Praktyki Ultimo

• Autor wątku Autor wątku Echolokacja
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
informacja ze strony niby tego rzecznika :) "Biuro Rzecznika Praw Dłużnika stanowi odrębną jednostkę organizacyjną GetBack S.A."

gość 0033 napisał:
informacja ze strony niby tego rzecznika :) "Biuro Rzecznika Praw Dłużnika stanowi odrębną jednostkę organizacyjną GetBack S.A."

Tak i działają przeciw sobie , koń by się uśmiał co oni potrafią wykombinować , kurde tylko kto za to płaci ?

Ten cały gepard biznesu , to nie coś takiego jak laur klienta , czy podobne tytuły które się kupuje ?

Zgodzić się z tym nie mogę że ja płacę , płacą wierzyciele .

Mam pytanie Ultimo oddało sprawę znajomego do sądu , oczywiście dług Provident , znajomy dostał Sądowy nakaz zapłaty. Dług zaciągnięty został w grudniu 2011r. znajomy nie pamięta kiedy wpłacił ostatnią ratę , pytanie jest takie jak sprawdzić czy dług nie jest czasem przedawniony.

Należy podnieść zarzut iż Ultimo nie wykazalo zasadności roszczenia oraz brak legitymacji procesowej czynnej.
Zarzut przedawnienia już po otwarciu rozprawy; to Ultimo będzie wówczas musiało wykazać że roszczenie nie jest przedawnione, o ile oczywiście nie jest.

Witam amelia2013 , wraz z Nakazem zapłaty w postępowaniu upominawczym , Sąd przysłał Pozew , ksero umowy pożyczki z Providenta , umowę sprzedaży wierzytelności (dwadzieścia cztery kartki a-4 w pomniejszone do miniatur , czyli cztery dwustronne na jednej a-4) są tam pełnomocnictwa , potwierdzenie notarialne sprzedaży , każda strona potwierdzona pieczątką radcy prawnego , połowa tych stron po angielsku połowa po polsku , nie do zrozumienia , czy to jest ta legitymacja czynna powoda ? bo nie wiem jak mu pomóc , a jest to człowiek po 60tce.

Witam wszystkich :) jestem nowa na forum, od zeszłego roku otrzymuję listy od Ultimo. Dziś chyba nawet mnie odwiedziły dwie panie od nich , ale ojciec stwierdził, że to Jechowy i nie otworzył drzwi. Panie nie zostawiły żadnej karteczki, ale chyba dzwoniły i tak zastanawiam się skąd miały mój nr.
Pozdrawiam

Witam , dostałem w dniu dzisiejszym , bardzo dziwne sms-y , jeden to z nr-u 884336365 jest to wiadomość od firmy GetBack z propozycją pożyczki oddłużeniowej , trochę mnie zdziwili co ? oni pożyczki udzielają ? jakaś paranoja. Minęła nie cała godzina i drugi sms z tego samego nr. o treści mamy dla ciebie szybką i uczciwą pożyczkę do 25 000 zł. zadzwoń , i tu podany jest nr. 625 600 600 i podpis PROFI CREDIT , co jest grane z jednego nr-u tel dwie różne firmy przesyłają sms-y?

podejrzane, ale co można zadzwonić jak dają to trzeba brać.

Tylko wiecie na jakiej zasadzie działa taka pożyczka. Macie dług , oni wam pożyczają i z tej kasy spłacają ten dług który może być przedawniony. Czyli pozbywają się kłopotu , mają papiery na następną kasę do wydojenia od kogoś.

I do tego nie wiadomo ile tej kasy, o ile w ogóle byście zobaczyli na swoim koncie.

Dobry artykuł o GetBack Ugoda z GetBack pod lupą czyli dlaczego NIE WOLNO Ci podpisać ugody

czytaj ze zrozumieniem, wiadomo że nie odpowiada się na takie sms jeżeli wiesz skąd pochodzą.

Zadzwoniłem do PROFI CREDIT , do teraz nie mogę dojść do siebie , pożyczając np. 25 tyś , na cztery lata , razem oddałbym 115tyś zł. nie pomyliłem się 115 tyś. zł. ubezpieczenie pożyczki 75 000 zł. bez ubezp. się nie da . Do GetBack nie dzwonie bo z nimi się nie rozmawia .Ale dlaczego dwie zupełnie obce firmy wysyłają sms-y z jednego nr. tel. to mnie dziwi.

Wracam do GetBack-u otrzymałem nie dawno 9 listów od tej firmy , wszystkie w tej samej sprawie, kwota 2236zł. niby kupili jakiś dług, ale przez półtora roku nie potrafią udowodnić jaki to jest dług . w dniu wczorajszym otrzymałem 9 listów (jak pisałem wcześniej o tej samej treści) z umorzeniem 30% jeśli wpłacę pozostałość , ale dług to już jest 3320zł. po niecałym m-cu (no odsetki to mają spore) dzisiaj ze skrzynki wyjmuję 9 listów od GetBack w których dziękują mi za wpłaty które niby dokonałem (wszystkie takie same) i dług mój to 1845zł. i proponują 40% z tego umorzyć jak wpłacę resztę . Zadzwoniłem do nich o co chodzi , a tam z mordą i wyzwiskami że złodziejem jestem że czekają do 18stej. i mam wpłacić 5600zł. jak nie to do sądu. Albo ja jestem nienormalny , albo komuś się coś odkleiło w GetBacku , co o tym myślicie

Powrót