Praca w Służbie Więziennej

• Autor wątku Autor wątku Barbie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam, mam skierowanie na badania psychologiczne. Bardzo proszę o wszelkie pomocne szczegóły. Kto, co i jak to wygląda? Czego się spodziewać? Co robić, żeby nie skusić? :)

Mam pytanko, zdarza mi sie czasami zapalic ziółko. Czy na badaniach lekarskich wykryja?? Kilka lat temu robilem badania do Strazy Granicznej i do Szkoly Podoficerskiej (dostac sie tam graniczy z cudem) i nie bylo problemu. Od razu mowie ze Zdarza sie zapalic ale tak 1 albo 2 razy w miesiacu, :)) dz za odpowiedz

barca_fc napisał:
Mam pytanko, zdarza mi sie czasami zapalic ziółko. Czy na badaniach lekarskich wykryja?? Kilka lat temu robilem badania do Strazy Granicznej i do Szkoly Podoficerskiej (dostac sie tam graniczy z cudem) i nie bylo problemu. Od razu mowie ze Zdarza sie zapalic ale tak 1 albo 2 razy w miesiacu, :)) dz za odpowiedz

i kim ty chcesz niby zostac, strozem porządku czy cos w tym rodzaju ?
wedle prawa mozesz byc podejrzanym o popelnienie wykroczenia lub przestepstwa, ja wiem wczesna emeryturka jest kusząca tylko thc utrzymuje sie w organizmie 2 miesiace, no chyba ze znasz pewne sposoby..

w sumie, w sytuacji gdy wszystko w polsce stoi na glowie, to chyba mozliwe, ze przejdziesz takie badania. jednak poczekam na komentarz ekspertow :D

barca_fc, a może jakbyś w podaniu napisał że chcesz pracować w SW w roli experta ds. narkotyków??? Miesięcznie byś otrzymywał zestaw odpowiednich narkotyków które zażywając znałbyś ich smak, zapach i reakcje ludzi którzy z nich korzystają. Twoja rola by się nie ograniczała tylko do narkotyków ale również do experymentowania z tabletkami które otrzymują więźniowie. Ponadto przez Ciebie przechodziły by rownież wszelkie "nowinki" o działaniu narkotycznym.
Dodatkowo mógłbys zrobić specjalizacje z połyków i pocięć, dzięki czemu by było wiadomo który osadzony symuluje a któremu grozi realne niebezpieczeństwo. Ale to już w późniejszym etapie kariery "funkcjonariusza do zadań specjalnych".
Bardzo dobrym dla Ciebie atutem by było, gdyby Twój przodek z lini męskiej, testował na sobie Cyklon B w Oświęcimiu lub w młodości poddał się chemicznej kastracji.
Wielka kariera przed Tobą, wystarczy tylko wyciągnąc rękę i napisać odpowiednie podanie do Dyrektora Zakładu. Napewno Ci się uda. Powodzenia.

Bardzo dobrym dla Ciebie atutem by było, gdyby Twój przodek z lini męskiej, testował na sobie Cyklon B w Oświęcimiu lub w młodości poddał się chemicznej kastracji.
Zwykle jestem opanowanym i spokojnym człowiekiem, lecz gdy ktoś porównuje palenie marihuany do praktyk stosowanych w Oświęcimiu, muszę stwierdzić jedno - JESTEŚ KRETYNEM.

tgfan napisał:
lecz gdy ktoś porównuje palenie marihuany do praktyk stosowanych w Oświęcimiu, muszę stwierdzić jedno - JESTEŚ KRETYNEM

Ironia losu jest taka, że większość narkotyków obecnych na rynku, zostało wynalezionych w laboratoriach firmy BAYER A.G - a jak wiemy z historii firma BAYER nazywała się kiedyś I.G. Farben i była głównym dostawcą Cyklonu B do Auschwitz... :)

Witam
Moje pytanie dotyczy raczej kwestii ogólnych:
czy nabór do służby jest gdziekolwiek ogłaszany, czy poprostu każda z jednostek organizacyjnych organizuje go indywidualnie?
Jeżeli chcę się dowiedzieć o tym czy kogoś poszukują do służby to najlepiej iść do kadr i tam się zapytać?
i jeszcze jedno pytanie:
po przejsćiu całego procesu rekrutacyjnego jak odbywa się szkolenie i kiedy praktycznie rozpoczyna się pracę?

barca_fc napisał:

I co, będziesz patrzył na nieszczęśników, którzy mieli tego pecha, że na tym wpadli? Straszne, smutne i hipokryzją trąci.

Amnezia - przy badaniu z nadnerczy - do pół roku.

wow..

z tego co mi wiadomo na komisji lekarskiej NIE MA TAKICH TESTÓW, podobnie jak w trakcie pracy. wyjątek stanowi badanie na polecenie dyrektora SW.

boberek20 napisał:
Witam
Moje pytanie dotyczy raczej kwestii ogólnych:
czy nabór do służby jest gdziekolwiek ogłaszany, czy poprostu każda z jednostek organizacyjnych organizuje go indywidualnie?
Jeżeli chcę się dowiedzieć o tym czy kogoś poszukują do służby to najlepiej iść do kadr i tam się zapytać?
i jeszcze jedno pytanie:
po przejsćiu całego procesu rekrutacyjnego jak odbywa się szkolenie i kiedy praktycznie rozpoczyna się pracę?

Tak, najlepiej idź do kadr i zapytaj o nabór- potem casting, a jak się dobrze zaprezentujesz i przejdziesz rozmowę to dostaniesz skierowanie na psychotesty, sprawnościówkę i na końcu do lekarzy. Jak wszystko przejdziesz pozytywnie to czekasz aż pan Czesiek, Piotrek lub Zdzisiek zdecyduje się pójść na emeryturę i wskakujesz w jego miejsce...:)proste prawda? aha jeszcze jedno-warto mieć kogoś znajomego za murem coby cię informował na bieżąco o ruchach kadrowych.

Witam serdecznie, prosze Was kochani pomóżcie napisac podanie o prace do Arestu Śledczego?:) albo jakis wzór???????Bardzo prosze o pomoc:confused:dziekuje i pozdrawiam

Witam

Chciałbym zapytać na jaki okres czasu ważne są wyniki badań testu sprawnościowego.

Z góry dziękuje.

Zaraz kończę studia i chciałbym wstąpić do służb mundurowych. Mam na myśli policję i służbę więzienną. Reszta odpada (np. SG - dostać się jest nierealne bez pleców). Czy ktoś raczy udzielić informacji czy kilkukrotne (4) otrzymanie mandatu za spożywanie alkoholu w miejscu publicznym ma istotny wpływ na rekrutację i czy mgr z politologii nie będzie jakąś przeszkodą, a raczej czy brak kierunkowego wykształcenia typu resocjalizacja czy pedagogika. No i wzrost niestety mam niski (165).

z tym chlaniem przy publice to moze byc jakis problem bo kandydat do policji jest gruntownie po zdaniu wszystkich egzaminow przebadany. Mi baba przy skladaniu podania kazala podac moje mandaty sprzed 2 lat chyba, no i ogolnie zdziwilem sie bo wyskoczyla z jakims mandatem od strazy wiejskiej ktory nie podalem. To tylko moje zdanie ale juz beda mogli Cie podpytac w sensie na rozmowie z psychologiem - czy pan pije ? no i tu masz albo klamac i mowic nie bo jestem studentem i nie mam kasy albo powiesz tak to bedzie pytala jakie masz problemy ze pijesz. A co do wzrostu to nie nabijesz 1pkt ktory dostajesz za min. 175 cm, nadrobisz to wyksztalceniem ;]

ilovenapalm napisał:
Zaraz kończę studia i chciałbym wstąpić do służb mundurowych. Mam na myśli policję i służbę więzienną. Reszta odpada (np. SG - dostać się jest nierealne bez pleców). Czy ktoś raczy udzielić informacji czy kilkukrotne (4) otrzymanie mandatu za spożywanie alkoholu w miejscu publicznym ma istotny wpływ na rekrutację i czy mgr z politologii nie będzie jakąś przeszkodą, a raczej czy brak kierunkowego wykształcenia typu resocjalizacja czy pedagogika. No i wzrost niestety mam niski (165).

witam , niestety nie przedstawia się to tak różowo jak mój poprzednik ci opisał. Z wyższym wykształceniem masz szlaban na robotę w zk bo musieliby ci dać mł.chorążego i nieporoporcjonalnie dużą kasę do twojego doświadczenia- ze wzrostem też kłopot będzie-to ci gwarantuję. Zależy też w jakim mieście się starasz- im mniejsza miejscowość tym trudniej

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy jeżeli oblałem PS - Test psychologiczny do policji ok 7 miesiecy temu, mogę zostac skierowany do poradni zdrowia psychicznego przez ZK w celu przyjecia do służby więziennej? Czy te testy do policji i ZK są tak samo traktowane i trzeba odczekac 12 mmcy ?

Prosiłbym o pomoc

otrin to jak? na tym tescie masz zamiar klamac? czy po prostu juz sie wyleczyles?;-)

wyleczyłem ? nie przypominam sobie żebym był chory, pytam tylko czy testy do policji i sw licza sie tak samo i potrzebny jest okres 12 mmcy w przypadku oblania.

test do sw jest inny- łatwiejszy, a o testy do policji raczej cię nie będą pytać. Moich paru kolesi oblało multiselekt do policji a potem zdawali do sw i im poszło dobrze i pracują.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót