Praca w Służbie Więziennej - V

• Autor wątku Autor wątku Marek19852
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
ResoNika napisał:
W mnie w okręgu: psychiatra, okulista, kardiolog, neurolog, laryngolog, ortopeda, w przypadku kobiet ginekolog. Badania do wykonania:laboratorium - morfologia z płytkami, wirusy, glukoza, badanie moczu. Badanie rentgenowskie (rtg), badanie ekg, audiogram - niezbędny do laryngologa

czyli najpierw robię badani i z nimi idę do poszczególnych specjalistów ?

obes97 napisał:

bo dostałem samo skierowanie bez obiegówki , rozumiem że z tym skierowaniem udaje się do szpitala MSWIA i tam dostaje obiegowke ?

obes97 napisał:
bo dostałem samo skierowanie bez obiegówki , rozumiem że z tym skierowaniem udaje się do szpitala MSWIA i tam dostaje obiegowke ?

Nie wiem o jakim skierowaniu dokładnie piszesz. Jeśli jest to skierowanie kandydata do Rejonowej Komisji Lekarskiej to do niej powinieneś się udać. Tam dostaniesz skierowanie na badania ( krew, mocz, rtg) oraz kartę skierowania indywidualnego tzw. Obiegówkę

ResoNika napisał:
Nie wiem o jakim skierowaniu dokładnie piszesz. Jeśli jest to skierowanie kandydata do Rejonowej Komisji Lekarskiej to do niej powinieneś się udać. Tam dostaniesz skierowanie na badania ( krew, mocz, rtg) oraz kartę skierowania indywidualnego tzw. Obiegówkę

tak do Rejonowej mam , dzięki za info

Benia1609 napisał:
Witam, mam pytanie jak to było u Was. Przed otrzymaniem obiegówki dostałam skierowanie do psychiatry (podobno się zmieniło i zanim dostanie się obiegówkę psychiatra musi dać czy zdolny) byłam u psychiatry,odesłałam do komisji opis lekarza, który nie miał przeciwskazań.i co dalej czekaliście na tel kiedy można jechać po kartę obiegową?

W moim okręgu otrzymuje się obiegówkę tego samego dnia po pozytywnym wyniku rozmowy z psychiatrą ( jeśli zdąży się do godz. 14 ponieważ później sekretariat jest zamknięty). Jeśli psychiatra da Zdolny/a idzie się do sekretariatu i Panie wydają skierowania. Zależy w jakim jesteś okręgu. Najlepiej zadzwonić i się dopytać

obes97 napisał:

Do laryngologa musisz mieć audiogram. Do kardiologa krew, mocz, rtg, ekg. Do neurologa możesz iść dopiero po laryngologu i okuliście

obes97 napisał:
Tak u mnie było tak że z tym skierowanie aż szłam do gabinetu jakiegoś tam i tam był Pan który dał mi jeszcze inny kwit i kazał iść do rejestracji tam wydrukowali obiegówkę

ResoNika napisał:
Do laryngologa musisz mieć audiogram. Do kardiologa krew, mocz, rtg, ekg. Do neurologa możesz iść dopiero po laryngologu i okuliście

U mnie nie było kolejności... jedyne co - to internista po wszystkim. Nawet psychiatra obojętnie kiedy 🙄
Co okręg to inaczej widzę.

wonder_a napisał:
U mnie nie było kolejności... jedyne co - to internista po wszystkim. Nawet psychiatra obojętnie kiedy ??????
Co okręg to inaczej widzę.

Co okręg to inny obyczaj :D tutaj najpierw psychiatra, żeby dostać obiegówkę. Internista może być pierwszy, bez różnicy. Ale za to do neurologa musi być okulista i laryngolog :)

jutro jadę odebrać obiegowke i teraz nie wiem czy uda mi się odrazu jakiekolwiek badanie zrobić czy nie

Witam mam pytanie w szczegolnosci do osob z okregu slaskiego. Po psycholgu, tescie wiedzy itd ile czekaliscie na wydanie obiegowki? W jaki sposob sie ja otrzymuje? Pozdrawiam

kokoszgruby napisał:
Witam mam pytanie w szczegolnosci do osob z okregu slaskiego. Po psycholgu, tescie wiedzy itd ile czekaliscie na wydanie obiegowki? W jaki sposob sie ja otrzymuje? Pozdrawiam

Ja inne okręg, ale otrzymałam pocztą i po 2 tygodniach i 2 dniach bodajże.

obes97 napisał:
jutro jadę odebrać obiegowke i teraz nie wiem czy uda mi się odrazu jakiekolwiek badanie zrobić czy nie

Myślę że warto spróbować - zawsze coś będziesz miał do przodu 😉

ResoNika napisał:

U nas podobnie - do laryngologa z audiogramem, a do kardiologa z EKG.... Reszta to w sumie taka była na szybko, a całość badań oceniała tylko komisja 😉 Nie mogę wysłać ci priva 😉

Migotka2107 napisał:
U nas podobnie - do laryngologa z audiogramem, a do kardiologa z EKG.... Reszta to w sumie taka była na szybko, a całość badań oceniała tylko komisja 😉 Nie mogę wysłać ci priva 😉

Nie wiem czemu.. Spróbuj teraz i jak nie pójdzie daj znać 😊

Czego się spodziewać na badaniu z psychiatrą? Miałem już psychologa w Okręgu ? Czy podobne testy beda ?

obes97 napisał:
Czego się spodziewać na badaniu z psychiatrą? Miałem już psychologa w Okręgu ? Czy podobne testy beda ?

Luźna rozmowa - zbiera standardowy wywiad 😉 nie robisz tych testów drugi raz 😉 jeżeli nie dostałeś zaświadczenia od psychologa (ja tak miałam i dawałam je psychiatrze), to pewnie już dostał opinie psychologa po testach... Dopyta o to, co będzie go interesowało - jak reagujesz na stres, czy są w rodzinie zaburzania psychiczne itd. 😉

Migotka2107 napisał:
Luźna rozmowa - zbiera standardowy wywiad 😉 nie robisz tych testów drugi raz 😉 jeżeli nie dostałeś zaświadczenia od psychologa (ja tak miałam i dawałam je psychiatrze), to pewnie już dostał opinie psychologa po testach... Dopyta o to, co będzie go interesowało - jak reagujesz na stres, czy są w rodzinie zaburzania psychiczne itd. 😉
dziękuję za info :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót