Praca w Służbie Więziennej - VI

• Autor wątku Autor wątku denix.denix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
RE: Praca w Służbie Więziennej - V

Mam 6 badań do zrobienia, morfologia cała, glukoza,HBs antygen, hcv przeciwciała, hiv(ag/ab) w combo, mocz badanie ogólne i to wszystko, nic nie ma o cholesterol.

Cześć, jak to jest z rezerwową listą rankingową? Jeżeli nie dostanę się jednak do sw w swoim naborze jestem uwzględniany w kolejnym lub gdy zwolni się miejsce? Jutro dzwonię do kadr, ale chciałbym się zapytać czy ktoś miał doświadczenie w takiej sytuacji ;)

Hej hej ja już szczesliwie po wszystkim i teraz pytanie do tych co byli ostatni w rankingach okregowych? Dostaliście się? Do tej jednostki co chcieliście czy innej? Ile czekaliście na telefon?
Z góry dziękuję za odpowiedzi

cpismx napisał:
Cześć, jak to jest z rezerwową listą rankingową? Jeżeli nie dostanę się jednak do sw w swoim naborze jestem uwzględniany w kolejnym lub gdy zwolni się miejsce? Jutro dzwonię do kadr, ale chciałbym się zapytać czy ktoś miał doświadczenie w takiej sytuacji ;)
Ja jestem właśnie na liście rezerwowej. Generalnie orzeczenie komisji ważne jest rok i jeśli w tym czasie znajdzie się w okręgu wakat na stanowisko, jakie aplikowałeś, niekoniecznie w wybranej przez Ciebie jednostce, zostaniesz poinformowany telefonicznie zanim zawiadomią na stronie SW. Ja mam dzwonić w styczniu, gdyż ponoć luty-marzec będzie wakat na stanowisko które aplikowałem.

lalunia37 napisał:
Ja jestem właśnie na liście rezerwowej. Generalnie orzeczenie komisji ważne jest rok i jeśli w tym czasie znajdzie się w okręgu wakat na stanowisko, jakie aplikowałeś, niekoniecznie w wybranej przez Ciebie jednostce, zostaniesz poinformowany telefonicznie zanim zawiadomią na stronie SW. Ja mam dzwonić w styczniu, gdyż ponoć luty-marzec będzie wakat na stanowisko które aplikowałem.
Czy napewno tak jest, czy to zależy od jednostki?
A jak wygląda sprawa gdy w międzyczasie został ogłoszony kolejny nabór?

Anika1990 napisał:
Czy napewno tak jest, czy to zależy od jednostki?
A jak wygląda sprawa gdy w międzyczasie został ogłoszony kolejny nabór?
Odkąd ja czekam na kontakt nie było naboru na stanowisko, którym jestem zainteresowany. Telefonicznie z pracownikiem działu kadr ustaliłem że na przełomie lutego i marca będzie wakat jeśli wciąż będę zainteresowany

lalunia37 napisał:
Odkąd ja czekam na kontakt nie było naboru na stanowisko, którym jestem zainteresowany. Telefonicznie z pracownikiem działu kadr ustaliłem że na przełomie lutego i marca będzie wakat jeśli wciąż będę zainteresowany
A ogłoszenie naboru było na ile osób i ile przyjeli?

Anika1990 napisał:
A ogłoszenie naboru było na ile osób i ile przyjeli?

Na początku były 3 miejsca, w międzyczasie kogoś przyjęli i zostały dwa i tyłu przyjęli

Dziewczyny,
mam pytanie odnośnie ginekologa - wertowalam poprzednie strony i nie znalazłam nic na ten temat. Wizyta wypada mi podczas miesiączki, czy jest sens w ogóle się na nią stawić czy przyjść innego dnia? Ginekolog przeprowadza badania czy tylko wywiad? Chodzi mi o Poznań 😊

Ja miałam tylko wywiad ( okręg Szczecin) wiem, że inni ginekolodzy badali i miesiączka nie stanowi żadnego problemu.

Alesul napisał:
U mnie wszystko przebiegło szybko, w tydzień ogarnęłam badania, kardiolog miał jedynie jakieś zastrzeżenia i musiałam na własną rękę robić USG serca, czekam teraz na decyzję komisji. :confused:
A co Ci wpisał jeśli można widzieć? Mi też kardiolog wpisała coś na obiegówce ale komisja nawet nic nie wspomniała na ten temat

lalunia37 napisał:
To chociaż wiesz na czym stoisz tzn jesteś na liście. Ja od września jeszcze nie byłam na liście a w międzyczasie na to stanowisko były już 4 listy ale zawsze tylko jeden kandydat bez listy rezerwowej a jak dzwonie do kadr to mówią tylko, że mam się uzbroić w cierpliwość.. A punktów miałam więcej niż te podjedyncze osoby z tych 4 list...

S0ft napisał:
Dzięki, już jestem umówiony na poniedziałek, mam pytanie odnośnie badań, zrobiłem dzisiaj wszystkie i mam w normie, cholesterol nie jest badany bo na skierowaniu nie mam nic zaznaczonego?
Badają u osób powyżej 35 r.ż.

Czy ktoś może wie na czym dokładnie polega postępowanie sprawdzające? W jakich rejestrach sprawdzają i jak długo to trwa?Kiedy wypełnia się ankiete bezpieczenstwa osobowego?

Ostatnia edycja:

Czy zdawał ktoś w ostatnim czasie test wiedzy i chciałby podzielić się pytaniami?

denix.denix napisał:
Badają u osób powyżej 35 r.ż.
Dzisiaj byłem na badaniach, krew, rtgn, audiogram. Kardiolog najbliższy wolny termin 31.12.2020... dzisiaj kolejka do okulisty była taka że, ja zrobiłem wszystko co chciałem a kolejka robiła się coraz większą do okulisty i ludzie się pytali w rejestracji kiedy będzie przyjmował okulista masakra... Do ilu db można mieć ubytek? Do 25?, lewe miałem 20 a prawe niby 25... wykonanie tego badania masakra drzwi otwarte lekko...

Ostatnia edycja:
lalunia37 napisał:

Czy napewno tak jest? Z tego co ja zrozumiałem jeśli skończył sie dany rok czyli 2020 i nie zostało sie zatrudnionym to rekrutacja sie kończy.Co prawda badania sa wazne rok w przypadku złożenia papierów do innych naborów.Czy ja to zle zrozumiałem? Dla mnie to było ogolnie dziwne bo komisje lekarska zakończyłem w polowie pazdziernika, a wszystko robiłem w terminie i nie było zbyt długiego okresu na to żeby sie dla mnie znalazł wakat.Cos wiecie na ten temat?

kolona napisał:
Dziewczyny,
mam pytanie odnośnie ginekologa - wertowalam poprzednie strony i nie znalazłam nic na ten temat. Wizyta wypada mi podczas miesiączki, czy jest sens w ogóle się na nią stawić czy przyjść innego dnia? Ginekolog przeprowadza badania czy tylko wywiad? Chodzi mi o Poznań 😊
Miałam taką samą sytuację - badanie i tak się odbyło... Tyle, że wówczas nie pobierają materiału do cytologii 😉

zz1230 napisał:
Czy napewno tak jest? Z tego co ja zrozumiałem jeśli skończył sie dany rok czyli 2020 i nie zostało sie zatrudnionym to rekrutacja sie kończy.Co prawda badania sa wazne rok w przypadku złożenia papierów do innych naborów.Czy ja to zle zrozumiałem? Dla mnie to było ogolnie dziwne bo komisje lekarska zakończyłem w polowie pazdziernika, a wszystko robiłem w terminie i nie było zbyt długiego okresu na to żeby sie dla mnie znalazł wakat.Cos wiecie na ten temat?

Nikt z sensem nie odpowie Ci na to pytanie.. Co okręg to inny obyczaj i podobnie ze stanowiskiem o jakie się starasz. Ja po pozytywnym wyniku komisji nie byłam jeszcze na żadnej liście rankingowej, chociaż na stanowisko na które się starałam lista już była i to nie jedna, mimo uzyskania wysokiej liczby pkt jak na swój okręg nie dostałam żadnej informacji z możliwością podjęcia służby chociażby w innym zk. Jak pojawił się nowy nabór to usłyszałam, że nie mam ponownie wysyłać dokumentów bo przecież już jestem po rozmowach i po co odbywać je drugi raz, aczkolwiek w dalszym ciągu prowadzą rekrutację i zapraszają na rozmowy kolejnych kandydatów.

S0ft napisał:
Dzisiaj byłem na badaniach, krew, rtgn, audiogram. Kardiolog najbliższy wolny termin 31.12.2020... dzisiaj kolejka do okulisty była taka że, ja zrobiłem wszystko co chciałem a kolejka robiła się coraz większą do okulisty i ludzie się pytali w rejestracji kiedy będzie przyjmował okulista masakra... Do ilu db można mieć ubytek? Do 25?, lewe miałem 20 a prawe niby 25... wykonanie tego badania masakra drzwi otwarte lekko...

Spodziewaj się, że jak wizyta w sylwestra to mogą ją odwołać :D A co powiedziała Ci pielęgniarka? W rozporządzeniu nie widziałam informacji o db aczkolwiek może nie zwróciłam dokladnie uwagi. A co do samego badania to sposób wykonywania prawidłowy, jesteś w kabinie dźwiękoszczelnej do tego słuchawki wyciszające... Tu trzeba mieć dobry słuch

Powrót