P
plagra
Czy jest ktos wogóle w stanie powiedziec jakie są dokladne badania przeprowadzone przez komisje lekarską do SW?? Jacy lekarze jakie badania??
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
plagra napisał:Czy jest ktos wogóle w stanie powiedziec jakie są dokladne badania przeprowadzone przez komisje lekarską do SW?? Jacy lekarze jakie badania??
żabka25 napisał:msi2010 napisał:a ja mam nieco pytań odnośnie tej nowej ustawy
1. jak z emeryturami? dalej po 15 latach?
2. jak z dodatkiem za brak mieszkania ? i jak jest przy zakupie mieszkania? stary system? czy coś nowego wymyślili
QUOTE]
1. nadal
2. dodatek za brak pozostał (jesli małżeństwo to tylko 1 osoba dostaje), dofinansowanie do zakupu jest nadal na innej zasadzie (m2 wg stawki GUS a nie zakupu)
Dodatek za brak mieszkania pozostał ale większośc osob nie dostanie. W nowej ustawie jest magiczny zapis "tytuł prawny". Wedle interpretacji obowiązującej (odgórnej) tytuł prawny to też każda umowa najmu. Wcześniej jak nie miałeś swojego mieszkania i wynajmowałes od kogoś dodatek przysługiwał. Wedle obecnych przepisów nie przysługuje. Dostaną tylko ci którzy mieszkają z rodzicami.
plagra napisał:OLO a powiedz mi ile dni zajeły ci te badania, a czy robia cos takiego jak przeswietlenia kregosłupa?? i na czym polega badanie u neurologa i chirurga??
Z tego co wiem, to w ostatnio każdemu robią zdjęcie kręgosłupa. Nawet dali mi je nagrane na płycie CD na pamiątkę...A czy zdaażylo się, że kogoś wysłano na ów przeswietlenie.
tgfan napisał:Z tego co wiem, to w ostatnio każdemu robią zdjęcie kręgosłupa. Nawet dali mi je nagrane na płycie CD na pamiątkę...
olo1 napisał:Mi jakoś nie robili
stanowisko nie ma tutaj znaczenia, zarówno test sprawnościowy jest taki sam dla strażnika jak i referentaplagra napisał:hmmm A może to zależy na jakie stanowisko sie starasz, może oni wtedy są tacy wnikliwi skoro nie każdemu robia te zdjęcia.
Dawid25071989 napisał:i sciemniaj ze wszystko ok
forg napisał:A później miej problemy za to "ściemnianie". Powodzenia.
olo1 napisał:wszystko zależy od jednostki i kiedy chcą ewentualnie przyjąć Cię do pracy. Jeśli będą szybko potrzebować pracownika to możesz się spodziewać bardzo szybko telefonu.
Druga sprawa jest taka. Jeśli przykładowo zataisz inf. o swoim kręgosłupie to czeka cię jeszcze seria badań zaraz po przyjęciu do pracy (medycyna pracy) i od nowa te same badania. Następnie będą cie wysyłać na szkolenie wstępne i znowu masz badania, także na twoim miejscu poszedłbym do lekarza niech obejrzy ci kręgosłup i weź od niego zaświadczenie że to co masz nie upośledza cie fizycznie. Dokładnie chodzi o te paragrafy, poczytaj, i zobacz za który paragraf ewentualnie mogą cie na komisji nie dopuścić do pracy w SW.
http://www.policja.pl/rekrutacja/dokumenty/komisje_lekarskie.pdf
dokładnie strona 81
Powodzenia[/QU
Seria badań po przyjęciu do pracy(medycyna pracy) - bzdura
Badania przed szkoleniem wstępnym - bzdura
Jeżeli się przyznasz z tym kręgosłupem to odpadniesz.Jak uda ci się przejść chirurga, a na zdjęciu płuc nie połapią się to pracujesz. I raczej na pewno nikt już się do ciebie nie przyczepi podczas pracy.