Prawo Jazdy , pomoc z napisaniem wniosku

• Autor wątku Autor wątku kacper231
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kacper231

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam, mam dośc nietypową sprawe, W ubiegłym roku niue mając prawa jazdy zostałem złapany przez policje , wydmuchalem 0,09 poczym dostalem grzywne i zakaz prowadzenia pojazdow mechanicznych na okres 6 miesiecy. Bylem w trakcie robiena prawa jazdy i został mi egzamin pratyczny. Na komisariacie Pani funkcjonariuszka powiedziała mi, ze spokojnie moge dokonczyc egzamin tylko ze bede musial jeszcze raz przejsc badania. W czasie obowiazujacego mnei zakazu podchodziłem 2 razy do egzaminu, zdałem za 2 razem.. Nastopiło to 30.11.2015r. Zakaz mam do 01.03.2016. Dostalem tydzien temu pismo od Marszałka Marszałka Województwa Mazowieckiego , który wysyła prośbe o rozważenie możliwości unieważnienia egzaminu praktycznego na kat. B . Po zdanym egzaminie nie(minęło właśnie 2 miesiace) nie odebrałem prawa jazdy czekając na minięcie obowiązującego mnie zakazu. Zdawałem pod presja zmiany na nowe zasady które miały wejsc od początku tego roku. Pytanko czy mogę sie odwoływać i co bym mogl tam napisac ? Wielkaa prosba do was Prawnicy, ponieważ mam juz ustawiona nową prace , w ktorej będe dostawcą i potrzebuje tego prawa jazdy ? mam jakieś szanse ?

to zalezy, co zawarte bedzie w decyzji

To znaczy: idź do urzędu po prawo jazdy. Jeśli Ci go nie będą chcieli dać, to Ci będą musieli dać decyzję odmowną na piśmie.
Jak już będziesz miał decyzję, to ją przepisz w tym wątku.

okej dzięki , a jesli wydadzą mi prawo jazdy ?

jeszcze nie dostałem, zadnej decyzji,chodze do wydziału komuniakcji co parę dni i dalej cisza....ostatnio slyszalem, ze na podjecie decyzji ma sie 2 tyg, po czym jak jej nie bedzie , wszystko idzie na moja korzyść.czy to prawda?

Coś Ci się z reklamacją pomyliło. Jak organ nie wydaje decyzji, to trzeba się upomnieć. Poradnik jest przyklejony na forum.

aa no okey, byłem dzisiaj i dalej cisza... tydzien temu skonczył mi sie zakaz, bardzo potrzebuje tej decyzji bo mam zapewnioną robote, ... no coz czekamy dalej ;/

Z urzędem to tylko na piśmie trzeba rozmawiać. W poradniku masz wszystko.

http://forumprawne.org/prawo-administracyjne/377566-jak-ponaglic-skutecznie-urzad-do-zalatwienia-sprawy-poradnik.html

dostalem pismo.
zawiadamiam, ze w dniu 8 .03.2016 zostalo wszczete postepowanie administracyjne w sprawie Kacpra ..... o uniewaznienie panstwowego egzaminu na prawo jazdy kat.B przeprowadzony w WORD w Warszawie w dniu 30.11.2015 (czesc praktyczna) w wyniku przeprowadzonego postrepowania wyjasniajacego w tej sprawie ustalono , ze Kacper.... przystapikl do egazminu w okresie obowiazujacego go zakau prowadzenia wszelakich pojazdow mechanicznych w ruchu ladowym.przedmiotowy zakaz prowadzenia pojazdow zostal orzeczony wyrokiem sądy Rejonowego w ....

Jednoczesnie na podstawie 10 1 kpa, informuje o mozliwosci czynnego udzialu ( w siedzibie Urzedu Marszalkowskiego Wojewodztwa Mazowieckiego w Warszawie, Departament Organizacji , ul. Wł. Skoczylasa 4 pok 228, w godzinach pracy urzedu ) w kazdym stadium postepowania oraz o mozliwosci wypowiedzenia sie, przed wydaniem decyzji , co do zebranych dowodow i materialow w sprawie oraz zgloszonych zadan.

dostalem decyzje, ale w dezycje jest wpisana zła data zamiast, ze anulwoali mi egzamin 30.11 jest wpisane 06.11 ... poprostu pomyłka w papierach , czy moge isc do wydzialu komunikacji i moze mi wydadzą ? 06.11 tez podchodziłem do egzaminu ale wtedy nie zdałem

kacper231 napisał:
dostalem decyzje,

Skoro decyzja, to należy ją zaskarżyć, w przeciwnym razie stanie się prawomocna = zgadzamy się z nią

Powrót