Praca w Służbie Więziennej

• Autor wątku Autor wątku Barbie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Do ochrony u nas jest prawie cały czas nabór a nawet wychowawców sporo przybyło

Jestem studentką pierwszego roku bezpieczeństwa narodowego i złożyłam swoje papiery do służby więziennej, ale czy mam jakieś szanse na dostanie się? Bo już cztery miesiące czekam i nic mi nie przychodzi :( czy możliwe,że odrzucili moje cv? Dziękuję z góry za odpowiedź

malina125 napisał:
Jestem studentką pierwszego roku bezpieczeństwa narodowego i złożyłam swoje papiery do służby więziennej, ale czy mam jakieś szanse na dostanie się?

Jako kto chcesz się dostać?

Witam.Mam 30 lat i chciałbym złożyć dokumenty do służby więziennej.Skończyłem studia pedagogiczne,profil resocjalizacja.Mam prośbe,czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak napisać podanie,jakiś wzór?I czy pisać jako kto?Bo myślałem o strażniku ale że mam studia to mi pewna osoba powiedziała,że za opiekuna mam szanse.Co o tym myślicie?Dodam,że startowałem do policji,przeszedłem rozmowy wstępne,sprawnościówke ale tera w lutym nie zdałem multiselectu.Czy ma to jakiś wpływ na podanie do służby więziennej,czy moge złożyć dokumenty czy musze czekać rok jak do policji?Pozdrawiam i dziękuje z góry za pomoc

Możesz złożyć dokumenty teraz i nie na strażnika tylko na wychowawcę

A dlaczego jako wychowawce a nie na strażnika?Ma to jakiś wpływ z testami do Policji że nie zdałem?pozdro

a ja mam pytanie z innej beczki jak długo są ważne testy do SW? psycholog i sprawnościowa bo dość długo czekam nieco ponad pół roku - trwa to aż do telefonu ? czy odezwą się i poprawiaj wyniki bo nie aktualne miał już ktoś taką sytuację ?

No jako funkcjonariusz więzienny:)

malina125 napisał:
No jako funkcjonariusz więzienny:)

Wypadałoby zacytować wypowiedź, do której się odnosisz - jak widzisz, w międzyczasie pojawiły się inne wpisy ...

Jak funkcjonariusz więzienny powiadasz. To marnie widzę Twoje szanse. Bo nie ma kogoś takiego jak "funkcjonariusz więzienny". Po drugie: podanie typu "przyjmijcie mnie gdziekolwiek, bo nie mam pracy" również nie wróży sukcesu. Czyli reasumując - być może Twoje dokumenty nie wzbudziły zainteresowania.

Ja tylko składałam swoje cv, podania nie kazali pisać. Pewnie nie wzbudziły, ale też nie dostałam odmowy

Witam, niedługo kończe studia I stopnia pedagogika prewencji... Bede starała się o pracę w charakterze wychowawcy. Mam pytanie odnośnie testów zdrowotnych, mam astmę od dzieciństwa nie dokucza mi juz wcale, podobno z astmy nie da sie wyleczyć dziwne no ale objawy ustąpiły już daaaaawno. Jak moja astma ma się do tych badań?

Witajcie! Mam pytanie: jak wygląda pierwszy dzień pracy w zakładzie karnym – na stanowisku młodszego wychowawcy działu penitencjarnego?

w każdym kryminale może wyglądać inaczej, pierwszy dzień nie jest tak bardzo istotny, chyba że dasz nogę jak zobaczysz robotę:D

pierwszy dzień- sama biurokracja, nr konta nip fotka i takie tam, przysięga potem, ogólny zarys zasad w robocie przestawienie się przełożonym , oddział też ci może pokażą, o 15 do domu, a przelew za pierwszą wypłatę z góry już powinien czekać na koncie. Tak mniej więcej to wygląda

Dziękuję za rzetelną odpowiedź azz kkr. Niedługo będę przyjęty na ww. przeze mnie stanowisko. Chciałem mieć ogólny ogląd sytuacji na temat tego pierwszego dnia – bo każdy kolejny jest zapewne inny, a jego historię piszemy na bieżąco bez scenariusza – chyba, że weźmiemy pod uwagę szereg obowiązków, z których należy się wywiązywać. Także Twoja INFORMACJA jest dla mnie jakąś wskazówką. Pozdrawiam.

...ale chyba masz pecha bo karierę,raczej rozpoczniesz od szeregowego a nie jak dotychczas od mł.chor., chociaż na 100% pewien nie jestem

azz kkr napisał:
...ale chyba masz pecha bo karierę,raczej rozpoczniesz od szeregowego a nie jak dotychczas od mł.chor.,

A to niby dlaczego? Jeśli ma wyższe wykształcenie to zgodnie z nadal obowiązująca Ustawą o SW zostanie mu nadany stopień młodszego chorążego.

… Los mi sprzyja – ponieważ tzw. „karierę” rozpocznę przed wejściem nowej ustawy w życie, tj. 14 sierpnia 2010, więc mój pagon nie będzie pusty, ale to nie jest najważniejsze. Lepiej mieć pusty pagon niż głowę(…). Dlatego ten czas oczekiwania spędzam z kkw, nową stawą o SW, rozporządzeniem dotyczącym prowadzenia działań penitencjarnych… oraz stosownym zarządzeniem.

no to parę stówek będziesz na samym wejściu do przodu -fajnie- kkw to podstawa, ale niedawno u mnie w zk była inspekcja i pytali wychowawców prawa użycia broni-i tutaj wielu wtopiło także to też opanuj...a potem szara rzeczywistość...-smród oddziału skargi, kłamstwa skazanych itp. ale ogólnie robota nietuzinkowa i nie dla byle kogo. w którym okręgu będziesz robił?

Zapoznałem się już z tymi artykułami dotyczącymi prawa – stosowania jak i użycia środków przymusu bezpośredniego oraz użycia broni palnej – w pewnym stopniu pokrywają się z art. zamieszczonymi w ustawie z dnia 22 sierpnia 1997 r. o ochronie osób i mienia. Podczas studiowania pracowałem w tzw. SUFO na różnych stanowiskach, więc w powyższej tematyce posiadam już pewien zasób wiedzy – wystarczyło ją tylko dostosować do warunków sytuacji mogących pojawić się w placówkach penitencjarnych.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót