy, a nie służby. Stąd moje zdziwienie. Nie sądzę, żeby lekarz medycyny pracy z powodu niedosłuchu nie dopuścił do pracy na stanowisku wychowawcy, ale mogę się mylić.

pistollo napisał:
Pytanie dotyczyło pracy, a nie służby. Stąd moje zdziwienie. Nie sądzę, żeby lekarz medycyny pracy z powodu niedosłuchu nie dopuścił do pracy na stanowisku wychowawcy, ale mogę się mylić.
a nie lepiej do biedry lub Lidla?

pistollo napisał:

Niestety, ale się mylisz. Nie ma znaczenia czy idziesz na strażnika, wychowawcę czy referenta. Każdy te same badania przechodzi i rozporządzenie wyraźnie określa co wyklucza z pracy.

Aaendrjuaa napisał:
Niestety, ale się mylisz. Nie ma znaczenia czy idziesz na strażnika, wychowawcę czy referenta. Każdy te same badania przechodzi i rozporządzenie wyraźnie określa co wyklucza z pracy.

Niestety, ale nie masz racji. Wychowawcą może zostać także pracownik w oparciu o przepisy kodeksu pracy, a ten z pewnością nie przechodzi badań takich jak kandydat na funkcjonariusza.

Witam , mam takie pytanie może ktoś jest mi w stanie na nie odpowiedzieć. Na początku roku przeszedłem poszczególne etapy rekrutacji na stanowisko strażnika w SW , rozmowa pozytywna sprawność pozytywna, wszystkie badanie idealne lekarzy też pozytywnie, poległem na psychologu, pisałem odwołanie i , niestety kolejna wizyta i znowu wynik negatywny. Mam pytanie czy ktoś tez sie odwoływał? Czy jest możliwość kolejnego odwołania, a jeśli nie to czy mogę jeszcze raz przechodzić rekrutację???

początkujący... napisał:
Witam , mam takie pytanie może ktoś jest mi w stanie na nie odpowiedzieć. Na początku roku przeszedłem poszczególne etapy rekrutacji na stanowisko strażnika w SW , rozmowa pozytywna sprawność pozytywna, wszystkie badanie idealne lekarzy też pozytywnie, poległem na psychologu, pisałem odwołanie i , niestety kolejna wizyta i znowu wynik negatywny. Mam pytanie czy ktoś tez sie odwoływał? Czy jest możliwość kolejnego odwołania, a jeśli nie to czy mogę jeszcze raz przechodzić rekrutację???
tak możesz ale musi minąć rok

A to po tym roku to normalnie muszę przechodzić odnowa rekrutację?

Dzięki, a jeszcze mam jedno pytanie ten rok to musi minąć od pierwszej rozmowy czy od momentu wydania negatywnej opinii psychologa czyli powiecmy że od maja, a pierwsze rekrutacja była w lutym?

Od wydania opinii na komisji lekarskiej

Witam. Ile czasu czekaliście na odzew w sprawie rozmowy z psychologiem i badań lekarskich ? Jestem już po rozmowie , teście wiedzy i teście sprawnościowym.

Krzynia napisał:
Witam. Ile czasu czekaliście na odzew w sprawie rozmowy z psychologiem i badań lekarskich ? Jestem już po rozmowie , teście wiedzy i teście sprawnościowym.
Składałam dokumenty pod koniec zeszłego roku - w tym momencie oczekuje na komisję lekarską... Ale po drodze była akcja w wirusem, więc wszystko się przeciąga...

Krzynia napisał:
Dodam,że z tego co wiem w moim okręgu psycholog działa normalnie... A komisja lekarska nadal się nie zebrała...🙄 Może być róznie, zalezy ilu mają kandydatów i jak pilnie potrzebują przyjąć (u nas wiem, że priorytet ma ochrona - ja startuje do innego działu). Może to być tydzień, mogą być dwa... A mogą się już w ogóle nie odezwać (taki scenariusz też wiele razy przerabialam)

Zdałem testy sprawnościowe 15.05 psycholog miał być w ostatnim tygodniu mają..., nadal żadnej informacji. Dokumenty składałem z końcem lutego. Jeszcze nie skończył się mój pobór, a już widzę ogłoszenie o kolejnym naborze do służby....

advi2 napisał:
Zdałem testy sprawnościowe 15.05 psycholog miał być w ostatnim tygodniu mają..., nadal żadnej informacji. Dokumenty składałem z końcem lutego. Jeszcze nie skończył się mój pobór, a już widzę ogłoszenie o kolejnym naborze do służby....
normalnie jak z twojego poboru nie bd tyłu ilu trzeba to robią następne

advi2 napisał:

To standard... W zasadzie można powiedzieć, że z powodu dużych braków kadrowych nabór jest ciągły - cały czas rekrutują (najczęściej do ochrony, bo tam jest najwięcej wakatów - na inne stanowiska zwalniają się raczej pojedyncze). Sama miałam sprawnosciowke dwa tygodnie temu i od razu dostałam skierowanie na badania - również nadal czekam (zaliczyłam wszystkie inne etapy już wcześniej)... Tak jak pisałam wyżej - moga odezwać się za jakiś czas, a mogą nie odezwać się już wcale... Nie mają w zwyczaju informować że przerywają postępowanie rekrutacyjne - pismo przychodzi po dłuższym czasie jeżeli już... Niestety znam to z własnego doświadczenia... Ale mimo wszystko trzymam kciuki żeby jednak się do Ciebie odezwali

Witam. Mam pytanie. Czekają mnie badania lekarskie do SW. Byłem u okulisty i powiedziano mi że lewe oko mam -0.7 prawe -1.2. Czy to znaczy że nie mam szans na przejście komisji, czy jest szansa?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót