Prace magisterskie/licencjackie/referaty - i inne

• Autor wątku Autor wątku kinga13
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Witam serdecznie !

Temat mojej pracy magisterskiej to "Wykorzystanie daktyloskopii w postępowaniu karnym" poszukuję literatury na ten temat, podrzucicie coś?

Z góry dziękuję za pomoc !

art.177 k.k.

Witam.
Mam do napisania pracę licencjacką o art. 177 k.k..Mam problem ze sformułowaniem tematu i planu pracy.Myślałam nad takim tematem,tylko nie wiem czy odpowiada temu art.-"Bezpieczeństwo w ruchu drogowym".
Proszę o pomoc

RE: art.177 k.k.

Temat, który napisałaś jest zbyt ogólny na licencjat. Jaki kierunek studiów?

jest to administracja publiczna

A o czym konkretnie być chciała pisać? Bo w tym art. mieści się wiele zagadnień. Np. odpowiedzialność za wypadek, kwestie odszkodowań związane z wypadkiem, statystyki osob ktore zginely lub odniosły poważne obrażenia w wypadkach, działalność służb ratunkowych, działalność Policji przy wypadkach, regulacje kodeksu drogowego w zakresie bezpieczeństwa na drodze, no mnóstwo. Co konkretnie byś chciała przeanalizować?

Może uzyskam jakąś podpowiedz?taki temat aby było do niego troszkę literatury

Praca magisterska

Witam,

Poszukuję tematu pracy magisterskiej z zakresu Prawa międzynarodowego prywatnego. Sam niestety nie mogę nic wymyślić. Czy ma ktoś jakiś pomysł:)?

Z góry dziękuję i pozdrawiam:)

Mi przychodzą do głowy same prawnicze. Np. Naprawienie szkody i krzywdy wyrządzonej przestępstwem z art. 177 K.k. Albo postępowanie dochodzeniowe w świetle art. 177. Albo 177, 178 i 178a - zależności i odrębności. Albo z bardziej administracyjnych Wpływ warunków drogowych na wypadek z art 177. Albo Prawo drogowe a przestępstwo z art 177 K.k.? Tematów jest wiele, zależy o czym chcesz pisać.

Chciałabym napisać o wypadkach drogowych albo coś w stylu Wykroczenia i przestępstwa drogowe.?

Ostatnia edycja:
Albo coś o wypadkach ze skutkiem śmiertelnym lub połączenie art 177 i 178 spowodowanie śmierci w wypadku pod wpływem alkoholu.Proszę o pomoc

Ostatnia edycja:
Witam. Studiuję Europeistykę i muszę napisać pracę seminaryjną na ok 20 stron. Problem w tym, że nie bardzo mam pomysł na temat. Tzn zaproponowałam promotorowi temat: Sytuacja młodzieży na rynku pracy na przykładzie wybranych państw Unii Europejskiej. Ale promotor kazał mi zawęzić ten temat. Nie bardzo wiem, w którą stronę, dlatego proszę o pomoc.

Witam,
właśnie jestem na etapie pisania pracy magisterskiej na temat "wywłaszczenie nieruchomości" mam pytanie czy ktoś nie miałby jakichś materiałów w tej tematyce, ewentualnie jakichś wskazówek lub tytułów publikacji?

Z góry dziękuję i pozdrawiam
Aśka

BlankaArt napisał:
Witam, decyduję się właśnie na wybór tematu pracy magisterskiej z prawa karnego. Bardzo interesuje mnie zjawisko porwań dla okupu i skłaniam się ku temu tematowi. Jak sądzicie? Czy jest to dobry temat na pracę magisterską? Charakterystyka dotyczyłaby przestępstw z art 252 kk lecz chciałabym skupić się na zjawisku porwań w celu wymuszenia okupu... Bardzo proszę o pomoc!

Przepraszam, że w tym miejscu. Nie zauważyłam, że jest osobny wątek, proszę o przeniesienie
Mój znajomy pisał pracę o porwaniach dla okupu ale był na seminarium z kryminalistyki. Temat jest ciekawy. Z tego co pamiętam z materiałami na ten temat było tak cienko że posiłkował się po części filmami.

Witam,
Obecnie jestem w trakcie pisania pierwszego rozdział. Potrzebuje pomocy dotyczącej tego co powinnam zawrzeć w punkcie dotyczącym ojcostwa. Chciałabym napisać o 3 sposobach ustalenia ojcostwa. I tu się zaczynają schody bo nie jestem pewna czy powinnam tu opisać tylko jeden ze sposobów dotyczący uznania ojcostwa przez mężczyznę, od którego dziecko pochodzi czy o dwóch dodając sposób sądowego ustalenia ojcostwa.
To mój plan pracy:
rozdz. 1 Pochodzenie dziecka
&1macierzyńswto
&2 ojcostwo
rozdz. 2 Domniemanie pochodzenia dziecka od męża matki
&1 Treść domniemania
&2 Zbieg domniemań
rozdz. 3 Obalenie domniemania
&1 Przesłanki zaprzeczenia ojcostwa
&2 Postępowanie o zaprzeczenie ojcostwa
&3 Skutki zaprzeczenia ojcostwa

Proszę o pomoc i z góry dziękuję. Pozdrawiam:)

Cześć mam problem ze znalezieniem literatury do pracy mgr. Mój temat to Konstrukcja prawna umowy użyczenia w polskim prawie. Byłabym wdzięczna za podpowiedź w wyborze odpowiedniej literatury.

aska_156 napisał:
Witam,
właśnie jestem na etapie pisania pracy magisterskiej na temat "wywłaszczenie nieruchomości" mam pytanie czy ktoś nie miałby jakichś materiałów w tej tematyce, ewentualnie jakichś wskazówek lub tytułów publikacji?

Z góry dziękuję i pozdrawiam
Aśka

Literatura Woś Wywłaszczenia Bieniek problematyka prawna nieruchomości na stronie, komentarz do ustawy o gospodarce nieruchomościami NSA wpisz w wyszukiwarkę wywłaszczenia poczytaj jest tam masa wyroków zorientujesz się co nieco.

Witam
Poszukuję literatury do pracy magisterskiej, której temat brzmi :"Umowy zawierane na odległość".

Byłoby fantastycznie gdyby ktoś mógł pomóc.

Witam, potrzebuję pomocy przy projekcie z przedmiotu "Interpretacja Prawa". Mianowicie mam za zadanie zinterpretować tekst Art. 29 oraz Art. 156 paragraf 1 Kodeksu Postępowania Administracyjnego w taki sposób, by sformułować jasno, precyzyjnie, niesprzecznie, poprawnie logicznie i adekwatnie normy prawne z niego wynikające. Przedstawić argumenty, które przemawiają za wybraną interpretacją oraz wskazać źródła wiedzy, które wykorzystywane zostały podczas wyborów interpretacyjnych oraz ocenić ich wiarygodność.
Proszę o nakierowanie mnie na materiały dydaktyczne, które pomogą mi w realizacji tego zadania lub jakieś drobne podpowiedzi . Z góry dziękuje i pozdrawiam.

pomoc i namowa do samobojstwa

moze ktos mi pomoc z planem? pomoc i namowa do samobojstwa

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót