Praca w Służbie Więziennej - V

• Autor wątku Autor wątku Marek19852
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Daniel170 napisał:
Dzięki za odpowiedź zaczynam od poniedziałku I jestem ciekawy jak to przed szkoleniem będzie wyglądać.

Przed szkoleniem wstępnym ? Z tego co wiem, to chyba wyjazdy na wstepniaki są obecnie wstrzymane... Ja załapałam się chyba na ostatni który odbył się w ramach wyjazdu do ośrodka - bardzo prawdopodobne że możesz mieć wstępniak w swojej jednostce... U działu ochrony jest on szybciej - przynajmniej tak wynika z moich obserwacji 😉 powodzenia 😉

Migotka2107 napisał:
Przed szkoleniem wstępnym ? Z tego co wiem, to chyba wyjazdy na wstepniaki są obecnie wstrzymane... Ja załapałam się chyba na ostatni który odbył się w ramach wyjazdu do ośrodka - bardzo prawdopodobne że możesz mieć wstępniak w swojej jednostce... U działu ochrony jest on szybciej - przynajmniej tak wynika z moich obserwacji 😉 powodzenia 😉

Migotka jakieś rady na pierwsze dni Służby na stanowisku młodszego wychowawcy? 😊

justynaaaz napisał:
Migotka jakieś rady na pierwsze dni Służby na stanowisku młodszego wychowawcy? 😊

Po pierwsze - to gratuluję 😉✌️💪 a dalej - słuchać, pytać i się nie bać...😅 W dużym skrócie 😉😅 trafiłaś na trudny czas w służbie - wiele decyzji zapada na już, plus kadrowo może być różnie... Ale jeżeli masz zapał do pracy - ogarniesz 😉 nie będę owijać w bawełnę - nauki jest dużo... Dział penitencjarny ma sporo papierów do wypełniania i bardzo dużo dzieje się na poziomie zdalnym (w bazie danych)... Życzę cierpliwego mentora i powodzenia 😉
Ps. W razie czego, służę też dobrym słowem na priv - gdybyś chciała o coś dopytać 😉

Migotka2107 napisał:
Po pierwsze - to gratuluję 😉✌️💪 a dalej - słuchać, pytać i się nie bać...😅 W dużym skrócie 😉😅 trafiłaś na trudny czas w służbie - wiele decyzji zapada na już, plus kadrowo może być różnie... Ale jeżeli masz zapał do pracy - ogarniesz 😉 nie będę owijać w bawełnę - nauki jest dużo... Dział penitencjarny ma sporo papierów do wypełniania i bardzo dużo dzieje się na poziomie zdalnym (w bazie danych)... Życzę cierpliwego mentora i powodzenia 😉
Ps. W razie czego, służę też dobrym słowem na priv - gdybyś chciała o coś dopytać 😉
Również dostałam się do Służby Więziennej i zaczynam pracę od listopada jako młodszy wychowawca, więc mam pytanie Migotka - jak wygląda praca z osadzonymi na ten moment? Mam tutaj na myśli, czy pracujesz już samodzielnie, czy masz nadal osobę, która kontroluje twoje działania z bliska? Chętnie się dowiem jak to wygląda od środka. :)

paulinaa2909@gmail.c napisał:
Również dostałam się do Służby Więziennej i zaczynam pracę od listopada jako młodszy wychowawca, więc mam pytanie Migotka - jak wygląda praca z osadzonymi na ten moment? Mam tutaj na myśli, czy pracujesz już samodzielnie, czy masz nadal osobę, która kontroluje twoje działania z bliska? Chętnie się dowiem jak to wygląda od środka. :)
Gratuluję i powodzenia 😉 od samego początku masz mentora, który zajmuje się jak najlepszym przygotowaniem Cię do samodzielnej pracy - życzę Ci takiego cierpliwego i zaangażowanego 😉 Co do takiej całkiem samodzielnej pracy - to trochę czasu minie, zanim weźmiesz na siebie taką odpowiedzialność... Na początek szkolenie wstępne w jednostce, później wstepniak, a jeszcze później egzamin roczny (tylko z nazwy - bo praktycznie wypada max kilka miesięcy po wstepniaku i zazwyczaj jest to przed upływem roku w służbie)... Co do obecnej sytuacji, to może się zdarzyć tak że przez braki kadrowe - będziesz miała przyspieszony kurs samodzielności... Jeżeli będziesz miała jakieś bardziej szczegółowe pytania - zapraszam na priv 😉 Powodzenia 😉💪

Witam, czy ktoś zdawał testy psychologiczne w Warszawie i może opowiedzieć jakie są jak to wygląda ? :) :) :)

Czy wie ktoś po jakim mniej więcej czasie z Waszego doświadczenia, czeka się na telefon/ranking po wszystkich badaniach lekarskich (obiegówce)?

melto1 napisał:
Czy wie ktoś po jakim mniej więcej czasie z Waszego doświadczenia, czeka się na telefon/ranking po wszystkich badaniach lekarskich (obiegówce)?
Ja czekałam jakos prawie 1,5 miesiąca... Ale to bylo wyjątkowo długo - z tego, co słyszałam...

Cześć! Niedługo mam badania, dostałam telefon, o tym, żeby zabrać cytologię. Wiecie może czy to musi być cytologia wykonana chwilę przed badaniem (tydzień-dwa) czy może być aktualna, z tego roku (w marcu robiłam)? :D

Alesul napisał:
Cześć! Niedługo mam badania, dostałam telefon, o tym, żeby zabrać cytologię. Wiecie może czy to musi być cytologia wykonana chwilę przed badaniem (tydzień-dwa) czy może być aktualna, z tego roku (w marcu robiłam)? :D
U nas miała być w miarę świeża... Badania miałam blisko połowy roku i taka z początku roku była już dla nich "za stara"... Ale być może w dobie covida wygląda to inaczej...

Migotka2107 napisał:
U nas miała być w miarę świeża... Badania miałam blisko połowy roku i taka z początku roku była już dla nich "za stara"... Ale być może w dobie covida wygląda to inaczej...

Rozumiem, dziękuję! :) Jutro zadzwonię i na wszelki wypadek się dopytam.

Alesul napisał:

Cytologia luty 2019 badania wrzesień 2020 i było ok. W okręgu bydgoskim ważna jest ponoć 2 lata

Alesul napisał:
Rozumiem, dziękuję! :) Jutro zadzwonię i na wszelki wypadek się dopytam.

Myślę, że warto dopytać... Bo w zależności od miejsca gdzie robi się badania - mozma trochę na tą nieszczęsna cytologię poczekać... A szkoda czasu 😉

melto1 napisał:
Bydgoszcz - czekam już 2gi miesiąc. Po drodze były 3 rankingi na "moje" stanowisko , a mnie w żadnym

denix.denix napisał:
Bydgoszcz - czekam już 2gi miesiąc. Po drodze były 3 rankingi na "moje" stanowisko , a mnie w żadnym
A ilu osób szukali ? dzwoniłeś zapytać co w Twojej sprawie ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót