Prace magisterskie/licencjackie/referaty - i inne

• Autor wątku Autor wątku kinga13
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Kara ograniczenia wolności- magisterka, licencjat, jaka literatura? Podpowiedzcie coś, proszę.
Mam problem zmieniono mi promotora i nowy zmodyfikował mi temat pracy magisterskiej- mam pisać o karze ograniczenia wolności po zmianach. Na razie mam zebrane wszystko co jest o karze ograniczenia wolności we wszystkich komentarzach do kodeksu karnego i kkw na rynku. Ale nie wiem, co dalej, mam bardzo mało czasu i potrzebuję na szybko zdobyć lub wypożyczyć jakieś książki. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć do czego sięgnąć? Może mieliście podobny temat i dałoby radę podrzucić zestaw bibliografii?

Witam serdecznie wszystkich.Jestem na 4 roku studiów z administracji.W związku z tym promotor kazał wybrać nam już temat pracy magisterskiej.Dodam jeszcze że uczestniczę w seminarium z prawa konstytucyjnego.Chciałbym się zapytać i doradzić jaki temat do napisania z prawa konstytucyjnego byłby dosyć łatwy do napisania.Nie wynika to z mojego lenistwa lecz naprawdę będę miał mało czasu do napisania tej pracy(problemy rodzinne,ślub,praca....) Wiem również że można zlecić pisanie pracy innej osobie lecz ja tego nie pochwalam. Zastanawiałem się aby napisać coś związanego np" Pozycja ustrojowa Prezydenta RP w świetle Konstytucji z 1997 roku" Dziękuje za uwagi/odpowiedzi.Przepraszam za pisownie ale piesek pogryzł mi dzisiaj klawiature

Praca magisterska socjologia prawa

Witam,
Zapisałem się na seminarium z socjologii prawa z powodu braku miejsc u mojego wymarzonego promotora. Teraz trzeba wybrać temat, a ja mam pustkę w głowie. Pan promotor obiecał podać listę tematów, ale sprawę sobie olał dlatego też byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie odnośnie tematu pracy.

POMOC w pisaniu pracy PRAWO UNII EUROPEJSKIEJ!

Witam!
Czy jest tu jakiś specjalista lub osoba interesująca się prawem wspólnotowym UE, która zechciałaby pomóc mi w pisaniu eseju zaliczeniowego na przedmiot Prawo UE?
Temat: "pierwszeństwo stosowania prawa UE po Traktacie z Lizbony".
Może ktoś mógłby wesprzeć mnie fachową literaturą, artykułami, swoimi uwagami?
Z góry dziękuję.

10 sekund (z zegarkiem w ręku) i google podrzuciły mi poważny, prawniczy artykuł o tytule niemal takim samym co Twoja przyszła praca.
http://prawo.uni.wroc.pl/pliki/17049

Co do fachowej literatury i innych artykułów - powyższa uwaga aktualna...może jeszcze zwróć uwagę na przypisy w w/w linku.
A "swoje uwagi" - roztargnienie od indolencji dzieli czasami cieniutka nitka.

praca magisterska prawo karne

Witam

Jestem na seminarium z prawa karnego Pani profesor kazała wybrać temat. Chciałem pisać o warunkowym umorzeniu postępowania ale Pani profesor nalega na przestępstwa przeciwko wolności seksualnej. Zaproponowała mi temat na konsultacji indywidualnej Przestępstwa seksualne przy wykorzystaniu zwierząt. Sam nie wiem co o tym myśleć nie spodziewałem się takiego czegoś. Niedługo kolejna konsulatacja jak myslicie przystać na to boje się ze jak sie nie zgodze to mi bedzie utrudniać potem ale nie wiem jak w tym temacie z literaturą?
Poradzcie cos

Dziękuję za "pomoc", nie chodziło mi o link do podobnej pracy tylko o zaproponowanie dobrej literatury.
Indolencja? Po co te złośliwości? To przykre, że niektórzy nie potrafią normalnie pomóc bez złośliwości. Cebulactwo

littleone napisał:
Dziękuję za "pomoc", nie chodziło mi o link do podobnej pracy tylko o zaproponowanie dobrej literatury.
Indolencja? Po co te złośliwości? To przykre, że niektórzy nie potrafią normalnie pomóc bez złośliwości. Cebulactwo

Tak z ciekawości - dlaczego literatura zawarta w przypisach w w/w artykule jest zła?

Bo chyba nie jest tak, że nawet nie zerknąłeś, co się pod linkiem kryje i rzuciłeś się z oburzeniem na klawiaturę, prawda?

Teza

Poszukuję tezy do mojej pracy mgr. jak powinna brzmieć ido pracy o Ubezpieczeniach komunikacyjnych.
W swojej pracy (stworzonej z braku pomysłu ) to nie chcąc się angażować w typowe analizy ekonomicznej wartości składek, chciałem dać wyraz od strony prawnej obrazu jaki panuje w życiu w praktyce ukazanej w Orzeczeniach sądownictwa i Instytucji jak Rzecznika ubezpieczonych umowy oc i ac.
Będę wdzięczny za wszelkie porady.

Hej, piszę pracę magisterską z zakresu prawa karnego na temat "Dzieciobójstwo w polskim prawie karnym". Czy spotkaliście się może z jakąś użyteczną literaturą na ten temat? Proszę o sugestie, bo troszkę już znalazłam sama, ale może coś przeoczyłam :)

AnWald napisał:
Tak z ciekawości - dlaczego literatura zawarta w przypisach w w/w artykule jest zła?

Bo chyba nie jest tak, że nawet nie zerknąłeś, co się pod linkiem kryje i rzuciłeś się z oburzeniem na klawiaturę, prawda?

Dobre pytanie.
W mojej pracy wszystkie pozycje bibliograficzne wzięłam z innych pozycji bibliograficznych. :beer:

Witajcie,

piszę, ponieważ chcę zacząć pisanie pracy licencjackiej. Mam problem, ponieważ nie mam pomysłu na trzeci rozdział mojej pracy.
Tematem, jakim się zajmuje, jest zawieszenie postępowania administracyjnego. Moje pytanie, a właściwie prośba do Was jest następująca: moglibyście dokonać korekty / podsunąć jakieś pomysły jak ta struktura mogłaby wyglądać? Nawet odpłatnie.
To co dotychczas udało mi się skleić, to:
1. Przebieg postępowania administracyjnego
1.1 Warunki przebiegu postępowania administracyjnego
1.2 Wszczęcie postępowania administracyjnego
1.3 Postępowanie dowodowe i wyjaśniające
1.4 Rozstrzygnięcia w postępowaniu administracyjnym
2. Zawieszenie postępowania administracyjnego
2.1 Pojęcie i istota zawieszenia postępowania
2.2 Przesłanki zawieszenia postępowania
2.2.1 Przesłanki obligatoryjne
2.2.2 Przesłanki fakultatywne
Trzeci rozdział, to może coś o skutkach?
Mam nadzieję, że ktoś, kto pisał na podobny temat i nie tylko, okaże swą pomoc, za co będę niezmiernie wdzięczny.
Pozdrawiam

Aborcja

Witam,
w tym roku będę pisać moją pracę magisterską na temat aborcji. W pracy chcę uwzględnić prawo aborcyjne nie tylko polskie, ale i różnych państw.
Jeśli posiadasz informacje na temat aborcji w jakimkolwiek państwie lub znasz jakieś książki gdzie mogłabym uzyskać takie informacje byłabym wdzięczna.
Z góry dziękuję!

praca magisterska z p. kontytucyjnego

Piszę pracę magisterską w katedrze p. konstytucyjnego. W ostatnim rozdziale chciałbym opisać działania każdego Prezydenta RP po '89 r w postępowaniu przed TK. Gdzie mógłbym znaleźć przydatne informacje?

Proszę o pomoc.

RE: praca magisterska z p. kontytucyjnego

Lacrim napisał:
Piszę pracę magisterską w katedrze p. konstytucyjnego. W ostatnim rozdziale chciałbym opisać działania każdego Prezydenta RP po '89 r w postępowaniu przed TK. Gdzie mógłbym znaleźć przydatne informacje?

Proszę o pomoc.

Chociażby tu:

Odesłane do TK / Ustawy / Legislacja / Oficjalna strona Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej

google witają, strona sejmowa, trybunału, prezydenta, noi biblioteka wydziałowa

Witam,

Chciałbym w mojej pracy o testamencie zawrzeć rozdział dotyczący testamentu w niemieckim lub francuskim prawie spadkowym. W związku z tym poszukuję rzetelnej literatury.

Czy miał ktoś do czynienia z książką p. Sójki-Zielińskiej pt. "Wielkie kodyfikacje cywilne - historia i współczesność"? Znajdę tam coś dla siebie?

Witam!
Robię właśnie badania do pracy magisterskiej z prawa karnego skarbowego (postępowanie mandatowe). I mam problem z tabelką "Mandaty karne wzór określony rozporządzeniem RM" (5 i 6) na zamieszczonym zdjęciu...1 i 2 ok - mandaty gotówkowe i kredytowane, ale w następnej znowu jest na nie podział i wartości są dużo większe. Czy ktoś pomoże mi to rozgraniczyć?
Zdj1190cie-0005_zpsd151ff7a.jpg

witam, pilnie potrzebuje pomocy... licze ze znajdzie si tu jakas dobra duszyczka i i pomoze...
szukam czegos na tn temat "rola ulg dla realizacji celów politycznych, gospodarczych i społecznych" sprawa jest bardzo pilna!!:(:(

Upadłość konsumencka - poszukuję jakiś ciekawych, polskich i zagranicznych artykułów / książek poruszających ten temat. Ktoś coś ciekawego wyłapał ostatnimi czasy ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót