Prace magisterskie/licencjackie/referaty - i inne

• Autor wątku Autor wątku kinga13
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
pranie pieniędzy praca licencjacka

Witam

Jestem na bezpieczeństwie wewnętrznym i chce pisać o praniu pieniędzy co sądzicie warto o tym pisać? Jak wygląda literatura w tym temacie?

Pozdrawiam :)

RE: pranie pieniędzy praca licencjacka

To zależy czy robisz pranie ręczne czy automat. Jeżeli ręczne, to polecam książkę Jadwigi Nowak "Pranie ręczne w kulturze polskiej - aspekt prawny". Praca koncentruje się w szczególności na Polsce w okresie rozbiorów. Dużo ciekawych obrazków i porad. Polecam.

Odnośnie prania w automacie powinna Ci pomóc instrukcja do pralki Amica model XSR 1200. Ale w aspekcie historycznym wypadałoby sięgnąć do literatury związanej z pralką Frania. Znajdziesz na allegro.

Ciekawy temat, co tu dużo mówić.

RE: pranie pieniędzy praca licencjacka

No to jak już się wszyscy pośmiali (?) to ja proponuję Ci zerknąć do komentarza do kodeksu karnego, a najlepiej do 2-3 i przejrzeć bibliografię do art. 299 Tam będziesz mieć wykaz potrzebnej literatury. Temat na pewno ciekawy i kłopotów z literaturą mieć nie będziesz.

witam,
poszukuje wszelkich informacji potrzebnych do napisania pracy magisterskiej pt List żelazny list gończy w procesie karnym

shaft998 napisał:
poszukuje wszelkich informacji potrzebnych do napisania pracy magisterskiej pt List żelazny list gończy w procesie karnym

Najlepiej zacząć od uczelnianej biblioteki. Potem pójdzie z górki.

RE: praca magisterska - prawo karne

Witam serdecznie!

Mam ogromną prośbę, czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć z literaturą do tematu pracy magisterskiej " Stan wyższej Konieczności" ponieważ zabieram się za pisanie pracy i chciałbym się na czymś oprzeć, już kilka pozycji znalazłem ale to wciąż za mało.

Za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuję.

Witam serdecznie!

Piszę pracę magisterską z przesłuchania podejrzanego na seminarium kryminalistycznym. M. in. w treści chce zawrzeć status podejrzanego, prawa i obowiązki, problematykę fałszywego samooskarżenia, taktyczne metody przesłuchania, metody oceny wiarygodności wyjaśnień, motywację podejrzanego, mechanizmy obronne podejrzanego i jeden rozdział dla porównania o przesłuchaniu w USA.

Poza tym chciałbym zamieścić w pracy jakieś badania, jednak jestem całkowicie zielony w zakresie wiedzy metodologicznej i nie jestem nic (przynajmniej moim zdaniem) godnego uwagi i sensu wymyślić, a jutro muszę zdać konspekt w formie prezentacji (gotowa już, tylko brakuje slajdu o badaniach).

Wymyśliłem sobie, że mógłbym przeprowadzić ankietę wśród przesłuchujących, wywiad z przesłuchującym albo nawet obserwację przesłuchania. Sen mi spędza z powiek wymyślenie do tych badań sensownego ich celu.
Może sprawdzenie najczęściej wybieranych metod przesłuchania, najbardziej skuteczne metody przesłuchania, reakcje obronne podejrzanego na dane metody przesłuchania, taktyczna wiedza przesłuchujących?
Teza - może obranie odpowiedniej taktyki przesłuchania wpływa na jego powodzenie, czyli przyznanie się do winy podejrzanego i/lub uzyskanie pełnych i szczerych wyjaśnień?

Jakie jeszcze inne badania mógłbym przeprowadzić? Oraz w jakich celach, jaką tezę mógłbym udowodnić? Proszę o pomoc (może być na priv).

399

Ktoś cos na temat 399kpk? :-)

Re: 399

Zapewne wie. Ale o co chodzi?

Re: 399

Pisze prace na ten temat. Poszukuje wskazówek co do lektury. Mam Andrejewa i komentarze. Ale może ktoś cos wie na temat opracowań, wyroków itp.? :-)

Nie mogłaś od razu tak napisać?

system podatkowy

jakie ustawy kształtują polski system podatkowy i w jakim zakresie?

RE: system podatkowy

Praca domowa?

no niestety nie... potzrebuje tego do pracy licencjackiej a raczej do skontrolowania tego co mam zebrane...;/

Po pierwsze, o pracach licencjackich jest jeden zbiorczy wątek, do którego zaraz ten zostanie dołączony.
Po drugie- nie oczekuj, że ktoś na tak ogólnie zadane pytanie odpowie Ci szczegółowo.

błagam o pomoc! a bardziej szczegółowo sie nie da

A co już masz? Czego dokładnie oczekujesz?

właśnie konkretnie tego mi brakuje i dlaczego istotna była ustawa o VAT z93 w budowie systemu podatkowego, reszte mam, mam opisany cały sytem podatkowy i wszystkie podatki

witam,

Na seminarium profesor podał mi temat pracy magisterskiej jaką powinnam pisać. Stwierdził, że nadam się do tego idealnie i że zależy mu abym pisała właśnie o tym.
temat to: UZYSKANIE ZWROTU NIERUCHOMOŚCI NA PODSTAWIE SFAŁSZOWANYCH DOKUMENTÓW.
a ja nie mam pomysłu co mam z tym zrobić O.o
ktoś? coś?
pomożecie?
potrzebuję inspiracji :o

kami162 napisał:
witam,

Na seminarium profesor podał mi temat pracy magisterskiej jaką powinnam pisać. Stwierdził, że nadam się do tego idealnie i że zależy mu abym pisała właśnie o tym.
temat to: UZYSKANIE ZWROTU NIERUCHOMOŚCI NA PODSTAWIE SFAŁSZOWANYCH DOKUMENTÓW.
a ja nie mam pomysłu co mam z tym zrobić O.o
ktoś? coś?
pomożecie?
potrzebuję inspiracji :o

wizyta w bibliotece wydziałowej będzie niezwykle inspirująca

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót