Praca w Służbie Więziennej

• Autor wątku Autor wątku Barbie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Akte napisał:
A skąd będziesz wiedział, że Drewdziok był osobą karaną?

Akta są przetrzymywane w archiwum Sądu/Prokuratury/Policji przez długie lata - niezależnie od zatarcia skazania. Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego ma ponadto więcej możliwości sprawdzenia danego obywatela niż to, co wiesz Ty czy wiem ja.

Ostatnia edycja:
Dobrze, jeśli ewentualnie ktoś się o tym dowie to może być to ewentualny zarzut co do opinii, ale wg prawa Drewdziok jest osobą niekaraną i tak może się przedstawiać więc nie mów mi, że wg prawa Drewdziok to osoba karana.
I tak w ogóle opinia w stylu "pan miał kiedyś grzywnę" nie zagraża informacjom niejawnym, ale może być po prostu źle widziana - czyli może przeszkadzać w rekrutacji, ale nie na poziomie poświadczenia bezpieczeństwa. Czyli - informacjom niejawnym może zagrażać fakt, że np. ktoś utrzymuje kontakty ze środowiskiem kryminogennym, ale nie to, że miał grzywnę - bo może grzywna nie oznacza kontaktów ze środowiskiem kryminogennym itd.

P.S. Zatarcie to zatarcie więc zrób u siebie porządek z papierami, bo ludzi tym skrzywdzisz:)

Akte napisał:
I tak w ogóle opinia w stylu "pan miał kiedyś grzywnę" nie zagraża informacjom niejawnym, ale może być po prostu źle widziana - czyli może przeszkadzać w rekrutacji, ale nie na poziomie poświadczenia bezpieczeństwa.

Każde wykroczenie i przestępstwo zagraża informacjom niejawnym i ma znaczenie na poziomie poświadczenia bezpieczeństwa - przede wszystkim na tym poziomie.

Proszę przestać trolować na forum.

Ostatnia edycja:
czyli mam szansę na pracę,czy nie.dodam,że jestem żonaty i oczywiście nie mam żadnych podejrzanych kolegów,jestem ustatkowanym facetem.
bardzo zależy mi na tej pracy,tylko nie wiem,czy składać dokumenty....

Drewdziok109 napisał:
bardzo zależy mi na tej pracy,tylko nie wiem,czy składać dokumenty....

Tego też nie wie nikt na forum, Ocenią to służby, które będą Cię sprawdzać.
A złożenie papierów oprócz chwili czasu przecież nic Cię nie kosztuje, prawda?

drewdziok109 papiery mozesz zlozyc, ale nie ludzmy sie, jesli beda mieli wybor miedzy toba a osoba faktycznie niekarana, kadrowiec raczej nie bedzie mial watpliwosci...

aha:/ ,złoże dokumenty,ale moje szanse są bliskie zeru...
wychodzi na to,że ze służb mundurowych wszędzie jestem skazany na porażkę(policja,SW,SG,wojsko) no może do PSP bym się dostał,ale tam trzeba być olimpijczykiem,lub mieć tatę,czy wujka w tej formacji...
powiem wam moi drodzy,że dla mnie jest to istne załamanie,jak przez jeden zakręt w życiu można stracić możliwość tylu ciekawych zjęć,sposobów na życie...
pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie

mam zamiar zlozyc dokumenty do sw, czy ktos moglby mi napisac co powinienem zabrac ze soba? tzn. jaki dokumenty sa wymagane?
pozdrawiam

1. książeczka wojskowa;
2. świadectwa pracy lub służby z poprzednich miejsc pracy lub służby;
3. dokumenty potwierdzające posiadane wykształcenie;
4. dokumenty potwierdzające kwalifikacje zawodowe i specjalistyczne;
5. wypełnioną ankietę personalną (stanowiąca załącznik nr 1 do rozporządzenia w sprawie
postępowania kwalifikacyjnego Dz. U. z 2008 r. Nr 21, poz.131 ) http://sw.gov.pl/bip/Lists/BiuletynEdit/Attachments/16/ankieta_personalna.pdf;
6. aktualną fotografię kolorową w formacie wymaganym do dowodu osobistego;
7. inne dokumenty jeśli obowiązek ich przedłożenia wynika z odrębnych przepisów;
8. odpis skrócony aktu urodzenia własny, małżonka i dzieci oraz odpis skrócony aktu małżeństwa.
Kandydat może złożyć dodatkowo inne dokumenty, potwierdzające jego dodatkowe umiejętności, osiągnięcia zawodowe i naukowe oraz opinie polecające.

info pobrane z http://sw.gov.pl/Lists/NewsJednostkiRead/DispForm.aspx?ID=956

ja składałem tylko list motywacyjny i życiorys, reszte doniosłem później ;p

Ostatnia edycja:
przy pobieraniu ankiety personalnej wola o login i haslo.. o.0
ma ktos na hdd lub jest gdzies to jescze na necie?

czy ktos skaldal w radomiu? wie ktos gdzie tam trzeba isc itd.?

piccus wpisz w google "ankieta personalna sw", pierwszy link to ankieta w formacie pdf;-)
bez logowania;-)

uff.. dzieki : )

no to zostal mi tylko list motywacyjny.. zebym wiedzial tylko co i jak.. szukalem na necie i nie ma zadnych przykladow, co radzicie?

ja tylko wypełniłem ankietę, napisałem zwykłe proste podanie i wystarczyło-wszystko co napisałbyś w liście mot, jest w ankiecie przecież

Witam jestem nowy na forum jak również w SW. Pracuje w SW od 2 miesięcy. Szczęśliwie udało mi się "załapać" na możliwość awansu na stopień młodszego chorążego (czekam za decyzją z C.Z). Chciałbym zadać pytanie osobom doświadczonym i posiadającym umiejętności obliczenia wynagrodzenia. Ile zarobi funkcjonariusz przechodząc w służbe stałą ze stopniem mł. chor. (i oczywiście stanowiskiem starszy strażnik) razem z dodatkami za brak mieszkania itp. może ktoś zrobić dla mnie taką rozpiskę??? Z góry dziękuje

Kasta masz wyższe wykształcenie wydaję się że człowiek inteligentny jesteś.Są przepisy i rozporządzenia wystarczy szukać dobrze. Ba nawet tutaj są obliczenia.Myśleć,myśleć żołnierzu.
PS.Masz 2 m-ce służby to jeszcze 22 miesiące do stałej.

Ja mam pytanie bo staram sie o stanowisko wychowawcy i niestety wszystkosie przedłuża i prawdopodobnie zostanę przyjęty dopiero po 13 sierpnia a wiadomo co to oznacza dla wychowawcy. Możecie mi napisać jak wtedy wyglada droga do awansu bo wychowawca to stanowisko oficerskie czyli jako nowo przyjety bedę na początku szeregowym więc kiedy podoficerka kiedy oficerka??? Wie ktoś może jak to wygląda teraz?

forg napisał:
A podejrzewasz, że i tego nie jest w stanie wyliczyć??
22 miesiące w służbie przygotowawczej to dużo i wiele,wiele może się zdarzyć dobrego jak i złego,więc niech nie planuje i nie myśli o braku mieszkania i starszym strażniku a skupi się na chwili obecnej.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót