Praca w Służbie Więziennej

• Autor wątku Autor wątku Barbie
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Olo-nie będziesz miał mł.chorążego.W ochronie po Kaliszu będziesz miał kaprala.Jak będziesz na stanowisku odpowiednio oficerskim lub chorążackim zostaniesz po jakimś czasie (o ile) skierowany na odpowiednią szkołę i po zdaniu egzaminu odpowiedni stopień dostaniesz.Ale teraz na starcie będziesz szeregowym SW.
Co do Twojego wykształcenia z czasem może zaprocentować.Na starcie w ochronie jesteś traktowany jak gość ze średnim wykształceniem.

christoffvan napisał:
Witam.
Co radzicie ??? Iść na te badania w soczewkach i liczyć że się uda ??

Jasne! w ogóle najlepiej daj mu kopertę. Te badania robione są tylko dla żartu, bo po co Ci dobry wzrok np. na kogucie z karabinem AK.

Kolego dla poprawienia wzroku nosze soczewki bądź okulary i z pewnością w nich mam ostrość widzenia taką jak ty.

Jak to interpretować ??? Czy z moja wadą -1,75 i -2,00 się kwalifikuje czy nie ???

Ostrość wzroku każdego oka co najmniej 0,5, z korekcją szkłami sferycznymi wklęsłymi do 1,0 D lub wypukłymi do 3,0 D albo cylindrycznymi wklęsłymi lub wypukłymi do 1,0 D

Ale ja nie mam nic do Twojej wady wzroku, po prostu denerwuje mnie to, że myślisz o kombinowaniu i oszustwie na badaniach "Iść na te badania w soczewkach i liczyć że się uda ??" Gdyby chodziło o prace np. w Biedronce przy wykładaniu towaru - z całym szacunkiem dla ludzi tam pracujących, to bym miał to gdzieś. Ale skąd mam wiedzieć, że nie trafisz do mojej jednostki? A tu masz dokładnie opisane co i jak - http://lex.pl/serwis/du/2005/1986.htm

Witam. Jestem tu nowy i mam takie pytanie. W wymaganiach na wychowawce jest wymagane wykształcenie wyższe humanistyczne z tytułem magistra. Pytanie czy jest możliwość, aby został wychowawcą ktoś kto ma wyższe wykształcenie z tytułem magistra, ale techniczne nie humanistyczne. Czy istnieje możliwość, aby przejść jakieś przeszkolenie albo coś w podobie? Znajomy mówił mi, że istnieje możliwość, ze zatrudnię się jako strażnik i zostanę wysłany na jakąś szkołę pedagogiczna, która trwa pół roku i wtedy już będę mógł być wychowawcą. Są to jednak niezbyt pewne informacje i nie wiem gdzie to sprawdzić. Proszę o odpowiedź jeśli ktoś wie "co i jak" w mojej sytuacji. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

B@rtek. Moze Twój znajomy nie zdaje sobie tak do końca sprawy jak nikła jest szansa przeniesienia się z dz. ochrony do dz. penitencjarnego...No chyba że masz plecak a wnioskuje że masz skoro z wyższym wykształceniem technicznym pchasz się do pracy w SW. Wierz mi że są dziesiątki chętnych z wykształceniem humanistycznym po kierunkach takich jak resocjalizacja i rzadko której osobie udaje sie dostać prace w sw. Pozdro8)

Powiedzmy ze mam "plecak", ale chodzi mi o możliwości czy wogóle jest taka szansa, aby bez humanistycznego wykształcenia zostać wychowawcą? Tak jak pisałem posiadam techniczne. To czy się uda przenieść z ochrony zostawmy już na boku...

Witam,chciałbym zapytac co oznacza "pierwsza wypłata z góry"ponieważ będę starał się dostac do SW i czytając wszystkie posty bardzo mnie to zaciekawiło a nigdy wcześniej o czymś takim nie słyszałem.Chciałbym jeszcze uzyskac informację na temat zarobków na start.Dodam że mam średnie wykształcenie,i oczywiście proszę o objaśnienie terminu "mundurowe".Cóż to za świadczenie w jakiej wysokości i w jakich okolicznościach się je otrzymuje.
Pozdrawiam.:)

Do betlejbetlej. PIerwsza wypłata z góry oznacza to że dostaniesz na konto pieniądze już w pierwszy dzień Twojej pracy. Co do dodatku mundurowego jest to w przybliżeniu ok 2000zł rocznie na czyszczenie i uzupełnianie umundurowania jest wypłacane w kwietniu czy w maju.

Witam serdecznie wszystkich na forum:) , mam pytanie może ktoś sie orientuje ile może zarabiać początkujący strażnik więzienny w areszcie śledczym :!:

deny212 napisał:
mam pytanie może ktoś sie orientuje

Oczywiście przeczytałeś cały wątek i nie znalazłeś wpisów tych, którzy wiedzą?? Choćby post numer 298. Strażnik winien umieć szukać, węszyć :-)

wysokość pierwszej pensji zależy od wysokości dodatku służbowego który dostaniesz, bo na pensje składa się podstawa + dodatek za stopień + dodatek służbowy którego wysokość ustala dyrektor jednostki. Wg uistawy o SW w słuzbie przygotowawczej nie może być to mniej niż 100zł. Tak więc na początek wypłata to 1775zł (pod warunkiem że dostanioe się tylko 100zł dod. służbowego - a najczęściej tak jest). Pozdro

Pytanie czy jest możliwość, aby został wychowawcą ktoś kto ma wyższe wykształcenie z tytułem magistra, ale techniczne nie humanistyczne.
i jak zamierzasz resocjalizować skazanych? technicznie

Witam ! Mam pytanie, niedlugo koncze lesnictwo ale chcialabym dostac do administracji wieziennej . Co musze w tym celu zrobic ? Z gory dziekuje za odpowiedz

Marysia21 napisał:
Witam ! Mam pytanie, niedlugo koncze lesnictwo ale chcialabym dostac do administracji wieziennej . Co musze w tym celu zrobic ? Z gory dziekuje za odpowiedz

Ten post świadczy o dzisiejszej młodzieży. A jak myślisz co masz zrobić,napisać na forum co ja biedna Marysia muszę zrobić aby się dostać ,czy ruszyć cztery litery i udać się do kadr najbliższej jednostki. No nie jak to ma być przyszła administracja to co się będzie działo?
PS.Już się dzieje...

nie znasz mnie, to nie oceniaj dobrze. Ja chcialam sie tylko zapytac kogos z tego grona. Bo to ze trzeba udac sie do kadr to ja dawno juz wiem .

Ale to wszystko zostało opisane pare stron wcześniej - wystarczyło poszukać. Odkrywanie tajemnic ogolnodostępnych jest takie fascynujące...

dobrze poszukam . Bardzo serdecznie dziekuje. Jesli wy pracujecie w sluzbie wieziennej, to juz wcale sie nie dziwie dlaczego w naszym kraju nie ma resocjalizacji

Ciesze sie ze poszukasz, administracja sw ma to do siebie, że do wykonania prostej czynnosci zatrudnia niepotrzebnie pare osob, zamiast zrobic coś np. samodzielnie, radosc moja tym wieksza, że moze dzieki temu doświadczeniu nie dołaczysz do tego leniwego grona :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót