Praktyki Ultimo

• Autor wątku Autor wątku Echolokacja
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
damian xxx napisał:
wszystkie w tej samej sprawie, kwota 2236zł. niby kupili jakiś dług, ale przez półtora roku nie potrafią udowodnić jaki to jest dług . w dniu wczorajszym otrzymałem 9 listów (jak pisałem wcześniej o tej samej treści) z umorzeniem 30% jeśli wpłacę pozostałość , ale dług to już jest 3320zł. po niecałym m-cu (no odsetki to mają spore) dzisiaj ze skrzynki wyjmuję 9 listów od GetBack w których dziękują mi za wpłaty które niby dokonałem (wszystkie takie same) i dług mój to 1845zł. i proponują 40% z tego umorzyć jak wpłacę resztę . Zadzwoniłem do nich o co chodzi , a tam z mordą i wyzwiskami że złodziejem jestem że czekają do 18stej. i mam wpłacić 5600zł.
:D getBack w całej okazałości
damian xxx napisał:
że czekają do 18stej.
I co się wydarzyło po 18-stej? :lol:
damian xxx napisał:
Albo ja jestem nienormalny , albo komuś się coś odkleiło w GetBacku , co o tym myślicie
Tu nie ma co myśleć, tu fakty są oczywiste, co potwierdzają wszystkie wpisy

Z tą pożyczką oddłużeniową to lepszy numer. Koleś zgodził się na wstępną rozmowę na ten temat (zamotali go) i jakaś Koniczynka czy cóś mu taką pożyczkę telefonicznie uruchomiła...
Będzie to teraz odkręcał. Na szczęście nie wywiązali się z obowiązków wynikających z ustawy, więc czas na rezygnację ma nieograniczony. Ale... niebezpieczny precedens.

rafmik napisał:
A tego czasami pod KK z oskarżenia prywatnego nie można pociągnąć?

Szkoda czasu na takie coś. Tyle co sobie poszczekają przez telefon.

A jakby już doszło do sprawy to te szczekacze na sali sądowej zaczęłyby płakać i trząść się ze strachu takie twardziele tam pracują.

Po 18-stej otrzymałem SMS-a o treści : twoje zadłużenie trafiło do worka z pożyczkami oddłużającymi , zadzwoń pod nr. xxx xxx xxx i dowiedz się więcej.

damian xxx napisał:
Po 18-stej otrzymałem SMS-a o treści : twoje zadłużenie trafiło do worka z pożyczkami oddłużającymi , zadzwoń pod nr. xxx xxx xxx i dowiedz się więcej.

No proszę Mikołaj w tym roku przyjdzie wcześniej do ciebie :D

U nich to z automatu chyba leci, wiec to nie są jakieś indywidualne propozycje.

Raczej na pewno jest to automatyczne , najczęściej mnie to nie dotyczy , np. dziękujemy za regularne wpłaty.

Z tego co czytam na forum kolejny raz łapiesz się na zagrywki firmy windykacyjnej. Nie szkoda Ci czasu, a nawet pieniędzy na telefon aby z nimi rozmawiać?
Oni wiedzą że nie mają szans, inaczej dawno sprawa byłaby w sądzie. Szukają jeleni którzy im zapłacą z własnej woli lub pod przymusem presji psychicznej.

To nie chodzi o łapanie się na ich zagrywki , tu bardziej chodzi o podzielenie się z innymi nowościami które owe firmy wymyślają .Może kogoś interesują ich zagrywki , może ktoś poczyta i nie da się złapać , może ktoś coś dołoży podzieli się swoimi doświadczeniami.

Kancelaria Navi Lex teraz już jako HOIST jest .

Od jakiegoś czasu. Zmiana nazwy wcale nie oznacza, że choć odrobinę zmądrzeli :)

Ostatnio nie jestem na bieżąco z kolejnymi przekształceniami na rynku rodzimych FW, więc zapytam się z ciekawości: a co się stało z Amandą? Swego czasu było o nich bardzo głośno ze względu na specyfikę działania, a teraz jakby zapadli się pod ziemię.

raf85pl napisał:
więc zapytam się z ciekawości: a co się stało z Amandą? Swego czasu było o nich bardzo głośno ze względu na specyfikę działania, a teraz jakby zapadli się pod ziemię.
Chyba z Armadą? :)
Nic wielkiego się nie stało. Rycerz Jedi Windykacji vel Palladyn Wierzytelności czyli Markus Marcinkiewicz pokłócił się z resztą wspólników (ponoć chodziło o żonę, ponoć teraz już byłą), pozabierał swoje zabawki i opuścił piaskownicę. Wkrótce otworzył swoją - czyli VEX.
Metody też zabrał ze sobą, gdyż najwyraźniej Armada odcięła się od poprzednich praktyk. Dowód? Po prostu o niej nie słychać na forach :) Za to VEX... Pełno go wszędzie, w szczególności niejakiego Olgierda Zawady z partnerem :D

Znacie takiego pana Mateusz Malaka ? kancelaria prawna z Wrocławia ? bardzo dziwnym trafem jest pełnomocnikiem w sprawach Sądowych na rzecz Getin Noble Banku , OMEGA WIERZYTELNOŚCI N S F I Z z siedzibą w Warszawie , GetBack , Kredyt Inkaso . Jest to koleś któremu bardzo często zapomina się zakończyć egzekucję komorniczą po CESJI wierzytelności.

damian xxx napisał:
Znacie takiego pana Mateusz Malaka ? kancelaria prawna z Wrocławia ? bardzo dziwnym trafem jest pełnomocnikiem w sprawach Sądowych na rzecz Getin Noble Banku , OMEGA WIERZYTELNOŚCI N S F I Z z siedzibą w Warszawie , GetBack , Kredyt Inkaso . Jest to koleś któremu bardzo często zapomina się zakończyć egzekucję komorniczą po CESJI wierzytelności.

to jest jakiś młokos po prawie

damian xxx napisał:
Jest to koleś któremu bardzo często zapomina się zakończyć egzekucję komorniczą po CESJI wierzytelności.
Myślę że rozmowy "wierzycieli" z prokuratorem przełożą się na poprawę pamięci :)

Jako że tytuł tematu wskazuje na Ultimo, taki news dotyczący tej firemki.
Startuje nowa loteria :D

Loteria ze złotą rybką

Tyle że coś biedniej niż poprzednio, tylko 5 telewizorów i tabletów - a ostatnio było po 10 sztuk.

Muszą się ratować bo ich ostatnie zakupy w Wielkiej Brytanii znowu okazały się niepełnowartościowe. Rozwijać nie będę, bo może ktoś od nich to czyta :) Dobre hasło: dentyści finansów :D

Powrót