Prace magisterskie/licencjackie/referaty - i inne

• Autor wątku Autor wątku kinga13
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
HenRab napisał:
Wszystkie są fajne - prawa konsumenta będą najobszerniejsze źródłowo.Bo całkiem sporo orzecznictwa, i mniej skomplikowana materia niz ubezpieczeniówka.
Co do braków literatury - to juz dostępne na rynku dwa komentarze do nowej ustawy, wiec nie jest tak źle...

HenRab mam prośbę o podanie nazw tych dwóch komentarzy o których mówiłeś bo ja znalazłam tylko z Becka

Praca Magisterska

Witam jestem studentką 4 roku i wybrałam seminarium z prawa karnego. Temat na jaki będę pisać swoja prace to " Rola psychologa w postępowaniu karnym" możecie polecić jakąś przykładową literaturę?

Witam wszystkich,
mam problem z wyborem tematu pracy magisterskiej. Jestem na seminarium z prawa administracyjnego, nie jest to seminarium moich marzeń, nie poszłam na nie z wyboru. Ale nie o tym mowa. Zastanawiałam się nad "postępowaniem dowodowym w procedurze administracyjnej" albo "środki odwoławcze w postępowaniu sądowoadministracyjnym". Chciałabym poznać Waszą opinię na te tematy. Może pójść w zupełnie inną stronę? Tylko nie wiem jaką. Za wszelkie wskazówki serdecznie dziękuję :)

To wszystko sztampa. Takich prac powstały już tysiące.
Ja bym szukał czegoś innego - może egzekucyjne w administracji?

RE: Praca Magisterska

Po literaturę idzie się do promotora!

Witam mam napisać prace magisterska z prawa rodzinnego i poszukuje tematu, będę wdzięczna za wszelkie propozycja. Chciałabym żeby temat nie był oklepany i sztampowy jednak nie mam takiego pomysłu. Przepraszam za tak ogólne pytanie ale mam nadzieje ze znajdują się tu osoby znające tematykę lepiej niż ja i gotowe podzielić się swoimi pomyslami

1. może kwestie opieki naprzemiennej, po rozwodzie...takie hasło..

Dziękuje bardzo za propozycje ale boje się ze pomysł zakończy się tak ze promotor uzna to za zbyt wąski temat i zasugeruje pisanie tematu opieka nad dzieckiem
Będę wdzięczna za inne sugestie może ktoś ma pomysł

opieka nad dzieckiem?...koszmar...napisano juz milion prac na ten temat...

Chyba zrozumiałe ze jeśli jestem studentką to nie jestem w za bardzo zorientowana w piśmiennictwie i dlatego zwracam się o pomoc . będę wdzięczna za konstruktywna pomoc oraz jakieś argumenty dzięki czemu będę mogła zorientować się czy to temat dla mnie natomiast za złośliwa ironię już dziękuje i proszę zatrzymać ja dla siebie bo nic ona nie wnosi poza niesympatycznym wrażeniem

1. zwróciłaś sie z pytaniem o temat pracy, podsunełam coś kontrowersyjnego, cos co by wymagało troche zaangazowania, ale co by z tego wyszło i co powie promotor..tego nie wiem
2. literature musisz znalezc sobie sama.
wyraziłam tylko opinie ze szkoda czasu na cos co juz jest oklepane milion razy. warto moze apisac cos fajengo dzieki czemu czegos sie nauczysz i z czego bedziez zadowolona...nie sztuka napisac kolejny raz niemal to samo co juz tysiac osob przed toba...
i moze troszke milej.
3. skoro piszesz prace mag to juz konczysz studia...wiec powinnas byc już zorientowana...

Nadszedł czas na pisanie magisterki.
Moja tematyka to wycena nieruchomości oraz problemy z tym związane. Znacie jakieś wartościowe tytuły związane z ową tematyką, ewentualnie jakiś ciekawy wątek który mogę w mojej pracy poruszyć?
Za wszelkie porady i sugestię z góry dziękuję :)

Zastanawiam się nad wyborem pracy mgr z postępowania administracyjnego. I mam problem, ponieważ nie do końca wiem, o czym chciałabym pisać.
Wie ktoś z Was może w jaki sposób połączyć postępowanie administracyjne z samorządem terytorialnym? Interesuje mnie coś w tej materii, ale nie wiem, jaki mógłby być temat pracy...
Proszę o pomoc :)

Równe traktowanie pracowników - licencjat

Witam, jestem studentką administracji i mam problem ze sporządzeniem planu pracy. Moim tematem jest: równe traktowanie pracowników. Czy jest ktoś w stanie m pomóc, jakoś nakierować?

RE: Równe traktowanie pracowników - licencjat

Przedstaw najpierw jakakolwiek swoja propozycje jak glupia by ona tez nie byla.

Są to notatki, co uważałam, że mogłoby się przydać. Chociaż prawdę mówiac wg mi to się "kupy" nie trzyma.

Rozdział I
Ogólna charakterystyka podmiotów
1 Definicja pracownika
1.1 Prawa
1.2 Obowiązki
2 Definicja pracodawcy
1.1 Prawa
1.2 Obowiązki

Rozdział II
Zasada formalnoprawnej równości podmiotów prawa pracy
1 W ujęciu szerszym
1.1 Pracodawca
1.2 Pracownik
2 W ujęciu zbiorowym
1.1Partnerzy społeczni
1.2 Organizacje związkowe

Rozdział III
Równouprawnienie w prawie międzynarodowym

Rozdział IV
Naruszanie zasady równego traktowania
1. Przyczy takiego zachowania ze względu na:
2.2 Ze względu na płeć
2.3 Rasę
2.4 Pochodzenie etniczne
2.5 Narodowość;
2.6 Religię
2.7 Niepełnosprawność
2.8 Wiek;
2.9 Orientację seksualną
2. Skutki:
2.1 odmowy nawiązania lub rozwiązanie stosunku pracy,
1.niekorzystnego ukształtowania wynagrodzenia za pracę
2.pominięcia przy typowaniu do udziału w szkoleniach podnoszących kwalifikacje zawodowe

Rozdział V
Pojęcie równości i jej rodzaje
1.1 Definicja równości
1 Kwalifikacja równego traktowania
2.1 W odniesieniu do zatrudnienia pracowniczego
- Umowa o pracę
2 a. na a czas nieokreślony
b. na okres próbny
c. umowa na wykonanie konkretnej pracy
2.2 W odniesieniu do zatrudnienia niepracowniczego
Zakończenie
Bibliografia

Witam.

Na początku chcę podkreślić że nie jestem studentem prawa a innego z kierunków humanistycznych. Otrzymałem do napisania prace, której nie wiem od jakiej strony ugryźć. Przedmiot to wiedza o państwie i prawie. Temat pracy to: Instytucja prawno-ustrojowa. Pojęcie, przykłady w Polsce, jakie funkcje pełnią? Jak dla mnie bardzo szerokie pojęcie. Mam bazować na konstytucji oraz książkach Panów: Dziadzio, Olszewskiego i Szczanieckiego (Powszechna historia prawa; Historia doktryn politycznych i prawnych; Powszechna historia państwa i prawa). Proszę o wskazówki jak ugryźć ten wydawałoby się prosty temat.

Pozdrawiam forumowiczów.

Witam wszystkich
Jestem na forum nowy.
Piszę pracę magisterską o temacie: Stany nadzwyczajne w polskiej tradycji konstytucyjnej.
Mam przygotować plan pracy i w związku z tym mam pytanie czy macie może jakieś wskazówki co należałoby waszym zdaniem zawrzeć. Mam już ogólny pogląd, ale chętnie przyjmę jakieś wskazówki.

Pozdrawiam z góry dzięki.:D

Pisać na priv

Witam :)
Pisze pracę licencjacką z prawa karnego, na temat ,,środek zabezpieczający w przypadku osób niepoczytalnych" ( art 94. kk). Znacie może jakąś literaturę, która będzie mi pomocna przy pisaniu pracy ? :) Miło widziane również wskazówki odnośnie treści pracy :)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót