Praca w Służbie Więziennej - V

• Autor wątku Autor wątku Marek19852
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Ile czasu czeka się na odpowiedź psychologa? Dostaje się odp listowną czy telefoniczną?
Bo u mnie minęło 3 tyg i brak odzewu

1820zochan napisał:
Ile czasu czeka się na odpowiedź psychologa? Dostaje się odp listowną czy telefoniczną?

Ja czekałam trochę ponad 2 tygodnie. List.

1820zochan napisał:
Odpisałam Ci na priv 😉 ja od razu po rozmowie z psychologiem dostałam zaświadczenie 😉

wonder_a napisał:
Napisze mi ktoś, jak wyglądają kroki już po zrobionej obiegówce? Niektórzy wysyłają pocztą do komisji (jak ja), niektórzy osobiście się stawiają na komisji i co dalej?

Następnie dział kadr w okręgu, który zajmuje się rekrutacja musi stworzyć listę rankingową, następnie zamieszcza ja na stronie SW razem z oświadczeniem o wyborze jednostki, które trzeba wypełnić i wysłać zazwyczaj w formie e-mail. Następnie w ciągu kilku dni kontaktują się w celu wskazania miejsca pracyi terminu podjęcia służby. Wszystko jednak zależy od stanowiska na jakie się ubiegasz. Ja mimo wysokiej pozycji na liście rankingowej i pozytywnej komisji lekarskiej nie zostałam zatrudniona. Aktualnie przechodzę całą drogę ponownie

onlinegierki napisał:
Bydgoszcz - Jak ktoś jeszcze nie załatwił kardiologia to zwolniło się 40 miejsc. Także można dzwonić i się rejestrować :)
Robilam obiegówkę rok temu to nie bylo aż takich problemów żeby dostać się do lekarza. Rejestracja odbywają się na bieżąco. Fakt, że teraz przez koronawirusa pewnie nastały cięższe czasy ale jest aż tak źle z tymi lekarzami? Zaraz ponownie zaczynam te przygodę i zastanawiam się ile mi to zajmie? W zeszłym ogarnęłam to w 3 dni

ResoNika napisał:
Następnie dział kadr w okręgu, który zajmuje się rekrutacja musi stworzyć listę rankingową, następnie zamieszcza ja na stronie SW razem z oświadczeniem o wyborze jednostki, które trzeba wypełnić i wysłać zazwyczaj w formie e-mail. Następnie w ciągu kilku dni kontaktują się w celu wskazania miejsca pracyi terminu podjęcia służby. Wszystko jednak zależy od stanowiska na jakie się ubiegasz. Ja mimo wysokiej pozycji na liście rankingowej i pozytywnej komisji lekarskiej nie zostałam zatrudniona. Aktualnie przechodzę całą drogę ponownie

Dziękuje za info! ;)

ResoNika napisał:

Jeżeli mogę zapytać, to na jakie stanowisko startowałas ? Aktualnie startujesz na to samo ?

Migotka2107 napisał:
Jeżeli mogę zapytać, to na jakie stanowisko startowałas ? Aktualnie startujesz na to samo ?

Na młodszego wychowawcę. Tak, aktualnie to samo stanowisko

ResoNika napisał:
Na młodszego wychowawcę. Tak, aktualnie to samo stanowisko

Rozumiem 😉Niestety chętnych jest bardzo dużo... Wiem, bo sama jestem w tej samej sytuacji... W jakim okręgu startujesz ? Powodzenia i trzymam kciuki żeby tym razem się udało 😉

Blond2303 napisał:
Czy ktoś jeszcze z Lubelskiego dostał info ze zakwalifikował się do testów wiedzy i mail jest pusty a w załączniku tyło logo?

Hej. dostałem normalnego maila na gmaila. Co do testu wiedzy to też będę miał - online. Chyba startujemy z tego samego naboru. Priv :)

Mam jeszcze typowo babskie pytanie :) na sprawnościowce raczej nie ma co liczyć na miejsce ogarnięcia i chociażby zmiany butów i trzeba odrazu przyjechać na sportowo?

Blond2303 napisał:
Mam jeszcze typowo babskie pytanie :) na sprawnościowce raczej nie ma co liczyć na miejsce ogarnięcia i chociażby zmiany butów i trzeba odrazu przyjechać na sportowo?

U nas jedna z dziewczyn od razu była ubrana w sportowe wdzianko, pozostałe (w tym ja) miały rzeczy w torbie - byl dostęp do łazienki i możliwość przebrania się w sportowe ciuchy 😉 To już od Ciebie zależy jak Ci wygodniej podjechać 😉

melto1 napisał:
Hej. dostałem normalnego maila na gmaila. Co do testu wiedzy to też będę miał - online. Chyba startujemy z tego samego naboru. Priv :)
Kiedy dokładnie odbyła się rozmowa kwalifikacyjna?
Mail przyszedł 23/07?

Hej może ktoś wie... Lepiej pracować w małym zakładzie karnym czy większym chodzi mi o pieniądze o szybsze wysłanie na szkółkę czy choćby kiedyś na studia podoficerskie czy to nie ma znaczenie?

Justi1977 napisał:
Hej może ktoś wie... Lepiej pracować w małym zakładzie karnym czy większym chodzi mi o pieniądze o szybsze wysłanie na szkółkę czy choćby kiedyś na studia podoficerskie czy to nie ma znaczenie?

Myślę że wszystko zależy od kierownictwa... A ciężko powiedzieć jakie gdzie jest, jeżeli się go nie pozna... Na pewno w mniejszych zakładach czy oddziałach zewnętrznych jest spokojniej niż w wielkim zakładzie czy np AŚ w dużym mieście... Jezeli chodzi o ewentualnie studia - to już też mocno indywidualna sprawa... Ale może wypowie się ktoś, kto już pracuje (ja mam tylko opinie ze słyszenia) 😉

Migotka2107 napisał:
Myślę że wszystko zależy od kierownictwa... A ciężko powiedzieć jakie gdzie jest, jeżeli się go nie pozna... Na pewno w mniejszych zakładach czy oddziałach zewnętrznych jest spokojniej niż w wielkim czy np AŚ w dużym mieście...
Dzięki ja wciąż czekam na ranking... Niby dziś dzwonili pytając kiedy mogę zwolnić się z pracy i tam gdzie aplikuje jest dużo chętnych... Ale jest gdzieś areszt śledczy mały czy ewentualnie bym chciała w razie gdybym tam nie dostała się

Justi1977 napisał:
Dzięki ja wciąż czekam na ranking... Niby dziś dzwonili pytając kiedy mogę zwolnić się z pracy i tam gdzie aplikuje jest dużo chętnych... Ale jest gdzieś areszt śledczy mały czy ewentualnie bym chciała w razie gdybym tam nie dostała się
najgorsze te czekanie i ta niepewność

Justi1977 napisał:

Jeżeli dzwonili - to super 😉 jesteś już całkiem blisko 😉 zawsze można próbować się później przenieść - jest to praktykowane 😉

Justi1977 napisał:
najgorsze te czekanie i ta niepewność

Niestety jestem w takiej samej sytuacji... Zaraz minie mi miesiąc od komisji i ani widu, ani słychu... A w tym czasie były już trzy rankingi do działu ochrony... Reszta stoi...🙄

Migotka2107 napisał:
Jeżeli dzwonili - to super 😉 jesteś już całkiem blisko 😉 zawsze można próbować się później przenieść - jest to praktykowane 😉
już miałam propozycje 2tyg temu do Warszawy odmówiłam bo koszt wynajęcia kawalerki był wielki... Niewiem czy po wypłacie na jedzenie by starczyło.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót