Czesc wszystkim,
Pierwszy raz w zyciu pisze cos na jakims forum internetowym (serio), a jesli juz to robie, to doslownie potrzebuje odpowiedzi na kilka pytan co do rekrutacji do SW.
Bardzo prosilbym o udzielenie w miare jasnej odpowiedzi, bo z reka na sercu nie mam sie do kogo z tym zglosic.
Mianowicie..
1) chcialbym wiedziec, krok po kroku, jakie sa dzialania(kroki) po wyslaniu dokumentow niezbednych do rekrutacji w SW. Co sie dzieje? Dzwonia, zeby gdzies przyjechac? Stawic sie? testy?
2) jak to jest z tatuazami w tym zawodzie? Akceptowalne? mam reke do przedramienia, tatuaze nei sa szpecace, robione wprofesjonalnych studiach
3) W dobie Pandemii jak wyglada wykonanie obiegowki? ciezko jest dostac sie do lekarzy?
4) Aktualnie jestem na umowie o prace, na caly etat. Nie przeszkadza to w rekrutacji, bazujac na tym, ze w wymaganiu niezbednym jest dolaczenie swiadectwa pracy?
5) Mam 22 lata (we wrzesniu 23), a czytalem tutaj, ze kogos zdyskryminowali z tego powodu. To prawda, ze jest taki podzial na wiek?
6) Jak wyglada odbieranie nadgodzin? Sa one wyplacane w PLN'ach, czy po prostu dawanie dni "wolnych"? Czytalem gdzies, ze co z tego ze funkcjonariusz dostaje dni wolne, jesli nie ma kiedy ich wybrac, poniewaz sa braki kadrowe... Dlatego chcialbym o w miare jasne sprecyzowanie tego

7) Szczepie funkcjonariusza jest obowiazkowe w dzisiejszych czasach, czy jednak jest to opcja dla chetnych?
Chodzi o okrag Wroclawski, jesli ktos wie jak mniej wiecej to moze wygladac, prosilbym bardzo o w miare jasne wytlumaczenie mi tego za wirtualne piwko

Bede bardzo zobowiazany jesli znajdzie sie ktos chetny do udzielenia odpowiedzi na moje niejasnosci

Pozdrawiam, dobrego wieczoru zycze!