Praca w Służbie Więziennej

• Autor wątku Autor wątku Barbie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Monia moja znajoma jak szla pracowac do strazy miejskiej to jedynym wymogiem na ktory kladli nacisk bylo prawo jazdy, ale nie mowila zeby bylo jakos zbyt ciezko sie dostac.

aniolek87 napisał:
Monia moja znajoma jak szla pracowac do strazy miejskiej to jedynym wymogiem na ktory kladli nacisk bylo prawo jazdy, ale nie mowila zeby bylo jakos zbyt ciezko sie dostac.
ale wiesz z wiadomej nam wszystkim rzeczy nie moge raczej już pracować w służbach mundurowych :(

Monia no ale straz miejska to chyba nie to samo co policja czy zk. wiec chba nie powinno byc az takiego "trzepania" nie wiem

Aniołku, to też służby mundurowe... nie ma przeproś :(
Tylko dla mnie, to jest niesprawiedliwe... Ja nawet mandatu nie dostałam, to dlaczego ze względu na męża, ktoś pozbawia mnie praw, do traktowania jak innych obywateli :mad:

no i to jest niesprawiedliwe, ze nic nie zrobilysmy a ak jest :( przeciez to nie nasza wina, a w takiej sytuacji ktos tak jak by nam dawal do zrozumienia albo praca albo wasz mezczyzna.. a to niesparawiedliwe

Witam mam pytanie odnosnie pracy w SW.
Wiec 6 lat tamu otrzymałem wyrok za przestepstwo umyślne (kara grzwny), teraz moja kartoteka w KRK jest czysta ale czy starajac sie o oprzyjecie do SW może wyjsc na jaw mój zły uczynek. Czy moje podanie może zostac odrzucone ze wzgledu na tamten wyrok?

Jery napisał:
Witam mam pytanie odnosnie pracy w SW.
Wiec 6 lat tamu otrzymałem wyrok za przestepstwo umyślne (kara grzwny), teraz moja kartoteka w KRK jest czysta ale czy starajac sie o oprzyjecie do SW może wyjsc na jaw mój zły uczynek. Czy moje podanie może zostac odrzucone ze wzgledu na tamten wyrok?
Zatarcie skazania=niekaralność. Nawet jak wyjdzie, nikt nie może tego użyć jako argumentu przeciw. Mogą natomiast użyć innego, bardziej błahego i Twoje podanie odrzucić :)

"W projekcie pojawia się także wyraźnie zapisany zakaz utrzymywana jakichkolwiek pozasłużbowych kontaktów z więźniami." czyli facet lub praca:/ nie sprawiedliwe... a moim marzeniem jest zostać psychologiem we więzieniu

a czy wychowawca bądz straznik moze miec tatuaz?

sandraaa u mojego lobuza wychowawczyni ma tatuaz na kostce, ale dyrektor zabronil jej tego pokazywac i musi zakladac taka opaske na noge zeby go nie było widac.

Policjanci noszą tatuaże , to i SW na pewno też nosi:D

witam. pare miesiecy temu zlozylem podanie do SW. dostalem odpowiedz. mam jechac na rozmowe kwalfikacyjna. chodzi mi glownie o to ile trawa okres rekrutacji poczawszy od rozmowy kwalfikacyjnej do konca. i co oni pytaja na tej rozmowie kwalfikacyjnej.
pozrdawiam i czekam na odp:)

Zmiany w SW od 1.01.2010

Witam. Jest to moj pierwszy post u was na forum. Jesli wybralem zly dzial lub tez post z tym pytaniem istnieje to z gory przepraszam i prosze o usuniecie.

wiem,ze od 2010 roku beda zmiany w Wieziennictwie dot. przechodzenia na emerytyry idt. czytalem ustawe

chodza jednak plotki wsrod funkcjonariuszy o czym innym, wiec moze wy wieciecos wiecej. A mianowicie:

w chwili obecnej jesli ktos kto chcesie przyjac a ma juz wyzsze wyksztalcenie to z tego co wiem z marszu otrzymuje stopien "mlodszego chorazego" a co sie z tym wiarze takze inne wynagrodzenie.

z tego co slysze osoby przyjete po nowym roku niezaleznie od wyksztalcenia maja zaczynac od poczatku czyli od szeregowego SW?
Niewiem czy to jest juz wprowadzone wzycie czy tylko projekt ustawy. Nie wiem. Tak uslyszalem a nie ukrywam ,ze jestem w trakcie rekrutacji i w moim przypadku bardzo duzo to zmieni. wiecie cos na ten temat?

bede bardzo wdzieczny za odpowiedz

RE: Zmiany w SW od 1.01.2010

Daniel2 napisał:
Witam. Jest to moj pierwszy post u was na forum. Jesli wybralem zly dzial lub tez post z tym pytaniem istnieje to z gory przepraszam i prosze o usuniecie.

wiem,ze od 2010 roku beda zmiany w Wieziennictwie dot. przechodzenia na emerytyry idt. czytalem ustawe

chodza jednak plotki wsrod funkcjonariuszy o czym innym, wiec moze wy wieciecos wiecej. A mianowicie:

w chwili obecnej jesli ktos kto chcesie przyjac a ma juz wyzsze wyksztalcenie to z tego co wiem z marszu otrzymuje stopien "mlodszego chorazego" a co sie z tym wiarze takze inne wynagrodzenie.

z tego co slysze osoby przyjete po nowym roku niezaleznie od wyksztalcenia maja zaczynac od poczatku czyli od szeregowego SW?
Niewiem czy to jest juz wprowadzone wzycie czy tylko projekt ustawy. Nie wiem. Tak uslyszalem a nie ukrywam ,ze jestem w trakcie rekrutacji i w moim przypadku bardzo duzo to zmieni. wiecie cos na ten temat?

bede bardzo wdzieczny za odpowiedz

Witam ! Jeśli chodzi o zmianę przepisów to wszystko jest na w tym dokumencie

http://www.google.pl/url?sa=t&sourc...4K3ZAg&usg=AFQjCNE1KD5DJul1iIz22s2ocXHLOzikcQ

Nic natomiast nie słyszałem o tym aby osoba z wyższym wykształceniem została przyjęta do SW i otrzymała stopień szeregowego. Wszystko jest po staremu. Ale jeszcze dopytam

Pozdrawiam

RE: Zmiany w SW od 1.01.2010

olo1 napisał:
Witam ! Jeśli chodzi o zmianę przepisów to wszystko jest na w tym dokumencie

http://www.google.pl/url?sa=t&sourc...4K3ZAg&usg=AFQjCNE1KD5DJul1iIz22s2ocXHLOzikcQ

Akurat w cytowanym dokumencie nie ma nic na temat ewentualnych zmian w przyznawaniu stopni w SW.
Zmiana o która pyta Daniel2 pewnie wejdzie w życie. Ale na razie jej nie ma. I nikt nie wie, czy rozpoczęte przed wejściem w życie nowej ustawy o SW postępowania kwalifikacyjne zostaną dokończone według starych zasad czy nowo przyjęty licencjat czy magister dostanie szeregowego czy młodszego chorążego. Ale raczej podejrzewam, że jeśli rozpocznie służbę w trakcie obowiązywania nowych przepisów to zostanie szeregowym ... tak długo, aż nie ukończy szkolenia podstawowego.

Witami.
W listopadzie będę składa podanie o przyjęcie do SW. Prosił bym o pomoc dotyczącą formy podania!! Chodzi mianowicie o to co zawrzeć w tym podaniu żeby na starcie nie zostało odrzucone!! Jak u motywować swoją prośbę o przyjęcie itp.
Bardzo bym prosił o pomoc wszystkich!! W szczególności proszę o pomoc siwy86 oraz big dady !!
:)

Napisz po prostu dlaczego chcesz pełnić służbę w SW. Tylko nie ściemniaj, że od dzieciństwa o tym marzyłeś. Wbrew pozorom można bardzo łatwo napisać coś sensownego (w zależności oczywiście od stanowiska, na które się starasz).

praca w służbie więziennej

Mam pytanie:
-rozporządzenie dot. zdolności psychicznych i fizycznych do służby więziennej dyskwalifikuje mnie za 2 dysfunkcje (brak śledziony i obustronny niedosłuch na poziomie 2000Hz/60Db)- moje pytanie brzmi- po co mi śledziona na stanowisku wychowawcy? Dla sprostowania dodam, że nie mam tego organu od 20 lat, komisja lekarska ZUS określiła mnie jako osobę zdrową i zdolną do pracy i odmówiła prawa do renty, a teraz po 14 latach dowiaduje się, że nie mogę pracować w zawodzie!!! co do wady słuchu podobno 2000Hz to zakres mowy człowieka,a ja mowę ludzką słyszę, nigdy nie narzekałam na słuch, dowiedziałam sie, że mam wadę po badaniu audiogramem.
kto wymyśla takie rozporządzenia... MSWiA? dlaczego nie moge pracowac w zawodzie(mgr pedagog resocjalizacji, podypl kryminalistyka) przez takie głupoty??????? W Policji i wojsku jest tak samo!! :mad::sad:

Połączyłam wątki

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót