Praca w Służbie Więziennej - V

• Autor wątku Autor wątku Marek19852
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
A ja właśnie w innej sprawie. Pracowałem w dziale ochrony 3 lata w AS Warszawa Bialoleka, ale z powodów osobistych i finansowych odszedłem ze służby. Minęło 8 miesięcy. Teraz zastanawiam się nad powrotem. Chciałem zapytać kogoś tutaj czy warto? Czy osoba która odeszła może ponownie starać się o powrót do pracy? W sumie znam ta robotę, pracowało się różnie, ale wykonywałem ja dobrze. Świadectwo służby miałem nienaganne. Jak teraz sytuacja wyglada w warszawskich kryminałach? Interesują mnie tylko Służewiec, Grochow albo Bialoleka ze względu ja zamieszkanie w Wwa. Czy były funkcjonariusz ma jakieś szanse zeby starać się wrócić ? Czy rekrutacja jest jakas skrócona, skoro nie minął rok od zwolnienia? Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam.

Hahah z SW do policji :D czyli z ludzkiego gówna w psie gówno, ta sama wielkość i śmierdzi tak samo :) nie jesteś jednym z tych zawieszonych za wieszaki na płocie Jarosława? :) za trzy lata gdzie pójdziesz do Straży miejskiej i będziesz chwalił jak cudownie? :)

A co do tego postu o powrocie... nie minął rok, a Ty juz chcesz wrócić? Czy można brać takiego człowieka na poważnie? Chyba nie. Miałeś problemy finansowe i odszedłeś to co jak za rok znowu je bedziesz miał? Znowu sobie znajdziesz robotę na chwile i pójdziesz? Szkoda, że już dawno sluzby opuścili ludzie, którzy mieli we krwi chociaż krzte powołania. Oj szkoda...

Ojoj jak się kolega zdenerwował, bo się skrytykowało SW 😂. Nie jestem jednym z tych zawieszonych, wręcz przeciwnie, prosperuję bardzo dobrze i chwałę sobie nową pracę. Widzę Ty z tych, dla ktorych kelnerowanie i rozwożenie garów po peronce czy stukanie krat dzięciołem to szczyt ambicji i poczucie niesamowitej misji 🤣.

Prosperuje bardzo dobrze :D :D :D zbieranie meneli z ulicy i szczekanie na ludzi to Twoje ambicje.. chyba za krótko w tej policji jesteś albo tatuś siedzi troche wyżej. Wtedy zrozumiale, ze zachwalasz. Pozdrawiam i koncze ten wątek, bo to forum nie o tym

A ja nie pozdrawiam i tak, mam dobre stanowisko i jest mi z tym mega dobrze 😉. A co do pytania użytkownika faoitiarna: w Wwa przyjmują z otwartymi ramionami kazdego. Zobacz ile wakatów w kryminałach. Myśle, ze nie będziesz miał problemów. Ludzie przychodzą i odchodzą w stolicy. Jeszcze podejrzewam ze po nowym roku dużo na emki pojdzie.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich. Ja z kolei chciałbym zapytać na jakiej wysokości plasują się zarobki Strażnika Działu Ochrony? Odrazu Was przepraszam jeśli takowe pytanie było już zadane natomiast i tak dziękuję z góry za odpowiedź.

Pozdrawiam .

Witam we wtorek mam psychologa jakich pytań mniej więcej się spodziewać?, wady zalety, dlaczego sw?, empatia, jak radzę sobie ze stresem?, ile trwa taka rozmowa?.

Nie wiem jak jest teraz, wcześniej gdy zdawałem psycholog był na komisji lekarskiej, zatem były testy osobowości, słownik słów, test ravena, ciemnia i rozmowa z psychologiem. Tutaj sie przygotuj na konkretne odpowiedzi , poniewaz psycholog moze Cie tak zakrecic , ze sam sobie zaprzeczysz na dana wczesniej odpowiedz. Przygotuj sobie wady ale takie, ktore z biegiem czasu sprawiles, ze juz tych wad nie masz. Zalety to lepsza sprawa by cos powiedziec. Ja mialem tez wytlumaczyc, asertywnosc, elokwentny, adekwatny, empatia. Jezeli jestes mlody to przygotuj sie na "atak" ze strony psychologa, ktory bedzie robil abys sam zrezygnowal z ubiegania sie na dane stanowisko. Co do stresu i jak sobie z nim radzic ja odpowiedziałem, że zastanawiam się co wpływa na moje stresujące myśli i świetnym rozwiązaniem na takie coś dla mnie okazało się zapisanie wszystkich problemów na kartce i co zrobić aby uniknąć sytuacji stresujących jak i też spotykanie się ze znajomymi. Tyle pamietam,nie wiem jak jest teraz. Mnie natomiast usadzili za cisnienie : D

Ostatnia edycja:
m1o napisał:
Witam we wtorek mam psychologa jakich pytań mniej więcej się spodziewać?, wady zalety, dlaczego sw?, empatia, jak radzę sobie ze stresem?, ile trwa taka rozmowa?.
Z całym szacunkiem ale czego Ty oczekujesz? Że ktoś powie Ci co masz mówić czy jak masz rozwiązać testy? Już któryś raz pytasz o etap psychologa.. Pytanie z Twoje strony padło co najmniej 3 razy i uzyskałeś już odpowiedź kilka razy a cały czas drążysz temat. Idź i zobaczysz czy zdasz i tyle. Takie drążenie Ci nie pomóże. Poza tym widzę, że pytasz o to samo na kilku możliwych grupach m.in. na FB na grupie staznika wiezenngo.. Skoro etap psychologa jest dla Ciebie taki stresujący, że musisz robić wywiady gdzie popadnie po kilka razy to może odpuść sobie SW bo tam trzeba mieć nerwy ze stali...

Ostatnia edycja:
m1o napisał:
Kolego zapytałem tylko jakie są mniej więcej pytania i o co może zapytać psycholog i tyle, nie oczekuję żadnych gotowych odpowiedzi, co Ty w ogóle piszesz?, tak napisałem kolejny post ponieważ myślałem ze ktoś może miał na dniach ten etap dlatego zapytałem kolejny raz ,na jakim FB?, nic nigdzie nie pisałem i mi tutaj nie wmawiaj takich rzeczy, nic mnie stresuje spokojnie, życzę powodzenia.
Pozdrawiam.

Nie wiem czy wiesz ale jest na forum taka opcja, że można sprawdzić posty danego użytkownika... Ty od około miesiąca wałkujesz to samo.. A to konkretnie o Bydgoszcz, a to o psychologa ogólnie... Nawet jesli ktoś miał ten etap w ciągu ostatnich kilku dni to nie było nic innego niż miesiac temu jak pytałeś bo test u psychologa jest ten sam od conajmiej 2 lat więc w ciągu miesiąca się nie zmieni. Nie będę dociekać czy to Ty czy nie ale posty dodawane w te same dni z tym samym zapytaniem podobnie brzmiące...? Dziwne.
Poza tym nie słuchaj podpowiedzi bo w teście wyjdzie Ci jedno a u psychologa będziesz mówić to co inni Ci doradzają. Jedno z drugim się nie pokryje i wtedy będziesz miał problem. Nie pytaj. Nie dociekaj, tylko idź i zrób ten etap. Po to on jest żeby wyeliminować lub puścić dalej kandydata.
Mi powodzenie nie potrzebne bo mam już to wszytsko za sobą ale Tobie tego życzę jak najbardziej. Strach pomyśleć jakie pytania będziesz zadawać o lekarzy o ile będziesz robił obiegówkę. Pozdrawiam

I jak widzisz usuwanie postów tu czy na FB nic nie daje bo w przyrodzie nic nie ginie...

Mam pytanie czy ktoś się orientuje jak wyglądają zarobki w sekretariacie/administracji na stanowisku cywilnym( na start)?

pulinasz napisał:
Mam pytanie czy ktoś się orientuje jak wyglądają zarobki w sekretariacie/administracji na stanowisku cywilnym( na start)?

W przypadku stanowiska cywilnego to ciężko określić.. Wszystko tsko zależy od zakładu, może się to różnic w zależności jak trafisz. Teraz znajoma ma 3000 zł brutto ale nie były to pieniądze, które dodtala na start. Kiedyś była inna najniższa krajowa to i mniejsze miała wynagrodzeniale. Nie ma też mowy w tym przypadku o dodatkowych wpływach gotówki jak w przypadku etatu funkcjonariusza ( mundurówka, równoważniki itd). Zdarzy się od czasy do czasu jakas premia ale tylko jak jest kasa

Hej, ile czekaliście na odpowiedź z SW? Tydzień temu zaniosłam papiery (Strażnik ochrony dzialu) i zastanawiam się ile będzie to trwało i czy w ogóle się odezwą.

klaudiaxyz napisał:
Hej, ile czekaliście na odpowiedź z SW? Tydzień temu zaniosłam papiery (Strażnik ochrony dzialu) i zastanawiam się ile będzie to trwało i czy w ogóle się odezwą.
Może być tak, że w ogóle nie już nie odezwa... Bo nie każdego wybierają do dalszych etapów... Wszystko zależy od tego, jak szybko potrzebują przyjąć nowych funkcjonariuszy, ile mają miejsc itd... myślę że tak z dwa tygodnie to minimum - bo słyszałam że obecnie, z powodu kiepskiej sytuacji na rynku pracy - jest bardzo dużo kandydatów... Może im chwilę zająć, żeby przejzec wszystkie dokumenty....

Migotka2107 napisał:
Może być tak, że w ogóle nie już nie odezwa... Bo nie każdego wybierają do dalszych etapów... Wszystko zależy od tego, jak szybko potrzebują przyjąć nowych funkcjonariuszy, ile mają miejsc itd... myślę że tak z dwa tygodnie to minimum - bo słyszałam że obecnie, z powodu kiepskiej sytuacji na rynku pracy - jest bardzo dużo kandydatów... Może im chwilę zająć, żeby przejzec wszystkie dokumenty....

Tyle maja chetnych kandydatów , ze w OISW w Olsztynie nabór przedłużają ( a jest to Ściana wschodnia ) . Bzdura , jest mało kandydatów i żadna plandemia nie wpłynęła na to za bardzo

Andrzej1177 napisał:
Tyle maja chetnych kandydatów , ze w OISW w Olsztynie nabór przedłużają ( a jest to Ściana wschodnia ) . Bzdura , jest mało kandydatów i żadna plandemia nie wpłynęła na to za bardzo
Nie zgodzę się... W naszym okręgu kandydatów jest sporo, inna sprawa czy w ogole się nadają... Ale aplikacji jest sporo... Już w czasie wakacji tak było, z tego co wiem - teraz również jest...

Andrzej1177 napisał:
To po co przedłużają nabór ? W jakim celu ?

Aplikacje spływają, ale pytanie ilu przechodzi np. psychologa... I czy ostatecznie osoby zajmujące się rekrutacja oceniaja te kandydatury jako wartościowe dla służby... Mimo wszystko, odsiew jest duży... Być może dlatego przedłużają...

Witam, czy z wadą wzroku Brak widzenia obuocznego / stereoskopowego, dostanę się do służby więziennej?.Z góry dziękuję za odpowiedź .

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót