prawo karne w niemczech

• Autor wątku Autor wątku metanu
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
moze jeszcze sie znajdzie jakis inteligentny czlowiek i odpowie na mojo prosbe

piargardi napisał:
moze jeszcze sie znajdzie jakis inteligentny czlowiek i odpowie na mojo prosbe

Witam,

jeśli jest w areszcie, to ma adwokata. Czy nie lepiej jego o to zapytac?

Pozdrawiam,
Piotr Kozłowski
Rechtsanwalt/adwokat niemiecki

witam czy ktos wie cos na temat sądowych klinikach psychiatrycznych moj chlopak zostal skazany na 3 i pol roku wiezienia za pobicie i albo 3lata w wiezieniu albo terapia w sadowej klinice psychiatrycznej co to oznacza

Prosze o odpowiedz na pytanie W SPRAWIE PIARGARDI

Ale solidarnosc miedzy Polokami.....
Mam nadzieje rozumiesz dajtsch :)
Wenn ich das Letzte richtig verstehe, bekam Dein Mann 3,5 Jahre Haftstrafe, bzw. 3 Jahre, wenn er seine Alkoholabhängigkeit im Gefängnis therapiert.
Ziel des deutschen Strafvollzuges ist die Resozialisierung, d.h. die zukünftige Straffreiheit (meint: Nichtbegehung weiterer Straftaten). Das Gericht hat, da die Tat im alkoholisierten Zustand begangen wurde, erkannt, daß Dein Mann OHNE Alkohol leben sollte - besonders, um nicht wieder gefährlichen Blödsinn zu machen. Deshalb der Therapievorschlag - verbunden mit dem Zuckerli kürzerer Haft. WENN er also die Therapie (möglichst bald - damit er genug Zeit dafür hat ...und DIE hat er ja da) erfolgreich macht und sonst nicht negativ auffällt, hat er gute Chancen nach 2/3 der Haftzeit (unter Anrechnung der Untersuchungshaft frühestens also in ca. 10 Monaten) auf Bewährung entlassen zu werden (und das "trocken" - worum Du bestimmt nicht böse bist). Um Therapie und dann später auch die Prüfung auf vorzeitige Entlassung in die Wege zu leiten, wendet Ihr Euch am Besten nochmals an seinen eh. Verteidiger, falls das nicht geht an den Anstaltspsychologen oder -seelsorger.
Alles Gute!

no pewnie ,tu wszyscy niemiecki maja opanowany..
smilie_d_008.gif

to nic ze polskie forum
smilie_happy_057.gif

Ostatnia edycja:
i ja chcialem po-magac i nie po-lonisowac
jesli byloby potrzebne to tlumac. prosze
Gruß aus'm Busch

Jest też coś takiego jak translator Google, więc radzę hukopom-owi aby z niego korzystał poprawiając błędy owego translatora inaczej się pogniewamy.
A oto przetłumaczona wypowiedź naszego kolegi z za Odry:
Jeśli dobrze rozumiem, ostatni, mąż dostał 3,5 roku pozbawienia wolności, lub 3 lata, jeśli traktować jego uzależnienia od alkoholu w więzieniu.
Celem niemiecki system karny jest rehabilitacja, tj. przyszłości bezkarnie (oznacza: nie popełniania dalszych przestępstw). Trybunał, ponieważ czyn został popełniony w stanie pijanym wykrycia, że twój mąż powinien żyć bez alkoholu - szczególnie nie robić niebezpieczny nonsens ponownie. Dlatego proponowane leczenie - w połączeniu z krótszym Zuckerli więzienia Jeśli pytania terapii (jak najszybciej - tak ma wystarczająco dużo czasu na to ... i on ma tam) i nie jest w inny sposób z powodzeniem dokonać negatywne uprzedzenia, ma szansę po 2 / 3 jest okres zatrzymania (po odliczeniu aresztu najwcześniej tak w około 10 miesięcy) zwolniony (i "na sucho" - to, czego na pewno nie źle). Do leczenia, a następnie później do prowadzenia badań na przedterminowe zwolnienie w sposób użyte najlepszym obrońcą na jego ponownie eh, jeśli to nie idź do psychologa więzienia lub duszpasterskiej.
Wszystkiego najlepszego!

was schreibst Du-den ?

Und, belunia, wenn ich's genau bedenke: fast 1 Jahr hat piargardi keiner, weder auf Polnisch, Deutsch, Englisch oder Kishuaheli, irgendetwas Sinnvolles geantwortet - und sie geht wirklich auf'm Zahnfleisch. ....außer einem polnischen Anwalt, der einen Anwalt empfiehlt. Spitze!
Was ist nun besser: nichts - aber das polnisch ODER eine Antwort in der Sprache ihres Wohnlandes.
Und nochmal: statt die Polnisch-Göttin zu geben biete doch piargardi Deine Übersetzerdienste an (fall's sie sie überhaupt braucht)!
Oder könnte es sein, daß Du von deutsch-europäischer Freizügigkeit, Toleranz und Offenheit tagtäglich profitierst, selbst aber in Polskoscy und Intoleranz badest?? Sollte das SO sein: Überlaß bitte den Palikots das Feld, die die Rydziks und die Kaczkis hinter sich gelassen haben!
Sorry, mußte gesagt werden.
Gruß, hukopom

Hukopom napisał:

I belunia, jeśli dobrze pamiętam: prawie 1 rok piargardi nikt, w języku polskim, niemieckim, angielskim lub Kishuaheli, odpowiedział nic sensownego - i to naprawdę auf'm dziąseł. .... Z wyjątkiem polskiego prawnika, który zaleca prawnika. Top!
Co jest lepsze: nic - ale polskie lub odpowiedzi w języku kraju ich zamieszkania.
I znowu: zamiast dać polskiej bogini ale piargardi zaoferować swoje usługi tłumaczeń (case 's potrzebuje ich w ogóle)!
A może, że jesteś z Niemiec i Europy swobody przemieszczania się, tolerancji i otwartości profitierst codziennie, ale nawet kąpać się w Polskoscy i nietolerancji? Jeżeli SO: Zostaw proszę Palikots dziedzinie, którzy opuścili Rydziks i Kaczkis tyłu!
Przepraszamy, nie można powiedzieć.
Pozdrowienia, hukopom

Myślę że wchodzenie na politykę przekracza pewne bariery na tym forum.
Ponieważ masz w nosie ostrzeżenia słowne otrzymujesz ostrzeżenie na piśmie.

Ostatnia edycja:
dzieki, Kerimus! Niestety, po polsku jest dla mnie jeszcze trudnej niz po niemiecku.
Ale, JA mysle, ze porozumienie jest najwazniejsza a NIE Polsk- albo Niemieckosci!
Jesli mamy z tym diametralne punkty widzenia i duzy ludzi z Toba i belunia chca prowadzic jezykowe apartheit to odchodza "Waszego" forum z smutna doswiadczenia, jakie obywately (Polskiego) swiata jestescy.
Somehow disappointing - and frustrating.
Pozdrawiam

chca prowadzic jezykowe apartheit
Jak widzę dobrze posługujesz się językiem polskim skoro takie zarzuty potrafisz po polsku w sposób zrozumiały wysunąć.
Jesteś tu gościem i powinieneś uszanować nasze zasady.
Na polskim forum piszemy po polsku.
Narzucanie się ze swoim językiem tutaj jest raczej niegrzeczne.
Nikt Ciebie nie wyrzuca z forum tylko sam się eliminujesz.

narzucanie

"Na polskim forum piszemy po polsku."

I w Niemcech po niemiecku, w Ukrajnie po ukrajnsku i w Litwe po litewsku ....?

"Narzucanie się ze swoim językiem tutaj jest raczej niegrzeczne."

Ja niema niekomu "narzucam" moj jezyk: bo roznie dla mnie interesujacy rzeczi na wasz forum czytalem, uwazalem, ze jest forum dotykajac dziedzinie "Niemcy" i staralem sie z byt "oddac" dla tych ktore "tam" sam informacje szukaja. Mysle, ze najwiecej tych osob rozumieja po niemiecku (tak jak ja po polsku) i bo jest mi latwej sformulowac i dla niech latwiej rozumiec pisalem po niemiecku (dodatkowo ten jezyk w ktorym otoczeniem bywa wiecej omowianych tematow).
Moze komu z tym pomagam - wtedy dotarlem meta. Ale niema niekomu "narzuczam" czytac albo pisac (w) nienawiedzona jezyka. Brym boze, nie nie!
....i zgadzam sie z Toba: NARZUCAC uzywaniu pewnego jezyka byloby "niegrzeczne", myle mowiac - najbardzej jesli rozumiemisie bez problemu. I to wszedzie: w youtubeie, w niemieckie albo polskie sklepach, ulicach, forach albo kneipach i u nas w domu przy stolym kuchennym na herbacie.
Powodzenia!!! :winko:

Jeszcze jest jeden aspekt nie poruszany wcześniej.
Musimy (moderatorzy) pilnować porządku na forum.
Wybacz - ale nie możemy za każdym razem bawić się w tłumaczenie Twoich tekstów aby sprawdzać czy nie łamiesz naszych przepisów prawa lub regulaminu forum.
Druga sprawa to fakt, że dany temat czytają także postronne osoby (np. nie znające w sposób dostateczny języka niemieckiego) które nic nie zrozumieją z porady napisanej w innym języku i niepotrzebnie założą bardzo podobny temat.

HUKOPOM Danke dir ,du hat mir wirklich geholfen :) Maz racje ja bardzo dlugo czekalam na odpowiedz na tym forum a belunia w ogole jest tutaj nie potrzebna po twojej odpowiedzi chce mi sie zyc znowu poniewaz ja sie balam ze moj partner bedzie musial byc zamkniety 3i pol lata jeszcze raz bardzo dziekuje

Kermius ty nie mozesz komus zwracac uwagi w jakim języku pisze bo tu na forum prawnym jest tagze prawo karne w niemczech ja czekalam rok na odpowiedz i dlaczego mi nie pomogles bo poprostu nie znasz prawa niemieckiego a znalazl sie hukopom i w jednej sekudzie dodal mi sily aby znowu zaczoc zyc wiec nie denerwuj sie bo cisnienie jest niebezpieczne pozdrawiam piargardi

Belunia jezeli chcesz byc przydatna to bądz cichutko pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Kermius ty nie mozesz komus zwracac uwagi
Mogę i zwracam Ci uwagę, że nie powinnaś pisać post pod postem, bo masz 20 minut na edycje wcześniej napisanego.

wiec prosze nastepnym razem o odpowiedz na zadane pytanie

hukopom czy mozesz mi powiedziec jeszcze jaki to paragraf uszkodzenieciala z narzedziem ostry chodzi o noz chodzi mi o niemcy

piargardi napisał:
HUKOPOM Danke dir ,du hat mir wirklich geholfen :) Maz racje ja bardzo dlugo czekalam na odpowiedz na tym forum a belunia w ogole jest tutaj nie potrzebna

no pewnie ze nie,belunia nie zna sie na przestepstwach
smilie_happy_332.gif

Powrót