G
gamirek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 25
Po wygraniu procesu napisałem poniższy pozew do sądu cywilnego przeciwko Presco o zwrot kosztów komorniczych i odsetki.
Pozwany:
Presco Investment s.a.r.l
5, rue Guillaume Kroil
L-1882 Luksemburg
Zastępowany przez radca prawny Mieczysław Stankiewicz
Al. Wojska Polskiego 49b
64-920 Piła
Wartość przedmiotu sporu: 729,8 zł
Pozew o zwrot kosztów komorniczych i kosztów związanych z procesem
Wnoszę o
1. zasądzenie od pozwanego zwrotu kosztów egzekucji komorniczej w wysokości 319,69 zł i kwoty odsetek ustawowych od kwoty 1879,64 zł od dnia 2 czerwca 2012 do dnia 9 września 2013 roku w wysokości 298,11 zł ( razem 465 dni, stawka ustawowa 0,13), kosztów moich wydatków gotówkowych 112 zł. Razem 729,8 zł
2. przeprowadzenie rozprawy także, mimo nieobecności powoda
W odpowiedzi (patrz załącznik) pod rygorem zwrotu pozwu, sąd żąda podania nr PESEL powoda czyli Presco.
PYTANIA:
1.Nie rozumiem - jak mam zdobyć taki nr PESEL i dlaczego firma z Luksemburga miałaby taki posiadać. Co mam napisać na ten temat w piśmie usuwającym braki formalne?
2. Dlaczego sąd żąda "... podania miejsca siedziby strony pozwanej". Czy powyżej podany adres Presco jest niewłaściwy - o co tu chodzi ?
Pozwany:
Presco Investment s.a.r.l
5, rue Guillaume Kroil
L-1882 Luksemburg
Zastępowany przez radca prawny Mieczysław Stankiewicz
Al. Wojska Polskiego 49b
64-920 Piła
Wartość przedmiotu sporu: 729,8 zł
Pozew o zwrot kosztów komorniczych i kosztów związanych z procesem
Wnoszę o
1. zasądzenie od pozwanego zwrotu kosztów egzekucji komorniczej w wysokości 319,69 zł i kwoty odsetek ustawowych od kwoty 1879,64 zł od dnia 2 czerwca 2012 do dnia 9 września 2013 roku w wysokości 298,11 zł ( razem 465 dni, stawka ustawowa 0,13), kosztów moich wydatków gotówkowych 112 zł. Razem 729,8 zł
2. przeprowadzenie rozprawy także, mimo nieobecności powoda
W odpowiedzi (patrz załącznik) pod rygorem zwrotu pozwu, sąd żąda podania nr PESEL powoda czyli Presco.
PYTANIA:
1.Nie rozumiem - jak mam zdobyć taki nr PESEL i dlaczego firma z Luksemburga miałaby taki posiadać. Co mam napisać na ten temat w piśmie usuwającym braki formalne?
2. Dlaczego sąd żąda "... podania miejsca siedziby strony pozwanej". Czy powyżej podany adres Presco jest niewłaściwy - o co tu chodzi ?
Załączniki
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą przeglądać załączniki.