Praca w Służbie Więziennej - V

• Autor wątku Autor wątku Marek19852
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Anika1990 napisał:
Witajcie, orientuje się może ktoś z Was w takiej sprawie?
Zaliczona sprawnościówka, psycholog był w czwartek, we wtorek zadzwonili z MSW żeby się zglosic po obiegówkę?
Czy to jest jednoznaczne z zaliczeniem psychologa? Czy może być sytuacja, gdzie przejdę komisję MSW i się okaże ze psychologa nie zaliczyłam? Dużo osób z okregu robi badania, nie znam wszystkich i nie wiem czy każdy robi badania, czy faktycznie Ci co zaliczyli psychologa. Pozdrawiam
Tak jak pisze Marek - wydaje mi się, że zaliczone 😉 Powodzenia 😉

Witam, to że ktoś dostał skierowanie na badania to nie znaczy że ma pozytywny wynik u psychologa. Tak jest w moim przypadku. Ale spoko byłem na rozmowie u psychiatry, tu pozytywnie i jeszcze raz mam mieć badanie psychologiczne, a więc drugą próba. Nadal nie wiem jak odpowiadać na te wszystkie pytania...

advi2 napisał:
Witam, to że ktoś dostał skierowanie na badania to nie znaczy że ma pozytywny wynik u psychologa. Tak jest w moim przypadku. Ale spoko byłem na rozmowie u psychiatry, tu pozytywnie i jeszcze raz mam mieć badanie psychologiczne, a więc drugą próba. Nadal nie wiem jak odpowiadać na te wszystkie pytania...
a jak u psychiatry? Krótka rozmowa czy maglowal? Jaki okreg

advi2 napisał:
Przyznam szczerze, że nie wiedziałam że może tak być...🤔 Mimo wszystko, super że masz drugie podejście i dostałeś jeszcze szansę... Niestety nie ma złotego środka jak odpowiadać na pytania, żeby było dobrze... 🙄 Nie działa to tak jak przy rekrutacji do Policji... Trzymam kciuki żeby za drugim razem poszło Ci lepiej 😉

a możecie coś naświetlić jak takie testy wyglądają?

obes97 napisał:
a możecie coś naświetlić jak takie testy wyglądają?

We wcześniejszych wątkach ten temat dosyć często się pojawiał - warto zerknąć 😉 na pewno jest slownik do opisania, ankieta o sobie, testy na spostrzegawczość i inteligencję... Gdzieś wcześniej ktoś pisał jak się konkretnie nazywają (ja niestety nie pamiętam) 😉 szybkość pracy też ma znaczenie - jest brana pod uwagę przy ocenie... No i luźna rozmowa z psychologiem, który omawia jak Ci poszło i dopytuje o interesujące go kwestie 😉

Migotka2107 napisał:
We wcześniejszych wątkach ten temat dosyć często się pojawiał - warto zerknąć 😉 na pewno jest slownik do opisania, ankieta o sobie, testy na spostrzegawczość i inteligencję... Gdzieś wcześniej ktoś pisał jak się konkretnie jak nazywają (ja niestety nie pamiętam) 😉 szybkość pracy też ma znaczenie - jest brana pod uwagę przy ocenie... No i luźna rozmowa z psychologiem, który omawia jak Ci poszło i dopytuje o interesujące go kwestie 😉

Ja miałam tablice ravena,poszukaj na yotube miałam pytania typu czy często oglądasz filmy itd... Psycholog pyta o rodzinę zainteresowania itp ja siedziałam 40min u psycholog, dziś zakończyłam obiegówkę i będę czekać. Ile czekaliście po obiegówce na jakiś odzew?

Justi1977 napisał:
Ja miałam tablice ravena,poszukaj na yotube miałam pytania typu czy często oglądasz filmy itd... Psycholog pyta o rodzinę zainteresowania itp ja siedziałam 40min u psycholog, dziś zakończyłam obiegówkę i będę czekać. Ile czekaliście po obiegówce na jakiś odzew?
Chodzi Ci o termin komisji czy informacje o ewentualnym zatrudnieniu ?😉

Migotka2107 napisał:
Chodzi Ci o termin komisji czy informacje o ewentualnym zatrudnieniu ?😉
Najlepiej o zatrudnieniu😜dzwoniłam do tej komisji w mswia to powiedzieli mi że jak skończę obiegówkę to oni wysyłają zaświadczenie do Warszawy bo ja okręg warszawski ki i już oni się kontaktują zemną.dziś miałam ostatniego lekarza

Justi1977 napisał:
Najlepiej o zatrudnieniu😜dzwoniłam do tej komisji w mswia to powiedzieli mi że jak skończę obiegówkę to oni wysyłają zaświadczenie do Warszawy bo ja okręg warszawski ki i już oni się kontaktują zemną.dziś miałam ostatniego lekarza
To u Was jest inaczej 😉 ja miałam komisję dziś - orzeczenie dostałam od razu do ręki 😉 teraz czekam na informacje z jednostki - jaką mają wizję...😉 Niestety oficjalne rankingi pojawiają się dosyć późno i na krótko przed ewentualnym zatrudnieniem...

Migotka2107 napisał:
To u Was jest inaczej 😉 ja miałam komisję dziś - orzeczenie dostałam od razu do ręki 😉 teraz czekam na informacje z jednostki - jaką mają wizję...😉 Niestety oficjalne rankingi pojawiają się dosyć późno i na krótko przed ewentualnym zatrudnieniem...
no właśnie zbyt późno ja mam np umowę w obecnej pracy na stałe więc dobrze by było gdyby wcześniej wiedzieć cokolwiek, to widzisz ja mam kontakt z kolegami razem mieliśmy rozmowę badania i psychologa i ja już po obiegówce a on ma badania dopiero koniec września 🤔

Justi1977 napisał:
no właśnie zbyt późno ja mam np umowę w obecnej pracy na stałe więc dobrze by było gdyby wcześniej wiedzieć cokolwiek, to widzisz ja mam kontakt z kolegami razem mieliśmy rozmowę badania i psychologa i ja już po obiegówce a on ma badania dopiero koniec września 🤔

Ja mam podobnie i zasygnalizowałam to podczas rozmow... Zobaczymy co z tego wyjdzie 😉 ja znajomych z rozmowy kwalifikacyjnej widywałam później na poszczególnych etapach... Słyszałam że te terminy potrafią się bardzo rozjeżdżać... I długo się czeka aż będzie konkretna informacja.

Migotka2107 napisał:
Ja mam podobnie i zasygnalizowałam to podczas rozmow... Zobaczymy co z tego wyjdzie 😉 ja znajomych z rozmowy kwalifikacyjnej widywałam później na poszczególnych etapach... Słyszałam że te terminy potrafią się bardzo rozjeżdżać... I długo się czeka aż będzie konkretna informacja.
A ty już po badaniach?

Justi1977 napisał:
A ty już po badaniach?

Tak 😉 czekam na info z jednostki - czy będą mnie chcieli 🤣 bo różnie może być... Tzn. będę zerkać czy pojawi się lista rankingowa 😉

Migotka2107 napisał:
Tak 😉 czekam na info z jednostki - czy będą mnie chcieli 🤣 bo różnie może być... Tzn. będę zerkać czy pojawi się lista rankingowa 😉
To trzymam 💪

Witam, zwracam się do osób które zaliczyły psychologa jak odpowiedziały np na takie stwierdzenie 1) Zawsze kończę pracę którą zacząłem. Od.a) zdecydowanie się z tym zgadzam, b) zgadzam się, c) nie mam zdania, d) nie zgadzam się, e) całkowicie się z tym nie zgadzam lub np.2 współczuję żebrakowi widząc go na ulicy

advi2 napisał:
Witam, zwracam się do osób które zaliczyły psychologa jak odpowiedziały np na takie stwierdzenie 1) Zawsze kończę pracę którą zacząłem. Od.a) zdecydowanie się z tym zgadzam, b) zgadzam się, c) nie mam zdania, d) nie zgadzam się, e) całkowicie się z tym nie zgadzam lub np.2 współczuję żebrakowi widząc go na ulicy
A i nie współczuję

advi2 napisał:
Nie pamiętam tych pytań 😉 znając siebie - w pierwszym odpowiedź A, w drugim bym się pewnie zastanowiła... 🤔 Mimo wszystko, rada ode mnie - nie przywiazuj się na sztywno do odpowiedzi... Bo psycholog analizuje całość arkuszy i to jak wypadasz podczas rozmowy 😉 Powodzenia

Jak to jest czy na rozmowe kwalifikacyjną zapraszają raczej wszystkich którzy złożyli dokumenty?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót