E
ewelissa
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 32
Witam serdecznie, sprawa jest nastepujaca: komornik prowadzi egzekucje z wynagrodzenia dluznika, pracodawca tego dluznika po otrzymaniu wszystkich dokumentow potracil dwa razy,kolejne dwa razy nie o czym zostal upomniany że powinien zawsze dokonywac potracen po czym w kolejnym miesiacu znow potracenia nie było.Mam na mysli miesiac wrzesień- jest listopad a pieniazkow brak.Komornik wyslal pismo aby wyrownal zalehlosc i upomnial ze tak robic nie moze , pisma wrocily telefonu nie odbieral i dzis dosyalam informacje ze komornik nalozyl na pracodawce kare w wysokosci 2 tys zl i o wplate zalehlych alimentow.dluznik gdy sie o tym dowiedzial powiedzial mi ze w takim razie on zglosi ze jest na bezplatnym urlopie albo sie zwalnia. Zatrudnienie jest mu potrzebne tylko do ubezpieczenia , jest fikcyjne nie swiadczy on pracy poniewaz zatrudnia go jego zyciowa partnerka.I teraz moje pytanie: nalozona kara na pracodawce w wys 2 tys zl idzie na konto komornika? Co jesli tez nie zaplaci , moze sie odwolac? Czy jesli faktycznie pracownikbpojdzie na bezpłatny długo terminowy urlop to wtedy jest" bezpieczny"?