HenRab
Zbanowany
- Odpowiedzi
- 4 925
Qrde,a coz to jest subintabulat?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
keysersoze napisał:Cześć,
szukam inspiracji do tematu pracy mgr z szeroko rozumianego prawa nieruchomości. Chciałbym pisać o czymś, co nie jest już zbytnio omówione w doktrynie, ale z drugiej strony chcę mieć już jakieś materiały (orzecznictwo, monografie), na które będę się mógł powołać.
Na ten moment, mam tematy, które wydają się być zbyt szerokie i raczej już omówione: "Zasady ustalania, wypłaty odszkodowania za wywłaszczenie", "Hipoteka na nieruchomości jako prawne zabezpieczenie kredytu", "Zasiedzenie jako sposób nabycia własności nieruchomości".
Prośba o wskazanie bardziej kontrowersyjnych kwestii, które pozwolą mi zawężyć te temat. Ewentualnie wskazanie innych ciekawych kwestii z zakresu prawa nieruchomości, o których chcielibyście poczytać.
Pozdrawiam
HenRab napisał:Qrde,a coz to jest subintabulat?
HenRab napisał:Acha, czyli hipoteka na wierzytelności hipotecznej:what:
Ale na temat pracy może być bardzo ciekawe!
layer91 napisał:hejproszę o pomoc wybraniu tematu. niestety mój promotor jest nieobecny przez najbliższy czas a do 15 grudnia muszę podać wstępny temat. Tematy nad którymi się zastanawiam:
1) Ochrona praw konsumenta
2) Odpowiedzialność cywilnoprawna notariusza
3) Przestępstwa ubezpieczeniowe
Do tej pory byłam przekonana do pierwszego z tematów jednak z racji tego, ze w grudniu wchodzi nowelizacja boję się, że do czasu pisania pracy( marzec/kwiecien) nie zostanie wydana żadna książka i będę musiała bazować tylko na ustawach...
Notariat mnie zainteresowal po odbytych praktykach, a w trzecim temacie chciałabym się skupić na wyłudzaniu odszkodowań itd.
Proszę o pomoc
marta199 napisał:Witam...Postanowiłam pisać pracę dotyczącą prawa spadkowego " Dziedziczenie w prawie polskim" jednak mój promotor stwierdził, że jest to zbyt obszerne i zaproponował mi dwa tematy mianowicie: "nabycie spadku" i "spis inwentarza". Moje pytanie brzmi czy znajdę literature oraz czy pisał może ktoś pracę na któryś z tematów? Może macie propozycje innych ciekawych tematów?
Proszę o pomoc![]()
layer91 napisał:Prorok P temat rzeczywiście jest ciekawy i nawet ostatnio wyszła głośna sprawa udaremnienia wyłudzenia sporych pieniędzy w ramach odszkodowania z OC..
jeszcze nie orientowałam się jak z literaturą do tego tematu..
martabudyta napisał:Zna ktos moze ksiazki jakich mozna uzyc do pracy licencjackiej o karze grzywny ??