Praca w Służbie Więziennej - VI

• Autor wątku Autor wątku denix.denix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam wszystkich. Chciałbym się zapytać jak to jest z tą rekrutacja w okręgu Warszawskim.
Gdy ja dzwoniłem do OIWS Pani po drugiej stronie powiedziała ,że można składać do dwóch ZK bądź AS ,ale po co jak i tak będzie lista i kandydatów po kolei według punktacji będą wybierać gdzie chcą , bądź gdzie są jeszcze miejsca wolne . :confused:
Dlatego pojawia się moje pytanie jak z tym naprawde jest??
Po drugie ukończyliśmy już psychotesty na początku tygodnia i Pani z SW powiedziała ,żeby czekać na list bo nie wiadomo ,gdzie zostaniemy przydzieleni na komisje, bo szpital MSWIA w Wawie jest przerobiony na COV , oraz żeby nie dzwonić.
Więc może ktoś się orientuje jak to teraz wygląda

Ostatnia edycja:
kawior103 napisał:
Witam wszystkich. Chciałbym się zapytać jak to jest z tą rekrutacja w okręgu Warszawskim.
Gdy ja dzwoniłem do OIWS Pani po drugiej stronie powiedziała ,że można składać do dwóch ZK bądź AS ,ale po co jak i tak będzie lista i kandydatów po kolei według punktacji będą wybierać gdzie chcą , bądź gdzie są jeszcze miejsca wolne . :confused:
Dlatego pojawia się moje pytanie jak z tym naprawde jest??
Po drugie ukończyliśmy już psychotesty na początku tygodnia i Pani z SW powiedziała ,żeby czekać na list bo nie wiadomo ,gdzie zostaniemy przydzieleni na komisje, bo szpital MSWIA w Wawie jest przerobiony na COV , oraz żeby nie dzwonić.
Więc może ktoś się orientuje jak to teraz wygląda

Papiery składasz do OISW a nie do danego ZK czy AŚ. Jeśli pomyślnie przejdziesz wszystkie etapy rekrutacji to dopiero wtedy wybierasz daną jednostkę (o ile ktoś kto jest przed Tobą na liście rankingowej nie zajął już ostatniego wolnego miejsca w danym ZK).
Na Śląsku po ukończeniu wszystkich testów na obiegówkę czekali 2,5 miesiąca, z racji że w Katowicach również komisja aktualnie nie funkcjonuje, zostali skierowani aż do Rzeszowa na badania.

Witam, mam pytanie odnośnie komisji lekarskiej w Bydgoszczy.
Czy ktoś sprawdza stan uzębienia ?

Klik196 napisał:
Witam, mam pytanie odnośnie komisji lekarskiej w Bydgoszczy.
Czy ktoś sprawdza stan uzębienia ?

Sprawdzają jeśli masz więcej niż 35 lat. Wtedy masz zestaw dodatkowych badań w tym stomatologa

A do OISW w Krakowie ktoś składał dokumenty niedawno??

Witam, jestem nowy tutaj, mam parę pytań, jak to jest jak się zwolnię muszę oddawać pieniądze?, jak się zwolnię przed wstępniakiem? A jak jest jak się po zwolnię?, jeśli trzeba oddawać to jaka to jest mniej więcej kwota. Jest możliwość przeniesienia się do aresztu śledczego z zakładu karnego?, nie odpowiada mi zachowanie dowódców w stosunku do nowych i ich podejście, masakra.

Directdrive napisał:
Witam, jestem nowy tutaj, mam parę pytań, jak to jest jak się zwolnię muszę oddawać pieniądze?, jak się zwolnię przed wstępniakiem? A jak jest jak się po zwolnię?, jeśli trzeba oddawać to jaka to jest mniej więcej kwota. Jest możliwość przeniesienia się do aresztu śledczego z zakładu karnego?, nie odpowiada mi zachowanie dowódców w stosunku do nowych i ich podejście, masakra.
Mój chłopak pracuje w SW i z tego co mówi to nie jest tak łatwo się przenieść z jednostki do jednostki. Czasami trzeba czekać nawet rok albo dłużej. Biorąc pod uwagę że dopiero co się przyjąłeś to nie liczyłabym na to, że pójdą Ci na rękę z przeniesieniem. Aż tak jest źle??

Directdrive napisał:
w jakim zk jest aż tak źle? Z tego co wiem to nie przenoszą w trakcie wstępniaka

Witam, mam pytanie odnośnie testu sprawności fizycznej. Czy test jest zaliczony jeżeli w jednej z konkurencji otrzyma się 0 punktów? Np. jak podczas testu otrzyma się z innych konkurencji pozytywne oceny, a w jednej powinęłaby się noga to w całości TSF jest zaliczony??

Cześć

Czy jest tu ktoś kto startuje w rekrutacji w województwie łódzkim? Jeśli tak to ewentualnie na jakim etapie rekrutacji ?

Pozdrawiam

Niezaliczenie jednej konkurencji nie powoduje oblania TSF, liczy się końcowa suma punktów ze wszystkich dyscyplin:)

Klik196 napisał:
Witam, mam pytanie odnośnie testu sprawności fizycznej. Czy test jest zaliczony jeżeli w jednej z konkurencji otrzyma się 0 punktów? Np. jak podczas testu otrzyma się z innych konkurencji pozytywne oceny, a w jednej powinęłaby się noga to w całości TSF jest zaliczony??

Directdrive napisał:

Cześć, możesz zdradzić jakie oisw?

Hey, mam pytanko jak wygląda wstępniak? Jak wygląda wf i ogólnie jakie zasady tam panują, co trzeba umieć na wejściu, aktualnie coś tam czytam,spb,bron i katalog ŚPB.

cpismx napisał:

I jak długo od złożenia dokumentów czekałeś na odzew z ich strony?? Ja się zastanawiam czy składać do Krakowa czy do Rzeszowa jak będzie nabór. I jak długo cały proces rekrutacji u Ciebie trwał??

Ostatnia edycja:
Partolcia napisał:
I jak długo od złożenia dokumentów czekałeś na odzew z ich strony?? Ja się zastanawiam czy składać do Krakowa czy do Rzeszowa jak będzie nabór. I jak długo cały proces rekrutacji u Ciebie trwał??

Składałem w kwietniu 2020r, cały proces trwał u mnie do sierpnia. W międzyczasie były realizowane przyjęcia do jednostek. A lista rankingowa została opublikowana dopiero w grudniu. Ostatecznie nie zostałem przyjęty, uczestniczę w nowym naborze (ważne badania lekarskie) i zapowiada się podobnie (są już miejsca obstawiane).

cpismx napisał:
Składałem w kwietniu 2020r, cały proces trwał u mnie do sierpnia. W międzyczasie były realizowane przyjęcia do jednostek. A lista rankingowa została opublikowana dopiero w grudniu. Ostatecznie nie zostałem przyjęty, uczestniczę w nowym naborze (ważne badania lekarskie) i zapowiada się podobnie (są już miejsca obstawiane).

Ciekawe czy tyle chętnych czy po prostu znajomości 🙈 Mnie trochę kusi żeby składać do OISW w Krakowie bo właśnie zakładam że dostanie się do ZK w Rzeszowie będzie bardzo trudne.
Może się jeszcze odezwą, nie ma co tracić nadziei.

Partolcia napisał:
Ciekawe czy tyle chętnych czy po prostu znajomości 🙈 Mnie trochę kusi żeby składać do OISW w Krakowie bo właśnie zakładam że dostanie się do ZK w Rzeszowie będzie bardzo trudne.
Może się jeszcze odezwą, nie ma co tracić nadziei.

W międzyczasie uzupełniłem wykształcenie o dadkowy kurs KPP, a Pani w kadrach powiedziała że nic mi to nie da ponieważ "etap sprawdzający dokumentów" się zakończył. W tym naborze było o wiele mniej miejsc niż rok temu, więc szansę jeszcze mniejsze są. A jeżeli chodzi o nowy nabór to ciężko powiedzieć kiedy może zostać ogłoszony w Rzeszowie.

cpismx napisał:
W międzyczasie uzupełniłem wykształcenie o dadkowy kurs KPP, a Pani w kadrach powiedziała że nic mi to nie da ponieważ "etap sprawdzający dokumentów" się zakończył. W tym naborze było o wiele mniej miejsc niż rok temu, więc szansę jeszcze mniejsze są. A jeżeli chodzi o nowy nabór to ciężko powiedzieć kiedy może zostać ogłoszony w Rzeszowie.

W Krakowie właśnie ogłosili ale tak mało miejsc że szanse na przyjęcie to zerowe prawie są. Pewnie poczekam do kolejnego naboru. Ogólnie liczę się z tym, że ciężko będzie się dostać 🙈

Powrót