Praca w Służbie Więziennej - V

• Autor wątku Autor wątku Marek19852
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
wonder_a napisał:
U mnie jeszcze EKG trzeba było zrobić przed kardiologiem, nie wiem jak u Was. Bo ludzie stali tak samo na marne do kardiologa bez EKG...

No i ginekolog jak w moim przypadku też czekałam na marne

wonder_a napisał:
U mnie jeszcze EKG trzeba było zrobić przed kardiologiem, nie wiem jak u Was. Bo ludzie stali tak samo na marne do kardiologa bez EKG...

Zgadza się - do kardiologa tylko i wyłącznie już że zrobionym EKG 😉 gdzieś widzialam, że do internisty - z wynikami badań z laba... Ale u mnie lekarka nawet nie zerknela na nie 🤔

Migotka2107 napisał:
Zgadza się - do kardiologa tylko i wyłącznie już że zrobionym EKG 😉 gdzieś widzialam, że do internisty - z wynikami badań z laba... Ale u mnie lekarka nawet nie zerknela na nie 🤔

Tak, u mnie jest informacja, że do internisty dopiero po wszystkich innych lekarzach i ze wszystkimi wynikami badań.

Daniel170 napisał:
Czy na komisję musieliscie przynieść historię leczenia ze swojej przychodni lub jakieś zaswiadczenie od rodzinnego ?szczególnie chodzi mi o Wrocław.

Jeżeli masz coś, co może uzasadnić Twoje wyniki badań czy coś w tym stylu - pewnie warto zabrać. A tak, to nie.

Szymunek napisał:
Cześć, ja jestem i właśnie powoli kończę obiegówkę

Możesz powdziec jak to teraz wygląda? Czy w miarę sprawnie to idzie czy są jakieś ograniczenia ze względu na Covid? Miałam obiegówkę już robiona rok temu ale badania mi wyszły i teraz robię ponownie. Mam już skierowanie ale jeszcze nie umówiłam się do psychiatry bo nie spieszy mi się jakoś specjalnie.

ResoNika napisał:
Możesz powdziec jak to teraz wygląda? Czy w miarę sprawnie to idzie czy są jakieś ograniczenia ze względu na Covid? Miałam obiegówkę już robiona rok temu ale badania mi wyszły i teraz robię ponownie. Mam już skierowanie ale jeszcze nie umówiłam się do psychiatry bo nie spieszy mi się jakoś specjalnie.

W szpitalu trzeba się ustosunkować do obostrzeń jakie w nim panują i to tyle. Za wizytą można czekać nawet miesiąc, zależy jaki specjalista. Teraz zaczął się sezon urlopowy i też na niektóre badania trzeba czekać dłużej. Jak się chce to można wszystko załatwić sprawie, szczególnie jak komuś zależy. Bo nie zawsze będzie wolne miejsce żeby się dostać do SW

Szymunek napisał:
W szpitalu trzeba się ustosunkować do obostrzeń jakie w nim panują i to tyle. Za wizytą można czekać nawet miesiąc, zależy jaki specjalista. Teraz zaczął się sezon urlopowy i też na niektóre badania trzeba czekać dłużej. Jak się chce to można wszystko załatwić sprawie, szczególnie jak komuś zależy. Bo nie zawsze będzie wolne miejsce żeby się dostać do SW

Słuszna uwaga... 💪 Mam podobne spostrzeżenia... U nas przed wejściem do szpitala - mierzenie temperatury, ankieta, na terenie obowiązkowo maseczki... Nie podchodzić blisko np. lekarzy, jeżeli nie ma takiej potrzeby (u jednego dostałam opieprz, drugi z kolei stwierdził że przecież muszę podejsc 😅) No i nie trzymać się w skupiskach (wiadomo jak kandydaci - plotkują o rekrutacji 😅), bo wszystko jest obserwowane na monitoringu - i personel rozganial takie grupki... W najgorszym wypadku można było zaliczyć wylot z terenu, jeżeli ktoś wyjątkowo olewał wytyczne...

Szymunek napisał:

Mi się nie spieszy więc ogarnę sobie wszytsko powoli. A u jakiego psychiatry byłeś?

Migotka dostałem magiczny telefon 27.07 mam stawić się w jednostce 😁

Witam, mam pytanie odnośnie testu wiedzy ogólnej. Jak to wygląda? Ile jest pytań? Jakie dostaliście pytania?

Dames napisał:
Witam, mam pytanie odnośnie testu wiedzy ogólnej. Jak to wygląda? Ile jest pytań? Jakie dostaliście pytania?

Przesledz proszę wątek - pojawiają się informacje na ten temat 😉 Ogólnie to pytania z WOS (podstawy dotyczące sejmu, senatu, prezydenta, symboli narodowych, Unii Europejskiej oraz Sluzby Więziennej) 😉 Poziom bardzo podstawowy - bez stresu 😉

Czy ma ktoś podobną sytuację do mnie?Byłem zarejestrowany do kardiologia, ale zabrakło mi badań krwi i moczu. Nie dostałem wolnego w pracy, żeby wykonać badań na czas. mam problem z drugą rejestracją w szpitalu. Pani z rejestracji powiedziała, że mam dzwonić do komisji lekarskiej, a w komisji mówią, że mam dzwonić do rejestracji...Może idzie zarejestrować się prywatnie do kardiologa?

onlinegierki napisał:
Czy ma ktoś podobną sytuację do mnie?Byłem zarejestrowany do kardiologia, ale zabrakło mi badań krwi i moczu. Nie dostałem wolnego w pracy, żeby wykonać badań na czas. mam problem z drugą rejestracją w szpitalu. Pani z rejestracji powiedziała, że mam dzwonić do komisji lekarskiej, a w komisji mówią, że mam dzwonić do rejestracji...Może idzie zarejestrować się prywatnie do kardiologa?

Ale ze do kardiologa były wymagane wyniki z laba ? Napisz może z jakiego okręgu jesteś - być może wtedy ktoś Ci coś poradzi... Nie bardzo rozumiem czemu robią Ci problemy, ale może znajdzie się ktoś z Twojego okręgu .. 😉

onlinegierki napisał:

Kariolog potrzebuje badania ? U mnie EKG tylko chciał 💁

Trzeba mieć fizycznie ze sobą wyniki badań moczu i krwi? Czy wystarczy, że są na stronie laboratorium i lekarz sam sprawdzi po wpisaniu numeru zlecenia? Zastanawiam się czy muszę je wydrukować czy też nie

Szymunek napisał:
Trzeba mieć fizycznie ze sobą wyniki badań moczu i krwi? Czy wystarczy, że są na stronie laboratorium i lekarz sam sprawdzi po wpisaniu numeru zlecenia? Zastanawiam się czy muszę je wydrukować czy też nie

U mnie to wyglądało tak, że z samego rana szłam na badania do laba i tego samego dnia około max 11 już były do odbioru... Ja jeszcze tego samego dnia oblatywalam roznych lekarzy (nie udało mi się wtedy zrobić trzech z osmiu)... A w koncowym rozrachunku te wyniki dołączyłam do dokumentów na komisję lekarską - żaden lekarz wcześniej (ani kardiolog, ani internista) nie widział potrzeby, żeby je oglądać... Tak czy tak - musisz je mieć w wersji papierowej - żeby dołączyć do wyników wszystkich badań i razem z obiegowka złożyć przed komisją lekarską 😉

Migotka2107 napisał:
U mnie to wyglądało tak, że z samego rana szłam na badania do laba i tego samego dnia około max 11 już były do odbioru... Ja jeszcze tego samego dnia oblatywalam roznych lekarzy (nie udało mi się wtedy zrobić trzech z osmiu)... A w koncowym rozrachunku te wyniki dołączyłam do dokumentów na komisję lekarską - żaden lekarz wcześniej (ani kardiolog, ani internista) nie widział potrzeby, żeby je oglądać... Tak czy tak - musisz je mieć w wersji papierowej - żeby dołączyć do wyników wszystkich badań i razem z obiegowka złożyć przed komisją lekarską 😉

Dziękuje za odpowiedź 😁

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót