prawo karne w niemczech

• Autor wątku Autor wątku metanu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

metanu

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
witam was mam problem zwiozany z moim mezem ktoryzostal aresztowany za bojke teraz minelo 3 miesioce jaki jest aresztowany tymczasowo do bojki doszlo w sierpniu w bojce byl uzyty noz prawdopodobnie moj moz uderzyl go nozem w ramie poszkodowany byl 4 dni w szpitalu opowiem jak to bylo moj moz siedzial w domu popijal sobie alkochol sam a u jego kolegi trwala impreza on tam w ogole nie chcial isc ale zostal zawolany przez jednego kolege bo tam sie klocili i jeden z kolegowposzedl po mojego meza i poprosil go o to zeby moj moz mu pomogl ajak to bywa w stanie nietrzezwym moj moz poszedl na imprezie byly 3 osoby moj moz zaczol bic i nie wiadomo z kod wziol sie noz rana na ramieniu nie jest zbyt duza ale to jednak noz po aresztowaniu w ten sam wieczor 2 swiadkow prawdopodobnie zeznali ze nie widzieli aby to moj moz mial noz poszkodowany po wyjsciu ze szpitala stwierdzil ze wine ponosi ten ktory zawolal mojego meza bo moj moz nie mial zamiaru isc tam go zbic ale i tak przedstawili mu zarzuty bo byl uzyty noz wspomne tagze ze wszyscy byli kompletnie pijani w dwie minuty stracil mieszkanie i wolnosc poszkodowany nie chce wycofac oskarzenia wspomne tez ze moj moz go 2 razy juz pobil ale tylko pobil bez uzycia ostrych narzedzi teraz ma przedstawione 3 zarzuty powiem tez ze nigdy nie byl karany to so jego pierwsze 3 zarzuty w pobicu bo wczesniej nikogo nie pobil ma adwokata z urzedu bo nie stac mnie na prywatnego ale adwokat zna mojego meza sam zapytal mnie co ten dobry chlopak narobil no ale prawo jet prawem prosze o jakos odp wtej sprawie

Ostatnia edycja:
hej wam ja czekam na odpowiedz od grudnia czy jetescie tak ciemni ze nie umiecie odpowiedziec i jeszcze jedno po co wchodzicie na strony

piargardi napisał:
hej wam ja czekam na odpowiedz od grudnia czy jetescie tak ciemni ze nie umiecie odpowiedziec i jeszcze jedno po co wchodzicie na strony

W Polsce za takie coś od 6 m-cy do conajmniej 5 lat pozbawienia wolności.
Jeżeli Twoją domeną jest obrażanie uczestników forum to lepiej nie wchodź na nie.

nie mialam ochoty obrazac ale czekam na odpowiedz od grudnia a mysle ze to forum polega na pytaniach i odpowiedzi

belunia jak sie nie znasz na bojkach i nozownikach to wiec nie udzielaj odpowiedzi na forum bo to forum jest o kazdej sprawie pozdrawiam;)

chcialabym sie zapytac czy ktos ze znajomych waszych przebywal w areszcie i wiezieniu w miescie weiterstadt w niemczech

piargardi napisał:
chcialabym sie zapytac czy ktos ze znajomych waszych przebywal w areszcie i wiezieniu w miescie weiterstadt w niemczech

Zapewne nie otrzymasz odpowiedzi na to pytanie. Ale z tego co kiedyś oglądałem a telewizji to w niemieckich więzieniach jest lepszy standard niż w polskich.

dziekuje za opowiedz

Ostatnia edycja:
prosze o informacje chodzi znowu o mojego chlopaka 10 miesiecy spedzil na sledczym 30 maja mial rozprawe za pobicia to znaczy za uszkodzenie ciala chodzi o tern post z samej gory dostal 3i pol roku odsiadki a sedzia nakazal terapie alkocholowo we wiezieniu prosze napisac o co chodzi z to terapio i czy terapia jest szanso na szybsze wyjscie bardzo dziekuje za odpowiedz

piargardi napisał:
prosze o informacje chodzi znowu o mojego chlopaka 10 miesiecy spedzil na sledczym 30 maja mial rozprawe za pobicia to znaczy za uszkodzenie ciala chodzi o tern post z samej gory dostal 3i pol roku odsiadki a sedzia nakazal terapie alkocholowo we wiezieniu prosze napisac o co chodzi z to terapio i czy terapia jest szanso na szybsze wyjscie bardzo dziekuje za odpowiedz
prosze o odpowiedz

piargardi napisał:

na zdrowie
wykrzyknik.gif.jpeg

prosze o pomoc w sprawie tego pytania zgory belunia ja dziekuje ci ze sie martwisz i piszesz na zdrowie ale mi bardziej zalezy na odpowiedzi na gorne pytanie

Hej kochani czy mozecie odpowiedziec na moje pytanie z gory

hej ludzie i ludziska nie umieci odpisac nz powyzsze pytanie

najwidoczniej nie umiemy, bo nie mielismy problemow z prawem karnym, wiec twoje ponaglania nic nie dadza, bo tu nikt nie ma wiedzy na ten temat. Zwroc sie do polskiego adwokata znajacego sie na prawie niemieckim (sa tacy np. we Wroclawiu, zadzwon do konsulatu, to ci powiedza) i bedziesz miala odpowiedz konkretna

to jest proste pytanie czy terapia jest szanso na szybsze wyjscie z wiezienia tylko ja akorat znam sie na psychologi wiec prosze o porade

moze pytanie jest proste, ale zadalas je kilka razy i nikt nie odpowiedzial, wiec nikt nie wie najwidoczniej. To nie ma nic wspolnego z psychologia, tylko z niemieckim prawem karnym i tym, jak ono sie zapatruje na takie sprawy

Powrót