Praktyki Ultimo

• Autor wątku Autor wątku Echolokacja
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
amelia2013 napisał:
Chciałeś może posłańcem albo gołębiem? ;)
Chodzi mi o to że nie interesuje ich czy otrzymałem list czy nie , co to za kancelaria prawna .

Takie listy nie mają żadnej mocy prawnej bo to zwykłe straszaki.Nawet te ich pieczątki to jakieś skany czy tam ksero (nie stać ich na tusz czy co?)
Możesz nim sobie papierosa podpalić.

damian xxx napisał:
Chodzi mi o to że nie interesuje ich czy otrzymałem list czy nie , co to za kancelaria prawna .
Właśnie doskonale widzisz co to za kancelaria prawna :) Taka firma-kogucik. Dodam, że potrafią wykręcić niezłe numery, oczywiście niezgodnie z prawem.

W dniu dzisiejszym otrzymałem SMS od ultimo , treść ULTIMO:46 56. DOKŁADNIE TAKA , dostał ktoś taką ? nie potrafię tego rozszyfrować , może to pretekst abym oddzwonił.

Ja dzisiaj otrzymała pismo z firmy Altario, która działa w imieniu GetBack...
Nie wiem, czy GetBack już się wypalił, czy co, ale treść powala:
Informujemy iż w związku z unikaniem spłaty zobowiązania w wysokości 296,88 zł wobec GetBack S.A., która miała zostać wpłacona na rachunek bankowy o numerze XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX oraz brakiem kontaktu z Państwa strony na agencja na zlecenie wierzyciela easyDEBT Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny (...) podjęła czynności przewidziane w ustawie z dnia 6 lipca 2001 r. o usługach detektywistycznych.(...) Zgodnie z art.9 ustawy detektyw, w trakcie wykonywania czynności o których mowa powyżej, może uzyskiwać infomracje od osób fizycznych, przedsiębiorców, instytucji, a także organów administracji rządowej lub samorządowej.
Pomijając rażący brak interpunkcji oraz fakt, że przez 2 lata nie wiem, za co jest ten dług, bowiem nie otrzymała nic, co wskazywałoby na jego istnienie, zastanawiam się, czy ktoś, kto to pisał nie przyćpał solidnie, bowiem pada pytanie - jakie organa administracji rządowej i na jakiej podstawie ("muśnięcie" licencją detektywistyczną po oczach?) udzielą informacji, hmm :)?
I oczywiście, zastanawiam się, jaki będzie koszt tejże "akcji"...

Wrócę do GetBack otrzymałem w tym momencie SMS-a :nr tel. i treść Firma GetBack S.A. odnotowała wpłatę na państwa rachunku.Widzimy szanse porozumienia .Zadzwoń i poznaj warunki zawarcia ugody , i tu nr tel. Oni akurat prowadzą jedną moją sprawę , ale nigdy im nie zapłaciłem ani grosza.

Również otrzymałem takie pisemko od ALTARIO, że działa na zlecenie GETBACK'a. Może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z tą firmą detektywistyczną? Będą za mną chodzić i inwigilować czy jak? Dodam tylko, że dwa tygodnie przed datą sporządzenia tego pisma komornik umorzył postępowanie.

Altario, to chyba jakaś nowość, też dziś przyszło jak wyżej.

Firma detektywistyczna to koszt bardzo duży , kto mim zapłaci bo na pewno nie dłużnik .Dług to np. 2000zł. a firma detektywistyczna wyśle detektywów na drugi koniec Polski , będą pracować np. tydzień , czy się czegoś dowiedzą czy nie koszt takiej zabawy przekroczy ten dług i co ? wątpię w to to raczej blef, śledzili już kogoś ? może się ktoś wypowie.

Za 2 tys zł żadne detektywy nie będą jeździć. Opłacalność zaczyna się od kilkudziesięciu tysięcy.

amelia2013 napisał:
Za 2 tys zł żadne detektywy nie będą jeździć. Opłacalność zaczyna się od kilkudziesięciu tysięcy.

#45, amelia czytałaś ? za 296,88 zł. straszą detektywem , więc jeszcze mniejsza kwota.Druga sprawa opłacalność , przecież jeśli komornik nie da rady ściągnąć zadłużenia to co zrobi detektyw , co on może zrobić , wykryje że ktoś pracuje na czarno ? lub że jeździ cudzym samochodem , praca to może być pomoc znajomemu np. za obiad , a z samochodem komornik również po takim śledztwie nic nie zrobi . Pytanie jest takie kto zapłaci firmie detektywistycznej bo na pewno nie dłużnik , jak Get Back się z tego rozliczy , jak zatytułuje , aby zapłacił za to dłużnik .Gdyby takie praktyki były zgodne z prawem to wszyscy by to praktykowali , a koszty by rosły w ciągu m-ca o tysiące złotych.

Ostatnia edycja:
damian xxx napisał:
za 296,88 zł. straszą detektywem
Doskonale piszesz. Straszą :)
CDZ2015 napisał:
Informujemy iż w związku z unikaniem spłaty zobowiązania w wysokości 296,88 zł wobec GetBack S.A., która miała zostać wpłacona na rachunek bankowy o numerze XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX oraz brakiem kontaktu z Państwa strony na agencja na zlecenie wierzyciela easyDEBT Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny (...) podjęła czynności przewidziane w ustawie z dnia 6 lipca 2001 r. o usługach detektywistycznych.(...) Zgodnie z art.9 ustawy detektyw, w trakcie wykonywania czynności o których mowa powyżej, może uzyskiwać infomracje od osób fizycznych, przedsiębiorców, instytucji, a także organów administracji rządowej lub samorządowej.
I bzdury pieprzą, za przeproszeniem. Firma windykacyjna czy detektyw nie są podmiotami uprawnionymi do uzyskiwania informacji z instytucji i organów. Chyba że nielegalnie za flaszkę dla pracownika tychże, który po cichu sprawdzi w komputerze.

Wracam do Get Back SMS dzisiejszy cytat : TO TWOJA SZCZĘŚLIWA SOBOTA !Twoje nazwisko zostało wytypowane do przedstawienia propozycji oddłużenia !Zadzwoń na i tu nr. tel. i poznaj szczegóły !. Zadzwoniłem i co jeśli spłacę do poniedziałku do godz. 18.00 całość zadłużenia to oni nie skierują sprawy na drogę Sądową ,to jest ich propozycja oddłużenia , no brawo ,brawo chyba się skuszę.

damian xxx napisał:
Zadzwoniłem i co jeśli spłacę do poniedziałku do godz. 18.00 całość zadłużenia to oni nie skierują sprawy na drogę Sądową ,to jest ich propozycja oddłużenia , no brawo ,brawo chyba się skuszę.
Bierz póki jest ta oferta, bo następnym razem będzie całość zadłużenia plus koszty sądowe i nie wniosą do sądu jeśli zapłacisz całość plus koszty. Taniej już nie będzie! :D :evil:

Nie cały m-c temu promocja to było wpłać 30% zadłużenia , a teraz taka , jeszcze poczekam.

Gdyby mieli z tobą w sądzie wygrać, to już by sprawę wnieśli. Teraz cię po prostu próbują :)

GetBack przechodzą sami siebie , 12 listów w dwa dni wszystkie o tej samej treści , po 6 szt. na dzień ,wszystkie w jednej sprawie, jednak finansowo dobrze stoją ,, dzisiaj SMS o treści: Biuro Rzecznika Praw Dłużnika oferuje bezpłatną pomoc , wsparcie i interwencje . Pomożemy jak walczyć z windykacją i jak pozbyć się długu.GetBack .Proszę będą mnie szkolić jak z nimi walczyć , brawo , brawo , dzwonię cha cha .

Zapewne wiesz że to Biuro Rzecznika Praw Dłuznika to taki lep na muchy :) Kto nie wie że ten rzecznik czy wodnik to po prostu twór betBack, ten wypłacze się "rzecznikowi", opowie o sytuacji majątkowej - a getBack ma wówczas gotowe materiały na klienta

Powrót