Praca w Służbie Więziennej - VI

• Autor wątku Autor wątku denix.denix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
daga1210 napisał:
Startuję na ratownika medycznego, okręg właśnie łódzki, innych chętnych brak .. jeszcze nie wiem jaka jednostka, ale chyba najlepiej będzie mi odpowiadał Piotrków
Zostali mi tylko lekarze i komisja lekarska
A powiedz mi, jakie badania krwi dokładnie musiałaś zrobić?

Morfologia, wirusologia, płytki krwi itp. Jest tego sporo.
Ja na strażnika, tez chciałabym Piotrków bo mam „rzut beretem”, ale skierowali na Łodzi, bo w PTB mają już już nadmiar kobiet 🤷🏼*♀️.

Na naszym naborze to samo powiedzieli dziewczynom, że raczej Piotrków dla nich bez szans.
A OB robiłaś? Dokumentację z POZ wybierałaś?
Naczytałam się forum i się strasznie boje tych lekarzy. Z tym, że psychologa też się bałam, a w ogóle nie było czego, wszystko poszło szybko i sprawnie 😀 w dodatku mam wadę wzroku, ale niewielką, maksymalnie -2D (okulary mam na -1,5D, ale wymieniałam je 5 lat temu, także podejrzewam że wzrok mi się pogroszył). Niby w rozporządzeniu jest Z/N czyli powinno przejść, ale przez te komentarze tutaj mam stresa, że jednak nie przejdę.

Dostaliście numerki rankingowe?

daga1210 napisał:
Na naszym naborze to samo powiedzieli dziewczynom, że raczej Piotrków dla nich bez szans.
A OB robiłaś? Dokumentację z POZ wybierałaś?
Naczytałam się forum i się strasznie boje tych lekarzy. Z tym, że psychologa też się bałam, a w ogóle nie było czego, wszystko poszło szybko i sprawnie 😀 w dodatku mam wadę wzroku, ale niewielką, maksymalnie -2D (okulary mam na -1,5D, ale wymieniałam je 5 lat temu, także podejrzewam że wzrok mi się pogroszył). Niby w rozporządzeniu jest Z/N czyli powinno przejść, ale przez te komentarze tutaj mam stresa, że jednak nie przejdę.

Dostaliście numerki rankingowe?

Tak, dostaliśmy.
Musisz mieć dokumentację z 5 ostatnich lat z POZ.
Nie, OB nie robiłam akurat.
Też nosze okulary, ale mam małą wadę. Po okuliście się dowiedziałam, ze pogorszył mi się wzrok ale mówił ze jest na tyle mała wada, ze nie przeszkadza to w pracy, choć wskazówka od niego żeby do pracy mieć soczewki.

A ty na ochronę, tak? Nam powiedzieli, że biorą kobiety do Piotrkowa, ale do peni i do służby zdrowia, na ochronę nie. Koleżanka z rekrutacji jest za to 1 na liście do działu ochrony i zastanawia się czy jednak będzie mogła wybrać Piotrków.

Dzięki za odpowiedzi, uspokoiłaś mnie trochę

Powiedz mi jeszcze jak to jest z tą cytologią? Bo dostałam wiadomość, że trzeba aktualną z ostatnich 12 miesięcy, a ja nie mam. Zrobią mi na miejscu? Bo tak normalnie wszędzie jak pytam to trzeba 3 tygodnie na wynik czekać

daga1210 napisał:
Powiedz mi jeszcze jak to jest z tą cytologią? Bo dostałam wiadomość, że trzeba aktualną z ostatnich 12 miesięcy, a ja nie mam. Zrobią mi na miejscu? Bo tak normalnie wszędzie jak pytam to trzeba 3 tygodnie na wynik czekać

Tak, musisz zrobic w swoim zakresie. Ja miałam na środę już gina ustawionego, ale wynik z cytologii nie doszedł 🤦🏼*♀️🤦🏼*♀️🤦🏼*♀️ wiec musiałam wszystko odwoływać i przestawiać. Ponad 3 tyg się czeka na wynik niestety, tego się nie przeskoczy.

A to bez problemu można przełożyć wizytę? Bo mam ustaloną na 26, to może od razu w środę jak tam będę to ją przełoże, bo do tego czasu wyniku napewno nie będzie

daga1210 napisał:
A to bez problemu można przełożyć wizytę? Bo mam ustaloną na 26, to może od razu w środę jak tam będę to ją przełoże, bo do tego czasu wyniku napewno nie będzie

Tak można, w okienku 6. Tam babeczka ogarnia wszystkie skierowania z komisji 😉

To super. Dzwoniłam na rejestrację, żeby przełożyć godzinę spotkania u psychiatry - muszę dostać się w ciągu godziny ze Smutnej na Północną, a jest to po prostu niemożliwe (nie mam auta). Pani powiedziała, żebym zdążyła do 11 i nie będzie żadnego problemu, podobno pani psychiatra jest bardzo miła, a sama wizyta potrwa parę minut. Pani z rejestracji też była bardzo miła, także może nie będzie tak źle, jak tutaj straszyli.
Dostałam też zaproszenie na zwiedzanie aresztu na smutnej, ale chyba się nie wybiorę, bo już finansowo mi się to nie zepnie, a zresztą czeka na mnie wakat w Piotrkowie. Na szczęście tylko ja kandydowałam, więc nie mam konkurencji ??????
A Tobie co jeszcze zostało? Tylko ten ginekolog? Termin komisji już masz?

Ostatnia edycja:
daga1210 napisał:
To super. Dzwoniłam na rejestrację, żeby przełożyć godzinę spotkania u psychiatry - muszę dostać się w ciągu godziny ze Smutnej na Północną, a jest to po prostu niemożliwe (nie mam auta). Pani powiedziała, żebym zdążyła do 11 i nie będzie żadnego problemu, podobno pani psychiatra jest bardzo miła, a sama wizyta potrwa parę minut. Pani z rejestracji też była bardzo miła, także może nie będzie tak źle, jak tutaj straszyli.
Dostałam też zaproszenie na zwiedzanie aresztu na smutnej, ale chyba się nie wybiorę, bo już finansowo mi się to nie zepnie, a zresztą czeka na mnie wakat w Piotrkowie. Na szczęście tylko ja kandydowałam, więc nie mam konkurencji ������
A Tobie co jeszcze zostało? Tylko ten ginekolog? Termin komisji już masz?

Tak, miałam na wtorek ale zrezygnowałam i powiedziałam, ze dopiero koło wtorku będę dzwonić dopiero. Sprawę zapierdzielił mi wynik, który nie doszedł 🤦🏼*♀️🤦🏼*♀️ takto byłoby po sprawie i tylko komisja. 🤷🏼*♀️
Powiem Ci że samo zwiedzanie aresztu, cóż nic ciekawego. Podobno dopiero jak się przyjmiesz, to zobaczysz i poznasz jednostkę, tak nam powiedział oprowadzający nas po Smutnej. 😉
Nie martw się na zapas, da się z nimi w szpitalu dogadać 😜

A powiedz mi czy wszystkie badania miałaś na Północnej? Bo przy każdym skierowaniu mam napisany numer pomieszczenia, a przy okuliście i EKG mam napisane 'ZER' i tak rozmyślam czy to jest w jednym budynku?

daga1210 napisał:
A powiedz mi czy wszystkie badania miałaś na Północnej? Bo przy każdym skierowaniu mam napisany numer pomieszczenia, a przy okuliście i EKG mam napisane 'ZER' i tak rozmyślam czy to jest w jednym budynku?

Tak, wszystko tam robisz. Okulista jest na 2 piętrze w medycynie pracy robisz, a EKG na 1 piętrze, (tam w korytarzu jak badania krwi i RTG) tyle że na samym końcu ;)

Mam pytanie, jak wyglądają sprawy po komisji lekarskiej? Powiedzmy, że komisje przejdę pozytywnie i co dalej?

Nam ostatnio pani Sobierajska mówiła, żeby od razu do nich zadzwonić
Dzięki za info o okuliście :) już myślałam, że znowu będę musiała krążyć autobusem po tej Łodzi

daga1210 napisał:
Nam ostatnio pani Sobierajska mówiła, żeby od razu do nich zadzwonić
Dzięki za info o okuliście :) już myślałam, że znowu będę musiała krążyć autobusem po tej Łodzi

Tak, to wiem, żeby zadzwonić do inspektoratu.
Tylko jak to wyglada dalej, już się ustala z nimi kiedy przyjęcie itp.

daga1210 napisał:
Jesteś już po komisji?

Tak. Odrzucili mnie, bo brałam po ciąży leki na tarczyce 🤦🏼*♀️
Nie dała sobie wytłumaczyć, ze nie biorę ich od 4 lat prawie.
Odrazu mi powiedziała, ze ona mnie odrzuca, ale mogę się odwołać wtedy może drugi skład komisji stwierdzi inaczej. 🤦🏼*♀️🤦🏼*♀️🤦🏼*♀️🤦🏼*♀️

Cooo? Masakra
Ja po porodzie miałam transfuzję krwi, ciekawe czy do tego też się przyczepią
Odwołujesz się? Myślę, że inna komisja napewno cię przepuści, jaki paragraf niby mówi, że w takiej sytuacji jesteś niezdolna do służby? Według mnie żaden, paranoja jakaś

Pewnie, ze się będę odwoływać.
Czekam tylko na papier od nich i zaraz dzwonię i się umawiam do komisji odwoławczej. Już na czwartek się umówiłam do ogólnego po zaświadczenie, ze już nie biorę tych leków i obecne wyniki są dobre bez ich zażywania.
Powiedziała, ze to jest choroba przewlekła dlatego nie może mnie dalej przepuścić 🤦🏼*♀️
Niestety miałam to wpisane w karcie od ogólnego 🤦🏼*♀️
Po różnych opiniach, właśnie najgorzej bałam się komisji…

Będę trzymać kciuki :)
A możesz coś więcej napisać na temat komisji? Miałaś ją zaraz po ginekologu, czy w inny dzień? Musiałaś się rozbierać?

Powrót