Praca w Służbie Więziennej - VI

• Autor wątku Autor wątku denix.denix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Proszę o poradę. Sprawa wygląda następująco:
Mam do zebrania obiegówkę gdzie do kardiologa jest wymagana wcześniejsza rejestracja.
Obiegówkę odebrałem 12-02-2021. Pani w rejestracji powiedziała że terminy do kardiologa są już zawalone do 8 marca, a dalej nie prowadzą zapisów jak na razie. I co teraz?? Czy ja mogę udać się do innego kardiologa? Jak to załatwić skoro termin na skompletowanie jest miesiąc....

W sumie w kadrach powiedzieli że mam na skompletowanie miesiąc. I jutro czy po jutrze mam zamiar jechać do nich zapytać bo dodzwonić też się nie idzie....

matsoj5795 napisał:
W sumie w kadrach powiedzieli że mam na skompletowanie miesiąc. I jutro czy po jutrze mam zamiar jechać do nich zapytać bo dodzwonić też się nie idzie....

A gdzie aplikowałeś?

Jestem po komisji lekarskiej i jak długo czeka się na orzeczenie informacje o przyjęciu nie przyjęciu? Jak to dalej przebiega...?

Teraz czekasz na ranking. Jeśli się na nim znajdziesz to gratuluję

matsoj5795 napisał:
Jestem po komisji lekarskiej i jak długo czeka się na orzeczenie informacje o przyjęciu nie przyjęciu? Jak to dalej przebiega...?
Dokładnie, jak kolega powyzej napisał 😉 Ewentualnie możesz dzwonić do kadr w jednostce i pytać 😉 na pewno trzeba odczekać dwa tygodnie, aż uprawomocni się Twoje orzeczenie 😉

Migotka2107 napisał:
Dokładnie, jak kolega powyzej napisał 😉 Ewentualnie możesz dzwonić do kadr w jednostce i pytać 😉 na pewno trzeba odczekać dwa tygodnie, aż uprawomocni się Twoje orzeczenie 😉

Hej Migotka! W piątek miałam komisję lekarską już po zadzwoniłam do kadr i powiedzieli, że planują przyjęcie na 1 marca, w związku z czym mam pytanie do Ciebie jak wygląda pierwszy dzień pracy? Czy to prawda, że po 5 dniach jest jakiś egzamin z ustaw? Dzięki za odpowiedź pozdrawiam ❤

Emm4 napisał:
Hej Migotka! W piątek miałam komisję lekarską już po zadzwoniłam do kadr i powiedzieli, że planują przyjęcie na 1 marca, w związku z czym mam pytanie do Ciebie jak wygląda pierwszy dzień pracy? Czy to prawda, że po 5 dniach jest jakiś egzamin z ustaw? Dzięki za odpowiedź pozdrawiam ❤

Pierwsze piec dni, to przynajmniej u mnie - wycieczka po różnych działach, żeby zobaczyć czym się zajmują i chociaż z grubsza, co gdzie jest... Owszem, dostawaliśmy informacje jakie przepisy nas dotyczą i co będziemy musieli wiedzieć, ale egzamin to czekał nas później - dopiero po zakończeniu szkolenia wstępnego 😉 oczywiście moga się wcześniej zdarzyć jakieś wstepne weryfikację, jak się przykładasz do zdobywania wiedzy i jak idzie poszerzanie znajomości przepisów... Ale trudno o tym wyrokować, po pierwszych pięciu dniach 😉 no chyba, że u Was jest inaczej 😉

Witam, mam dwa pytanka. Pierwsze,czy jest tu ktoś, kto rekrutuje się obecnie z okręgu krakowskiego? Drugie, jak długo czekaliście po psychologu na skierowanie na komisję lekarską? Ja czekam już dwa tygodnie i nie wiem czy mam czekać dalej, czy już nie. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam 😉

Cześć, ja w okręgu Katowickim czekam już jakieś 5 tygodni po psychologu. W kadrach uzyskałem informacje że z powodu COVIDU komisja jest nieczynna i trzeba czekać.

Dzięki za odpowiedź 🙂 Denis. W poniedziałek zadzwonię tam, bo widzę, że w okręgu krakowskim rankingi są publikowane. Ostatni z 23 lutego więc chyba jednak coś się dzieje. Tobie życzę szybkiego odblokowania tej komisji lekarskiej i pozytywnego zakończenia rekrutacji.

Hey, ja już po wszystkim dzisiaj dostałem orzeczenie o zdolności, cała rekrutacja trwała z 7 miesięcy dość sporo, czekanie na lekarzy na kardiologa 1 miesiąc, plus ciężko z wolnym w pracy, obiegówkę robiłem z 2 miesiące jak nie więcej, ale ważne że do przodu, jak ktoś ma jakieś pytanie mogę powiedzieć co i jak, teraz kolejny etap rozwiązanie umowy z pracodawca 😂

Ostatnia edycja:
S0ft napisał:
Hey, ja już po wszystkim dzisiaj dostałem orzeczenie o zdolności, cała rekrutacja trwała z 7 miesięcy dość sporo, czekanie na lekarzy na kardiologa 1 miesiąc, plus ciężko z wolnym w pracy, obiegówkę robiłem z 2 miesiące jak nie więcej, ale ważne że do przodu, jak ktoś ma jakieś pytanie mogę powiedzieć co i jak, teraz kolejny etap rozwiązanie umowy z pracodawca 😂

Nie martw się mi też tak długo szło. Dokładnie od kwietnia do września 2020.na każdy etap trzeba było czekać około miesiąca. Na lekarzy również bo nie dość, że Covid to jeszcze sezon urlopowy. Jeśli chodzi o rozwiązanie umowy o pracę pomysl jak podjedzie do tego Twój pracodawca. W piątki informują, że od poniedziałku masz stawić się na służbie...

S0ft napisał:
U mnie przez covid również dosyc długo to trwało... Z kolei czasu, na pożegnanie się z poprzednim pracodawca miałam ciut więcej - bo aż cztery dni 😅 przy trzech miesiącach okresu wypowiedzenia, było z tym trochę gimnastyki 😅😎 mimo wszystko, trzymam kciuki żeby wszystko poszło sprawnie 😉

U mnie równiez długo a mianowicie pół roku. Od kwietnia zaczynam służbę. Mi dali czas na spokojne ogarniecie sprawy z rozwiazaniem umowy ze swoim pracodawca. Jak wygladaja pierwsze dni moze ktos napisac jak u niego to wygladalo? :-) pozdrawiam

denix.denix napisał:
Nie martw się mi też tak długo szło. Dokładnie od kwietnia do września 2020.na każdy etap trzeba było czekać około miesiąca. Na lekarzy również bo nie dość, że Covid to jeszcze sezon urlopowy. Jeśli chodzi o rozwiązanie umowy o pracę pomysl jak podjedzie do tego Twój pracodawca. W piątki informują, że od poniedziałku masz stawić się na służbie...

Ogólnie poszło łatwo, pracodawca poszedł na rękę i udało się za porozumieniem stron, 22 marca zaczynam swój pierwszy dzień, kazali mi zabrać jakąś koszule kasę na zdjęcia i kanapki 😂,jak wyglądają pierwsze dni?

S0ft napisał:
Ogólnie poszło łatwo, pracodawca poszedł na rękę i udało się za porozumieniem stron, 22 marca zaczynam swój pierwszy dzień, kazali mi zabrać jakąś koszule kasę na zdjęcia i kanapki 😂,jak wyglądają pierwsze dni?

Gratulacje! Jakie stanowisko i rejon;)?

S0ft napisał:
Pierwszy tydzień to oglądanie sobie różnych działów i zwiedzanie zakładu, w którym będziesz pracował 😉 Później będziesz już zajmował się bardziej obowiązkami na swoim stanowisku 😉

Powrót