Praca w Służbie Więziennej - V

• Autor wątku Autor wątku Marek19852
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
m1o napisał:
Dzięki za odpowiedź, mam jeszcze pytanie, jakieś zadania matematyczne czy cos w stylu dokończyć zdania lubię... Interesuje się, boję się, stresuje mnie? Coś takiego jest?.
Pozdrawiam.

Wykreślanie cyfr może być. A pytania w stylu boję się itp mogą być na teście osobowości.

m1o napisał:
Witam, w tym tygodniu pewnie będę miał psychologa albo w następnym w Bydgoszczy, mam pytanko jak wygląda ten etap, wiem ze na pewno matryce ravena, na necie są aplikacje można poćwiczyć mniej więcej coś podobnego?, jeszcze test osobowości? Pytania typu czy boję się ciemności itp? Plus jakas ankieta i rozmowa z psychologiem?. Jak to wygląda mniej więcej?, tak ogólnie pytam żebym wiedział czego się spodziewać.
Pozdrawiam.

Był tu już opisany etap psychologa w Bydgoszczy

wonder_a napisał:
Wykreślanie cyfr może być. A pytania w stylu boję się itp mogą być na teście osobowości.
Wykreślenie liczb chodzi mniej więcej o to
że trzeba było zaznaczyć cyfry 2 i 7, z tym że wszystkie dwójki obok których były
cyfry nieparzyste i siódemki obok których były cyfry parzyste? 1432567892479428321876 no i gdzie obok dwójki miałeś cyfry nieparzyste
z jednej i drugiej strony to dwójkę skreslales a gdzie obok siódemki parzyste to skreslales siódemke?.

m1o napisał:
że trzeba było zaznaczyć cyfry 2 i 7, z tym że wszystkie dwójki obok których były
cyfry nieparzyste i siódemki obok których były cyfry parzyste? 1432567892479428321876 no i gdzie obok dwójki miałeś cyfry nieparzyste
z jednej i drugiej strony to dwójkę skreslales a gdzie obok siódemki parzyste to skreslales siódemke?.

Ja akurat tego na miałam, ale wiem, że czasami jest 😊 i tak, o to chodzi.

m1o napisał:

W Bydgoszczy tego nie było

Witam, mam pytanie o zk w Łodzi, czy często zdarzają się tam przeniesienia z urzędu do innego zakładu, w innym mieście? Czy może jeśli ktoś się tam dostanie, to juz tam zostaje?
Z góry dzięki za odpowiedź :)

m1o napisał:
Hey,możesz napisać cos więcej na ten temat?, o co psycholog pytał? Było trzeba wyjaśnić pojęcia? Np co to pomidor itp.

Pyta o Ciebie. Dosłownie. O to czym się zajmujesz Ty, Twoje najbliższe otoczenie itd. Standardowy wywiad.
Nie było wyjaśniania pojęć. A jak poszukasz kilka postów wcześniej to znajdziesz opis etapu psychologa w Bydgoszczy

Cześć
A jak sobie radzicie jeśli pracujecie gdzieś na czas nieokreślony, czyli okres wypowiedzenia trwa 3 miesiące, a przejdziecie pozytywnie rekrutację do ZK? Oni dają jakiś czas na ogarnięcie spraw w dotychczasowym miejscu pracy, czy to raczej wygląda tak: np. Proszę się stawić do pracy za tydzień?

MuszkaJanowska napisał:
Cześć
A jak sobie radzicie jeśli pracujecie gdzieś na czas nieokreślony, czyli okres wypowiedzenia trwa 3 miesiące, a przejdziecie pozytywnie rekrutację do ZK? Oni dają jakiś czas na ogarnięcie spraw w dotychczasowym miejscu pracy, czy to raczej wygląda tak: np. Proszę się stawić do pracy za tydzień?
Ja tak miałam - dostałam w poniedziałek po południu telefon, że w poniedziałek (najbliższy) mam się już stawić w jednostce... Oj, było sporo gimnastyki... Na szczęście pracodawca nie robił mi problemów i podpisał wypowiedzenie... 😉 Zazwyczaj niestety jest tak, że służba nie czeka... Bo chętnych jest sporo... No chyba, że mówimy o dziale ochrony - tutaj może są ciut bardziej elastyczni, bo np. w mojej jednostce przyjmowali bardzo dużo i często...

Migotka2107 napisał:
Ja tak miałam - dostałam w poniedziałek po południu telefon, że w poniedziałek (najbliższy) mam się już stawić w jednostce... Oj, było sporo gimnastyki... Na szczęście pracodawca nie robił mi problemów i podpisał wypowiedzenie... 😉 Zazwyczaj niestety jest tak, że służba nie czeka... Bo chętnych jest sporo... No chyba, że mówimy o dziale ochrony - tutaj może są ciut bardziej elastyczni, bo np. w mojej jednostce przyjmowali bardzo dużo i często...
Ooo to musiałaś szybko zamknąć tematy w poprzedniej pracy. Gorzej jak pracodawca rzuca kłody pod nogi...

A jeszcze nurtuje mnie jedna rzecz. Jak oni wyliczają wynagrodzenie? W ogłoszeniu jest podana kwota np. 3753 zł brutto. Wpisujemy w internetowy kalkulator wynagrodzeń i wychodzi 2734 zł, a oni podają 3115 zł na rękę. O co tu chodzi?

Skoro już się rozkręciłam z pytaniami, to mam kolejne - w ogłoszeniu napisano, że pierwsze 1-2 miesiące 2600 zł netto. Od czego to zależy, czy to będzie jeden czy dwa miesiące?

MuszkaJanowska napisał:
Skoro już się rozkręciłam z pytaniami, to mam kolejne - w ogłoszeniu napisano, że pierwsze 1-2 miesiące 2600 zł netto. Od czego to zależy, czy to będzie jeden czy dwa miesiące?

Na jakie stanowisko startujesz ? U mnie wynagrodzenie zgadzało się z tym co bylo podawane w innych ogłoszeniach - w moim okręgu nie podają tych danych w treści ogłoszenia...

Jak to jest w tej "służbie" z tym liczeniem godzin ?,na koniec września miałem 44 nadgodz., cały czas chodzę na 12stki co drugi dzień i teraz mam 6 nadgodz szacowanych..., jak to ten system liczy

MuszkaJanowska napisał:
Jak oni wyliczają wynagrodzenie? W ogłoszeniu jest podana kwota np. 3753 zł brutto. Wpisujemy w internetowy kalkulator wynagrodzeń i wychodzi 2734 zł, a oni podają 3115 zł na rękę. O co tu chodzi?

O to chodzi, że w takim kalkulatorze możesz sobie obliczać wynagrodzenie "na rękę" gdybyś pracowała np w sklepie. A tu pełnisz służbę. I nie odprowadzana jest składka na ZUS.

lomaga napisał:
Jak to jest w tej "służbie" z tym liczeniem godzin ?

Ale jak to "jak"? Normą jest 40godzinny tydzień pracy i w stosunku do tej normy obliczane są twoje godziny. Przepracowałeś i masz zaplanowane do końca miesiąca 16 służb po 12 godzin? Czy może jednak mniej?

Migotka ta kwota została wzięta z jakiegoś przypadkowego ogłoszenia. Na moje stanowisko - dział finansów podali 1-2 miesiące 2600 zł, a potem 3705 zł brutto - jakoś tak.

Nie wiedziałam, że nie jest odprowadzana składka na ZUS - DZIĘKUJĘ.

Czy może ktoś napisać jak wygląda pierwszy tydzień służby na stanowisku strażnik działu ochrony ???

Daniel170 napisał:
Czy może ktoś napisać jak wygląda pierwszy tydzień służby na stanowisku strażnik działu ochrony ???
Pierwszy tydzień jest raczej taki sam dla wszystkich - biegasz z obiegowka po wszystkich działach, żeby zobaczyć czym się zajmują... "Zwiedzasz" zakład, żeby wiedzieć chociaż mniej więcej co gdzie jest 😉 Jeżeli będziesz w ochronie - to pewnie tam spędzisz najwięcej czasu i na tym będą się skupiać 😉 pewnie dostaniesz podstawowe przepisy do zapoznania się, stopnie służbowe itd - to taki czas organizacyjny, żebyś dopełnił formalności z ubezpieczeniem itd. 😉

Migotka2107 napisał:
Pierwszy tydzień jest raczej taki sam dla wszystkich - biegasz z obiegowka po wszystkich działach, żeby zobaczyć czym się zajmują... "Zwiedzasz" zakład, żeby wiedzieć chociaż mniej więcej co gdzie jest 😉 Jeżeli będziesz w ochronie - to pewnie tam spędzisz najwięcej czasu i na tym będą się skupiać 😉 pewnie dostaniesz podstawowe przepisy do zapoznania się, stopnie służbowe itd - to taki czas organizacyjny, żebyś dopełnił formalności z ubezpieczeniem itd. 😉

Dzięki za odpowiedź zaczynam od poniedziałku I jestem ciekawy jak to przed szkoleniem będzie wyglądać.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót