Praca w Służbie Więziennej - V

• Autor wątku Autor wątku Marek19852
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Migotka2107 napisał:
Niestety jestem w takiej samej sytuacji... Zaraz minie mi miesiąc od komisji i ani widu, ani słychu... A w tym czasie były już trzy rankingi do działu ochrony... Reszta stoi...🙄
A dzwoniłaś pytałaś może warto, u nas rankingu nie było bo nie dotarły inne orzeczenia z komisji i tak czekają.. Dziś mówiła że już na pewno w przyszłym tygodniu będzie ranking. Nie załamuj się chociaż ja jakoś też tracę wiarę ze bez znajomości to nie ma sensu.

Justi1977 napisał:
już miałam propozycje 2tyg temu do Warszawy odmówiłam bo koszt wynajęcia kawalerki był wielki... Niewiem czy po wypłacie na jedzenie by starczyło.

Myślę że mogłoby być ciężko 😅 to już raczej kwestia czasu, kiedyś zaczniesz służbę 😉

Justi1977 napisał:
A dzwoniłaś pytałaś może warto, u nas rankingu nie było bo nie dotarły inne orzeczenia z komisji i tak czekają.. Dziś mówiła że już na pewno w przyszłym tygodniu będzie ranking. Nie załamuj się chociaż ja jakoś też tracę wiarę ze bez znajomości to nie ma sensu.

Regularnie dzwonie 😉 mam czekać 😉 nabór do działu ochrony jest ciągły... Do innych działów musi być zgoda - i tak czekamy na rozwiązanie się sprawy... Nie pozostaje nic innego, jak tylko poczekać... Tyle, że mój nabór ciągnie się od stycznia... Więc już zwyczajnie zmeczenie tematu i przedłużający się stres dają o sobie znać...

Justi1977 napisał:
Hej może ktoś wie... Lepiej pracować w małym zakładzie karnym czy większym chodzi mi o pieniądze o szybsze wysłanie na szkółkę czy choćby kiedyś na studia podoficerskie czy to nie ma znaczenie?

Jeśli chodzi o wynagrodzenie wielkość zakładu jest bez różnicy. Wynagrodzenie określa bowiem rozporządzenie i jest ono takie samo dla wszystkich zakładow. A jeśli chodzi o awans, w dziale ochrony? Nie wiem do jakiego działu się strasz to na pewno szybciej w małym zakładzie. Jeśli chodzi o szkolenie podoficerskie to na pewno w małym zakładzie szybciej wyślą Cie na szkolenie bo jest kolejka. Logicznie jeśli duży zakład, dużo osób, duża kolejka 😁 a jeśli chodzi o studia podoficerskie to chodzi Ci o Wyższa Szkole penitrncjsrystyki w Kaliszu? Na nią to już w ogóle ciężko się dostać, są testy i musi być zgoda przełożonych

ResoNika napisał:
Jeśli chodzi o wynagrodzenie wielkość zakładu jest bez różnicy. Wynagrodzenie określa bowiem rozporządzenie i jest ono takie samo dla wszystkich zakładow. A jeśli chodzi o awans, w dziale ochrony? Nie wiem do jakiego działu się strasz to na pewno szybciej w małym zakładzie. Jeśli chodzi o szkolenie podoficerskie to na pewno w małym zakładzie szybciej wyślą Cie na szkolenie bo jest kolejka. Logicznie jeśli duży zakład, dużo osób, duża kolejka 😁 a jeśli chodzi o studia podoficerskie to chodzi Ci o Wyższa Szkole penitrncjsrystyki w Kaliszu? Na nią to już w ogóle ciężko się dostać, są testy i musi być zgoda przełożonych
dziękuję Ci za odpowiedź bardzo mi pomogłaś, ja do działu ochrony składałam papiery do dużego zakładu ponad tysiąc osadzonych tylko mówili mi że jest tam dużo chętnych i zależy od rankingu i ewentualnie w razie czego zaproponowali areszt śledczy gdzie jest 200 osadzonych stąd moje pytanie bo mąż twierdzi że w małym to będę siedzieć i siedziec bez niczego do emerytury.

ResoNika napisał:
Jeśli chodzi o wynagrodzenie wielkość zakładu jest bez różnicy. Wynagrodzenie określa bowiem rozporządzenie i jest ono takie samo dla wszystkich zakładow.

Na niektórych stanowiskach wielkość zakładu ma znaczenie.

ResoNika napisał:
Logicznie jeśli duży zakład, dużo osób, duża kolejka 😁

Logicznie - duży zakład, duża kolejka to dużo przyznanych miejsc na szkolenie.

Blond2303 napisał:
Mam jeszcze typowo babskie pytanie :) na sprawnościowce raczej nie ma co liczyć na miejsce ogarnięcia i chociażby zmiany butów i trzeba odrazu przyjechać na sportowo?

O jakie stanowisko się starasz? Dział ochrony?

Blond2303 napisał:
Mam jeszcze typowo babskie pytanie :) na sprawnościowce raczej nie ma co liczyć na miejsce ogarnięcia i chociażby zmiany butów i trzeba odrazu przyjechać na sportowo?

Ja miałam od razu w @ że mamy być już przebrani + kiedy dzwonili potwierdzić, to również o tym przypomnieli, żeby być już ubrani sportowo.

Ostatnia edycja:
wonder_a napisał:
Ja miałam od razu w @ że mamy być już przebrani + kiedy dzwonili potwierdzić, to również o tym przypomnieli, żeby być już ubrani sportowo.
Ja potwierdzenie miałam wysłać mailowo a w mailu info ze posiadać strój sportowy. Ale dla świętego spokoju pojadę już ubrana. Laski wszystko na sprawnościowce trzeba na wysokie oceny? Boję się koperty i wahadłowego

Blond2303 napisał:
Ja potwierdzenie miałam wysłać mailowo a w mailu info ze posiadać strój sportowy. Ale dla świętego spokoju pojadę już ubrana. Laski wszystko na sprawnościowce trzeba na wysokie oceny? Boję się koperty i wahadłowego

Ważne, żebyś nie 'spaliła', czyli nie wyszła za linie przy rzucie piłką, nie ruszyła zza lini przy skoku itp.
I szczerze - to powiem Ci, że u mnie na sprawnościówce - sprawność paru osób pozostawiała wiele do życzenia, a na obiegówce ich widziałam :what:

wonder_a napisał:
Ważne, żebyś nie 'spaliła', czyli nie wyszła za linie przy rzucie piłką, nie ruszyła zza lini przy skoku itp.
I szczerze - to powiem Ci, że u mnie na sprawnościówce - sprawność paru osób pozostawiała wiele do życzenia, a na obiegówce ich widziałam :what:

Jak na jednym nie pójdzie, zawsze można sobie podciągnąć lepszymi wynikami z drugiego... Ostatecznie liczy się całość punktacji ze wszystkich etapów... Najważniejsze, to dać z siebie wszystko i nie spalic tak całkiem 😅😉

wonder_a napisał:
Uff takiego uspokojenia potrzebowałam :) dam znać po i mam nadzieję będę dopytywać o dalsze kroki ;)

wonder_a napisał:
A jednak nie wszystko jeszcze :) a co w przypadku przewrócenia chorągiewki? Gdzieś czytałam że dyskwalifikuje, gdzie indziej że zaczyna się od nowa a jeszcze gdzie indziej że trzeba wrócić odstawić na miejsce i kontynuowac. To jak jest?

Blond2303 napisał:
A jednak nie wszystko jeszcze :) a co w przypadku przewrócenia chorągiewki? Gdzieś czytałam że dyskwalifikuje, gdzie indziej że zaczyna się od nowa a jeszcze gdzie indziej że trzeba wrócić odstawić na miejsce i kontynuowac. To jak jest?

U nas zaczynało się od nowa, to samo w przypadku pomylenia kierunków na kopercie.. dlatego warto się dobrze przyjrzeć, bo szkoda później czasu i energii 😉

Ps. Powodzenia i dawaj znać jak Ci idzie 😉✌️

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót